04 / 05 / 2024

Bartın Amasra ulaşım yatırımları

Bartın Amasra ulaşım yatırımları

Geçtiğimiz yıl UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne eklenen Amasra'ya yapılacak yolcu limanı ve yat limanı iskelesi ile denizden de ulaşım mümkün olacak.

İstanbul'da yarın toplu ulaşım ücretsiz mi olacak? 

İstanbul'da okulların 11 Eylül Pazartesi günü açılması için hazırlıklar tamamlandı. İstanbul trafiği, şehir içi kameralar aracılığıyla anlık olarak takip edilecek. İETT, her gün 1.636 ek sefer düzenleyecek. Toplu ulaşım ücretsiz olacak. İşte detaylar...

TOKİ’den Bartın Amasra’da ayda 2 bin 280 TL’ye!

TOKİ'nin Bartın Amasra projelerinde yer alan dairelerin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Bartın Amasra projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Bartın Amasra 2022 sosyal konut projesi...

Ekonomik güven 41 ayın zirvesine ulaştı!

Ekonomik güven endeksi eylül ayında aylık bazda yüzde 1,6 artış göstererek 102,4 değerine yükseldi. Bu rakamla 41 ayın zirvesine ulaşmış oldu.

DSİ'den Artvin'e 3 milyar liralık ulaşım yatırımı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, "Artvin'de bugüne kadar toplam 216,61 kilometre kara yolu, 26,83 kilometrelik tünel inşaatı tamamlandı. Ayrıca 35 köprü ve viyadük inşaatı bitti. Bu çalışmalarla Artvin'de yaklaşık 3 milyar liranın üzerinde ulaşım yatırımı yapıldı" dedi.

Bartın Amasra'da 14 milyon TL'ye icradan satılık tatil köyü!

Bartın İli, Amasra İlçesi, Kum Mahallesi, Cireköy Mevkii'nde yer alan tatil köyü vasıflı gayrimenkul 14 milyon 106 bin 516,48 TL bedel ile icradan satışa çıkarıdlı. 

Hindistan'da hızlı raylı ulaşımın inşasına onay!

Hindistan Hükümeti, 4.2 milyar dolar tutarında Hızlı Raylı Ulaşımın İnşasını onay verdi. RRTS sistemi ile 82 kilometrelik mesafe süresi 60 dakikaya düşecek.

Bursa'nın ulaşım sorununa metrobüs önerisi!

Bursa gibi büyüyen kentler için toplu ulaşımın omurgası olarak raylı sistem en önemli çözüm yolu olarak görülüyor. Ulaşım sorunu için metro ve metrobüs önerisinde bulunuldu.

Bartın'a teleferik müjdesi!

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yeni dönem için projelerini anlattı. Akın, ''TOKİ mevkiinde hayata geçireceğimiz alandan Gazhane Parkı’na teleferik yapacağız'' diye konuştu.

Bursa'da ulaşım ve kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, kent içindeki ulaşım projelerinin doğru planlanmadığını ve ulaşımın daha da içinden çıkılmaz hale getirildiğini savundu.

Bartın Belediyesi'ne kentsel tasarım ödülü!

Bartın Belediyesi Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri'nde, Kentsel Tasarım Ödülü’nün sahibi oldu.

İstanbul Havalimanı'na ulaşımın detayları!

İstanbul Havalimanı'nda dün ilk sefer Ankara'ya gerçekleşti. 29 Ekim'de ilk fazı açılan İstanbul Havalimanı'na ulaşımın nasıl olacağı ise en merak edilen konu. İstanbul Havalimanı'na ulaşımın detayları... 

Bartın'da günübirlik evlere 59 bin 449 TL'lik ceza!

Bartın İl Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından günübirlik evlere yönelik denetimler başladı. Günlük kiralanan 5 eve 59 bin 449 TL'lik idari para cezası kesildi.

Artvin'in Çağlayan Köyü'nün ulaşım sorunu mecliste!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Şavşat'a bağlı Çağlayan Köyü'nün ulaşım sorununu meclis gündemine taşıdı...

Bartın Amasra ulaşım yatırımları Haberi

Bartın Amasra ulaşım yatırımları

Tarihi ve doğal güzellikleri ile her yıl 600 binin üzerinde yerli ve yabancı turisti ağırlayan Amasra'ya yapılacak yolcu limanı ve yat limanı iskelesi ile denizden de ulaşım mümkün olacak. Turizmin de merkezlerinden biri olan Amasra nüfusunun 10 katı turist ağırlıyor.


Amasra Kalesi ile geçen yıl UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne eklenen ilçe, el değmemiş koyları, temiz kumsalları ve doğayla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra balık ve salata ağırlıklı mutfak kültürü ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.


"Sesamos" adıyla milattan önce 12. yüzyılda Fenikelilerin kıyı boyunca oluşturduğu kolonilerle kurulan, Helenistik, Arkaik, Klasik, Roma, Bizans, Ceneviz, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait çok sayıda eserin bulunduğu amasra, sadece güneş, kum ve denizi değil kültürel değerleri ile de büyük bir üne sahip.


'ZAMAN ZAMAN KONAKLAMA TALEBİNİ...