06 / 07 / 2024

Barbaros Hayreddin paşa

Barbaros Hayreddin paşa

Beşiktaş'ta, Sinan Paşa Camii karşısında bulunan Barbaros Hayreddin Paşa Türbesi'nin etrafı 1941 yılında genişletiliyormuş. Yıkılmakta olan polis karakolunun yerine, Barbaros Hayreddin Paşa'nın 40 bin liraya mal olacak bir büstü konulacakmış.

Gaziosmanpaşa Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Gaziosmanpaşa ilçesi, Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi, 3071 ada, 1, 2, 3, 4, 5 parseller ve 3072 ada, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 parseller ile tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Barbaros Hayrettin Paşa Camisi 2022 yılında açılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'ni 2022 yılı sonu gelmeden bitirip teslim edeceğiz" dedi.

Barbaros Hayrettin Paşa Camisi 2.5 yıl sonra açılacak!

Mimar Sinan'ın kalfalık eseri olarak bilinen ve Süleymaniye Camisi'nden öykünerek tasarlanan Barbaros Hayrettin Paşa Camisi inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla 2.5 yıldan sonra ibadete açılıyor.

Barbaros Hayrettin Paşa Camisinin temeli atıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Levent'te yapılan caminin ismi Barbaros Hayrettin Paşa Camii olacağını açıkladı...

Barbaros Hayrettin Paşa Spor Salonu'nun temeli atıldı!

Barbaros Hayrettin Paşa Kapalı Spor Salonu, Gençlik Merkezi ve Zeminaltı Otoparkı’nın temel atma törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da katıldı.

Barbaros Hayrettin Paşa Evleri 84 bin TL' den başlıyor!

Çanakkale İl'inde yükselen Barbaros Hayrettin Paşa Evleri projesi kentsel dönüşüm projesi olarak yükseliyor. Projede toplam 162 adet daire bulunuyor. Barbaros Hayrettin Paşa Evleri 84 bin TL' den başlıyor.

1971 yılında Barbaros'un hamamı satışa çıkarılmış!

1971 yılında Barbaros Hayrettin Paşa adına Mimar Sinan tarafından yaptırılan Zeyrek'te bulunan Çinili Hamam satışa çıkarılmış. Sahipleri, parasızlıktan tamir ettiremeyecek durumda oldukları için hamamı satışa çıkarmışlardır.

Gaziosmanpaşa Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi kentsel dönüşüm cadde ve sokakları!

Gaziosmanpaşa Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi'nde hangi cadde ve sokaklar kentsel dönüşüm kapsamında? GOP Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm hangi sokaklarda uygulanacak? İşte Gaziosmanpaşa Barbaros Hayrettin Paşa kentsel dönüşüm soka

1941 yılında Barbaros Hayreddin Paşa Türbesi'nin etrafı genişletilmiş!

Beşiktaş'ta, Sinan Paşa Camii karşısında bulunan Barbaros Hayreddin Paşa Türbesi'nin etrafı 1941 yılında genişletiliyormuş. Yıkılmakta olan polis karakolunun yerine, Barbaros Hayreddin Paşa'nın 40 bin liraya mal olacak bir büstü konulacakmış.

Ağrı Ramazan Fuarı'nda İshak Paşa Sarayı'nın maketi sergilenecek!

882 metrekare alan üzerine kurulmuş olan Ramazan fuarında, İshak Paşa Sarayı'nın 1/100 ölçekli maketi sergilenecek. Maket dışında İshak Paşa Sarayı'nın 1800'lü yıllarda Texter tarafından çizilmiş gravür resmi de sergilenecek.

TMMOB Mimarlar Odası: Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nde çıkan yangın aydınlatılsın!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı koruması altındaki tarihî Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün kül olmasının aydınlatılmasını istedi. Şubenin Genel Sekreteri Mücella Yapıcı,yaşanan olayla ilgili bir şaibe olup olmadığı araştırılsın

Hüseyin Avni Paşa Köşkü çıkan yangında küle döndü!

Üsküdar'daki tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü çıkan yangında tamamen küle döndü Üsküdar Sultantepe Mahallesi'nde bulunan Hüseyin Avni Paşa Korusu'nda bulunan Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nde önceki gün saat 16.30 sıralarında yangın çıktı...

Tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü yandı!

Üsküdar'daki tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü çıkan yangında tamamen küle döndü Üsküdar Sultantepe Mahallesi'nde bulunan Hüseyin Avni Paşa Korusu'nda bulunan Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nde önceki gün saat 16.30 sıralarında yangın çıktı.

Barbaros Hayreddin paşa Haberi

Barbaros Hayreddin paşa

Barbaros Türbesi

Türbenin etrafının açılmasına devam edilmektedir. Bu sahaya Barbaros'un bir büstü de konacak.


Vali ve Belediye Reisi Dr. Lütfi Kırdar, Mimar Prost dün sahada tetkikler yaptı.


Vali ve Belediye Reisi Lütfi Kırdar dün şehircilik mütehassısı Prost'la beraber Beşiktaş'ta Barbaros türbesine giderek açılma işiyle meşgul olmuştur.

Şimdi yıkılmakta bulunan polis karakolunun yerine Barbaros'un büstü konacaktır.

Bu heykel Güzel Sanatlar Akademisi'nden Hadi Bora ile Zühtü Müritoğlu tarafından 40.000 liraya yapılacaktır.

Bundan başka kaşık ve çatal fabrikasının da istimla işine başlanmıştır. Buradaki tetkiklerden sonra Dolmabahçe'ye giderek burada yapılmakta bulunan tribünler hakkında bazı emirler vermiştir.


Vatan Gazetesi 17 Temmuz 1941 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com...