04 / 05 / 2024

Barış Dumankaya kentsel dönüşüm açıklaması

Barış Dumankaya kentsel dönüşüm açıklaması

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, "Fikirtepe bölgesinde çıkacağımız bir kentsel dönüşüm projemiz var. İlk etaptaki proje yaklaşık 12 dönüm üzerine kuracağımız 610 dairelik bir proje olacak " dedi...

Mersin Barış Mahallesi kentsel dönüşüm için gün sayıyor!

Mersin Barış Mahallesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahiplerinin yüzde 90'ını kentsel dönüşüm projesini onayladı. Barış Mahallesi kentsel dönüşüme girmek için gün sayıyor.

Bursa Yıldırım'daki imar barışı kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına en büyük darbeyi imar barışı vurdu" dedi.

Mersin Barış Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, Barış Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarına başlıyor...

Mersin'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Cumhurbaşkanlığı tarafından Mersin'e bağlı Akdeniz İlçesinde bulunan Barış Mahallesi’nin riski alan ilan edilmesi üzerine Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, kentsel dönüşüm çalışmaları için kolları sıvadı.

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm için adım atıldı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, "Akdeniz'imizin modern bir kent haline dönüşmesi yolunda yapacağımız çalışmaları, önceliklerimizi ortaya koyduk ve bu çerçevede Barış ve Bahçe mahallelerimizde bir kentsel dönüşüme başlama kararı aldık" dedi.

İmar barışında 'güçlendirme' izni!

Kat Mülkiyeti Kanunu’nda yapılan değişiklikle, imar barışı kapsamına alınan binalara güçlendirme yapılması için izin çıktı. DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, "Bu binaların bazılarının yıkılana kadar ayakta kalması riskliydi. İlgili değişiklik, kentsel dönüşümü hızlandıracak" dedi...

Sinop'ta kentsel dönüşüm ile yol sorunu çözülecek!

Sinop Belediye başkanı Barış Ayhan, Aslan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi ile çevre yoluna alternatif bir güzergah belirlendiğini açıkladı.

İmar barışı ödemeleri için yarın son!

31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsayan imar barışına başvuru yapanların Yapı Kayıt Belgesi ödemeleri yarın sona eriyor... 

Uzungöl ve Ayder'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bulunan yaylalarda imar barışına aykırı kaçak yapılar yıkılıyor. Uzungöl ve Ayder'de kentsel dönüşüm başlıyor.

İmar barışına kentsel dönüşüm ayarı!

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı kapsamında imar barışı uygulamasıyla kayıt altına alınan yapılar için güçlendirme çalışmaları yapılacak.

İmar barışı yıkımından, yeni kentsel dönüşüme!

BloombergHT'den Güntay Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’un ‘İmar Barışı’ adımından çok hoşnut olduğunu sanmıyorum. Kentsel dönüşümün yeni yol haritasında bakalım bu rahatsızlıklar ne kadar yansıyacak" diyor...

Türkiye'de 200 bin bina kentsel dönüşüme girdi! 

Tektaş İmar Barışı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, Türkiye'de 200 bin binanın kentsel dönüşüm kapsamına girdiğini söyledi. Ayrıca, 1.2 milyon adet binanın kentsel dönüşüm için sırada olduğunu belirtti. 

Mülkiyet sorunu imar barışıyla aşıldı!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, 17 Ağustos 1999 depreminin 20’nci yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Mülkiyet sorununun imar barışıyla aşıldığını söyleyen Nasır, depreme karşı da kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti.

Barış Dumankaya kentsel dönüşüm açıklaması Haberi

Barış Dumankaya kentsel dönüşüm açıklaması

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya ile, Dumankaya İnşaat'ın son projelerinden, konut sektöründen ve kentsel dönüşümden konuştuk. Tüketicinin kentsel dönüşüm sürecinde dikkat etmesi gereken noktalara da değinen Barış Dumankaya, son projeleri Dumankaya Mozaik'te devam eden kampanyalarını da Milliyet.com.tr'ye anlattı. İşte detaylar...

Bengü Öner: Konut sektörü 4. çeyrekte nasıl seyrediyor? 2015 beklentileriniz neler?

Barış Dumankaya: Bu sene seçimlerin olmasından dolayı satış rakamları biraz düştü. TÜİK verilerine bakıldığında bu düşüşün %20 civarında olduğunu görüyoruz. Seçimler atlatıldıktan sonra belirli bir toparlanma gerçekleşti. Biz 2014 senesinin 2013 senesine göre biraz daha düşük bir rakamla kapatacağını öngörüyoruz. Bundaki en önemli neden de 4. çeyrekteki satışların artmasıdır. Seçimlerden sonra gerçekleşen artış trendinin devam edeceğini düşünüyoruz. 

17 ve 25 Aralık sürecinden sonra insanlara hükümete bir şey olur...