30 / 04 / 2024

Barselona

Barselona

Günde 15 bin yabancı işadamının konakladığı İstanbul'da kral daireleri adeta karaborsaya düştü. Geceliği 75 bin lirayı bulan odalar için kuyruk oluştu...

1932 yılında Barselona'dan sonra en ucuz şehir İstanbul!

1932 yılında muhtelif memleketlerdeki hayat pahalılığı ele alınmış ve Barselona'dan sonra en ucuz şehrin İstanbul olduğu ifade edilmiş.

Gülşen, Barselona'dan ev satın aldı: 500 bin dolarlık dev yatırım

Ozan Çolakoğlu'yla mutlu bir evlilik sürdüren Gülşen sahneden kazandığını gayrimenkule yatırıyor. Güzel şarkıcının son olarak eşi Ozan Çolakoğlu ve oğlu Azur'la sık sık gittiği Barselona'dan ev aldığı konuşuluyor. İşte Gülşen'in 500 bin dolarlık yatırımı...

İspanya'da evini yüksek bedelle kiralayan ev sahibine 9 bin avro ceza!

İspanya Barselona'da belediye, yüksek kira bedeli aldığı için bir ev sahibine toplamda 9 bin avro ceza verdi.

Kovid-19 İspanya'da ev kiralarını düşürdü!

İspanya'nın iki büyük kenti Madrid ve Barcelona'da yüksekliğiyle tepki çeken kiralar pandemide ciddi oranda düştü. Buna göre, kiralar Barselona'da yüzde 17, Madrid'de yüzde 12 oranında azaldı.

Katalonya'da konut kira bedellerine sınırlama!

Konut kira bedelinin, kiracının aylık gelirinin yüzde 30'unun üzerine çıkması halinde uygulanacak yeni yasa ile kira fiyatlarının Barselona'da yüzde 25 düşmesi öngörülüyor.

İspanya'da konut kiraları yüzde 40 arttı!

Barselona ve Madrid gibi şehirlerde son 4 yılda konut kiraları ortalama yüzde 40 arttı. Uzmanlar, kira artışlarının, İspanya'daki konut piyasasına artan ilgisinden olduğunu belirtiyor.

Vodafone Park, İspanya'da Yılın Projesi ödülünü kazandı!

Vodafone Park, İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen stat tasarımı ve gelişimi ödülleri 2017 organizasyonunda Yılın Projesi seçildi.

Barselona'nın en büyük sorunu turizm ve konut!

İspanya'nın Barselona kentinin en büyük sorunları turistler, işsizlik, trafik, belediye yönetimi ve konut olarak sıralandı. Barselona Belediyesi, kontrolsüz turizme karşı önlemler aldı.

Barselona'da emlak fiyatları 3 kat arttı!

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Mert Vidinli bugünkü yazısında Barselona'da turizm ve emlak sektörünü değerlendirdi. Vidinli, konut fiyatlarının arttığına dikkat çekti.

Türkiye Akıllı Şehirler Raporu, Barselona’da sunuldu!

Ankara merkezli Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsü’nün girişimiyle hazırlanan “Türkiye Akıllı Şehirler Hazırlık Değerlendirme Raporu”, 15-17 Kasım’da Barselona’da toplanan Akıllı Şehirler Expo Dünya Kongresi’nde açıklandı.

Gülşen, Zorlu Center'dan 5 milyon dolara ev aldı!

Şarkıcı Gülşen uzun süredir aradığı evi buldu. Geçtiğimiz Haziran ayında Ozan Çolakoğlu ile Barselona'da dünya evine giren Gülşen, Zorlu Center'dan daire aldı.

Türkiye'de 2017 yılında 80 otel açılacak!

Wyndham Grand Kalamış Hotel Genel Müdürü Mustafa Alparslan, “Barselona İstanbul’dan 5 kat fazla turist çekiyor ama İstanbul’da 5 kat fazla otel var. 2017 yılında 80 tane daha hizmete girecek” dedi

Corendon Turizm'den yurtdışına otel atağı!

Yıldırım Karaer, Corendon Turizm'in yurtdışındaki otel projelerini anlattı. Karaer "Amsterdam’da Corendon Airport City adlı, 600 yatak kapasiteli yeni bir projemiz var. Barselona ve Londra’da iki projemiz var bunlarla ilgili görüşmeleri tamamlamak üzereyiz." dedi.

Barselona Haberi

Barselona
Dünyanın en önemli organizasyonlarının yapıldığı İstanbul'a yurt dışından gelen iş adamları ve turistler sayesinde, konaklama için 5 yıldızlı otellerde yer kalmazken dudak uçuklatan fiyatlarıyla kral daireleri için bile kuyruklar oluştu. Bu yoğunluktan lüks restoranlar da nasibini alıyor. Etiler ve Boğaz'daki tüm restoranlarda yüzde yüz doluluk yaşanıyor.Otel fiyatları Paris, Barselona ve Frankfurt ayarında seyrederken günlüğü 75 bin liraya kadar çıkan kral daireleri için de talep patlaması yaşanıyor. 2013 için bile otellerde oda rezervasyonları şimdiden...