04 / 05 / 2024

Barselona turistik yerler

Barselona turistik yerler

İspanya'nın Barselona kentinin en büyük sorunları turistler, işsizlik, trafik, belediye yönetimi ve konut olarak sıralandı. Barselona Belediyesi, kontrolsüz turizme karşı önlemler aldı.

Tatilcilerin yönü değişti! Ege'deki o evlere talep arttı!

Normalleşme sürecinin başlamasıyla yazlık evlere talep arttı. Gayrimenkul danışmanı Zafer Nerez, Çeşme, Marmaris ve Kuşadası gibi turistik yerler başta olmak üzere sahil bölgesinde bulunan yazlıkların satış ve kiralanmasında yüzde 12 artış yaşandı.

Çamlıca Tepesi'ne turistik tesis mi yapılacak?

Sürekli rant iddialarıyla gündeme gelen Çamlıca'da inşaatı devam eden cami inşaatı çevresinde 56 dönümlük alanın turistik tesis alanı olarak tahsis edildiği iddia edildi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin açıklama yaptı.

Adana'da dönüşüme şiddetle ihtiyaç duyulan yerler var!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İnşaat Fuarı’nda, sıkıntı yaşayan yatırımcıyı Adana'ya davet etti. Sözlü; " Kentsel dönüşüme şiddetle ihtiyaç bulunan yerler var Adana’da. " dedi.

Fatih'de turistik tesis sayısı artacak mı?

FATİH ilçesi üzerindeki karabulut Yenileme adı altında yapılmak istenen Dönüşüm projeleri ile ilçemiz Turizm- Ticaret-Konaklama alanına dönüştürülecek. Ada bazlı yeni projelerle ilçenin konut sayısı azaltılıp, Turistik tesis sayısı çoğaltılacak.

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler finansal raporları!

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler AŞ., 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle finansal tablolar hakkında hazırlanan bağımsız denetim raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte KAP'a bildirilen rapor...

Saraylı Turistik ve Spor Tesisleri İnşaat İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Saraylı Turistik ve Spor Tesisleri İnşaat İşletme Anonim Şirketi, Beycan Saraylı Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda, Bülent Saruhan Saraylı ve Saime Nurcan Saraylı Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL sermaye ile 5 Şubat'ta Bahçelievler'de kuruldu.

Batışehir'den Sevgililer Günü'ne özel Barselona tatili!

Ege Yapı, “Türkiye’de tüm fonksiyonları ile hayata geçen ilk karma yaşam projesi” Batışehir’de 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel düzenlediği kampanya ile Barselona’da 4 gece 5 gün, çift kişilik rüya gibi bir tatil hediye ediyor.

Ege Bölgesi'nde 908 turistik tesis satılıyor!

Türkiye'nin önemli tatil destinasyonlarından Ege Bölgesi'nde satılığa çıkarılan turistik tesis sayısı 908'e ulaştı. Çanakkale'den Muğla'ya kadar sahil şeridinde satışta olan tesisler için istenen toplam tutar 9 milyar liraya yaklaşıyor.

Soner Çetin Barselona'daki kentsel dönüşümü inceledi!

ADANA'nın merkez Çukurova İlçe Belediye Başkanı CHP'li Soner Çetin, meclis üyeleriyle birlikle Ispanya'nın Barselona kentine inceleme gezisinde bulundu. Çetin yaptığı gezide çevre ve kentsel dönüşüm incelemelerinde bulundu.

Düzce Akçakoca'da turistik tesis inşaatı başladı!

Akçakoca Belediyesi tarafından Yap İşlet Devret Modeli ile müstecire verilen turistik tesis inşaatı başladı. Başkan Cüneyt Yemenici, inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Tasweq Turistik Hizmetleri ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tasweq Turistik Hizmetleri ve Ticaret Limited Şirketi, M-Alı Alshawı ve Sabah Kasem ortaklığıyla 200 bin TL sermaye ile 16 Ekim'de Üsküdar, Ahmediye Mahallesi, Viransaray Sokak'ta kuruldu.

Motto Turistik Tesisler Anonim Şirketi kuruldu!

Motto Turistik Tesisler Anonim Şirketi, Serdar Saydam Yönetim Kurulu Başkanlığı 'nda 50 bin TL sermaye ile 8 Ekim'de Sarıyer, Emirgan Mahallesi, Çamfıstığı Sokak' ta kuruldu.

Motif Turistik Tesisler Anonim Şirketi kuruldu!

Motif Turistik Tesisler Anonim Şirketi, Aziz Şenol Filiz Yönetim Kurulu Başkanlığı 'nda 50 bin TL sermaye ile 7 Ekim'de Zekriyaköy Mahallesi, Kekik Sokak 'ta kuruldu.

Barselona turistik yerler Haberi

Barselona turistik yerler

Dünyanın en çok turist çeken üçüncü ülkesi İspanya'nın Barselona kentinin en büyük sorununun turizm olduğu ortaya çıktı. 


Barselona Belediyesinin yaptığı ankette, kent halkının, en büyük sorun olarak turistleri göstermesi dikkati çekti.


Kent sakinlerinin 2008'den bu yana en büyük sorunlar olarak sıraladığı işsizlik, ekonomik sıkıntılar ve çalışma şartları ilk defa ikinci planda kaldı.


Barselonalılar, bu kez en büyük sorunlarını turistler, işsizlik, trafik, belediye yönetimi ve konut olarak sıraladı.


Yaklaşık 1,6 milyon nüfusa sahip Barselona, 2016'da 30 milyondan fazla turist ağırlamıştı. Kentin bu yıl da rekor sayıda turist çekmesi bekleniyor. 


Özellikle kent merkezinde yaşam kalitesini düşüren kontrolsüz turizme karşı Barselona Belediyesi, bazı önlemler almaya başlamıştı. Belediye, ocak ayında kabul ettiği "Turistik Konaklama için Özel Şehirleşme Planı" kapsamında kent merkezinde yeni otel veya turistik konaklama yeri açılmasına...