08 / 05 / 2024

Barutçu Hanı balıklıgöl

Barutçu Hanı balıklıgöl

Şanlıurfa Balıklıgöl bölgesinde Osmanlı döneminden kalma tarihi Barutçu Hanı’nın restorasyon çalışmaları başladı. Restore çalışmalarıyla birlikte yıllarca saklı kalan Demirciler Pazarı’ndaki Barutçu Han, ziyaretçilere adeta tarihi yeniden yaşatacak.

Balıkesir Gönen'de 32 bin TL'den başlayan fiyatlarla 18 gayrimenkul satılıyor! Arsa ve arazi alacaklar dikkat! 

Balıkesir Gönen Milli Emlak Şefliği, Balıkesir ili, Gönen ilçesinde yer alan 3 arsa ile 15 araziyi yüzde 20 indirim ve 24 ay taksit fırsatıyla satıyor. Peki Gönen'deki arsa ve arazilerin büyüklükleri ne kadar? Satış fiyatları kaç TL? 

Vivo X100 serisi: Yüksek çözünürlüklü kameralar ve güçlü işlemcilerle geliyor!

Vivo, mobil teknoloji arenasında büyük bir çıkış yapmaya hazırlanıyor. Yeni X100 Serisi, yüksek çözünürlüklü kameraları ve güçlü işlemcileriyle dikkat çekiyor. Seri içerisinde X100, X100 Pro ve X100 Pro Plus modelleri bulunacak.

Güçlü ve dayanıklı yapısı ile Kia Bongo Nisan fiyatları ne kadar? İşte 03 Nisan 2023 fiyat listesi

İşletmeniz için güçlü ve dayanıklı bir araç mı arıyorsunuz? O zaman size Kia Bongo'yu öneriyoruz! Ekonomik ve güçlü motorları sayesinde yakıt maliyetlerinizi de düşürür. İşte 03 Nisan 2023 fiyat listesi

Balıkesir'de göl manzaralı köyler gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi! 

Balıkesir'in gözde ilçeleri arasında yer alan Gönen, sakin hayat sevenler tarafından yoğun talep görüyor. Bölgedeki göl manzaralı köyler gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi. İşte ayrıntılar... 

Balıkesir Gönen'de satılık ve kiralık mülk fiyatları 2 katına çıktı!

Güney Marmara bölgesinin parlayan yıldızı olan Balıkesir Gönen'de satılık ve kiralık mülk fiyatları 2 katına çıktı. Bölgede gayrimenkul fiyatları; İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara gibi büyük kentlerin bazı bölgeleriyle yarışır oldu.

Tuz Gölü Fayı 6 büyüklüğünde deprem üretebilir!

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, "Tuz Gölü Fay'ının uzunluğunu düşündüğümüz zaman daha büyük deprem üretme olasılığı var ama parçalı kırıklı. Bu fay hattının 6 ve 6,5 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli mevcut" dedi.

Şanlıurfa Döşeme Camisi ibadete açıldı!

Şanlıurfa Balıklıgöl’de bulunan ve 5 yıldır kapalı olan Tarihi Döşeme Camisi’nin restorasyonu tamamlandı.  8 asırlık cami uzun süren çalışmalarının ardından ibadete açıldı...

Şanlıurfa Döşeme Camisi’nin restorasyonu tamamlandı!

Şanlıurfa Balıklıgöl’de bulunan ve 5 yıldır kapalı olan caminin bir kısmı, İtalya’dan, Yunanistan’dan ve Arnavutluk’tan gelen ekipler tarafından restore edildi. Döşeme Camisi ramazan ayında ibadete açılacak...

Şanlıurfa'daki 800 yıllık Döşeme Camii yeniden açılıyor!

Şanlıurfa'nın simgesi haline gelen Balıklıgöl Yerleşkesi'nde yer alan, zeminindeki kayma ve su sızıntısı sonucunda 5 yıl boyunca kapalı halde bulunan 800 yıllık Döşeme Camii restore edildi. Zemini sağlamlaştırılan caminin Ramazan ayında ibadete açılması planlanıyor.

Naci Ağbal: Ekonomide güçlü bir değişim ve dönüşüm döneminin başlangıcındayız!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Ağbal, "Türkiye ekonomisi güçlü bankacılık sistemi, sağlam ve sürdürülebilir kamu maliyesi göstergelerine bakıldığında geleceğe dönük güçlü bir yatırım ve çekim merkezi durumundadır." dedi.

Denizli'deki Işıklı Gölü'ne millet bahçesi yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Denizli'de bulunan Işıklı Gölü'ne millet bahçesi yapılacağını açıklamıştı. Denizli Mimarlar Odası Şube Başkanı Mehmet Serdar Alayont, konuyu değerlendirdi...

Balıklıgöl'deki 353 gecekondu yıkılacak!

Şanlıurfa'nın büyükşehir statüsüne kavuşması amacıyla hizmete açılan İl Özel İdaresi, Kentsel Dönüşüm Projesi  kapsamında Yakubiye Mahallesi'nde bulunan 353 evi yıkacak.

Büyükçekmece göl havzası imar planı değişikliğine bölge sakinlerden tepki!

İBB Meclisi’nde kabul edilen plan değişikliğiyle Büyükçekmece göl havzasında yapılaşmanın yasak olduğu bölge, Yeşilay için imara açıldı. Yapılacak binanın büyüklüğü ve kaç kat olacağı belirsiz.Bölge sakinleri imar planı değişikliğine tepkili.

Barutçu Hanı balıklıgöl Haberi

Barutçu Hanı balıklıgöl

Yapı üslubundan 16-17. yüzyıllarda yapıldığı tahmin edilen ve geçmişte Yahudi Hanı, Delilan isimleri ile de bilinen Barutçu Hanı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor. Binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip Şanlıurfa’nın en eski hanlarından biri olan Balıklıgöl’deki Barutçu Hanı’nın restorasyon çalışmaları 365 günde tamamlanacak. Restore çalışmalarıyla birlikte yıllarca saklı kalan Demirciler Pazarı’ndaki Barutçu Han, ziyaretçilere adeta tarihi yeniden yaşatacak.


Kentin kültürel mirasını özgün kimliğine kavuşturmayı hedefleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tarihi dokuyu koruyarak, geleneksel Şanlıurfa hanlarının gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarını sürdürüyor.


Barutçu Hanı

Demirci Pazarı’nda bulunan hanın kitabesi günümüze gelemediğinden yapım tarihi kesin olarak bilinmiyor. Kesme taştan dikdörtgen planlı olarak yapılan han iki kattan oluşuyor. Yuvarlak kemerli bir kapıdan girilen avlunun çevresi yuvarlak kemerlerle birbirine bağlı sütunların oluşturduğu bir revakla çevrili. Bu revakın...