02 / 05 / 2024

Baruthanede kurulacak şehir

Baruthanede kurulacak şehir

1955 yılında 50 bin dönüm Baruthane arsası üzerinde kurulacak modern şehir için hazırlanan projeler, jüri heyeti tarafından incelenmeye başlanmış. Proje müsabakasının neticesi 29 Ekim'de belli olacakmış.

Kanal İstanbul çevresine kurulacak Yenişehir'in imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 1. Etap 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Yenişehir'deki arsa sahiplerinin açıklanmadığı iddiası TBMM'de!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Kanal İstanbul'un çevresine kurulacak Yenişehir'in kadastro sıralı dağıtım cetvellerinde arsa sahibi bilgisinin bulunmadığı iddiasına ilişkin soru önergesi verdi. 

Yenişehir'deki arazilerin sahiplerinin gizlenmesi TBMM gündeminde!

Son zamanlarda gündemde olan Kanal İstanbul'un çevresine kurulacak Yenişehir’in tapu sürecinde askıya çıkarılan belgelerde arazi sahiplerinin gizlendiği iddiası TBMM gündemine taşındı. 

Şanlıurfa Viranşehir Millet Bahçesi'nin detayları belli oldu!

Şanlıurfa Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Viranşehir'de hayata geçecek millet bahçesi projesinin detaylarını anlattı. Başkan Ekinci, 140 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan devasa millet bahçesi projesi için ihale yapılacağını açıkladı. 

Kanal İstanbul çevresine kurulacak Yenişehir'in yollarını Rönesans Grup yapacak!

Kuzey Marmara Otoyolu’nun “Nakkaş-Başakşehir kesimi” ihalesini, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı yapan Rönesans Grup aldı. 

Kanal İstanbul çevresine kurulacak Yenişehir'in detayları belli oldu!

Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir’e ilişkin detaylar netleşiyor. Arnavutköy’ü kapsayan birinci etapta tarlalar imara açılacak. Tarlalarda oteller, fuar alanı, teknoloji ve lojistik merkezi kurulacak.

Sakarya'da kurulacak 'Seracılık Mükemmeliyet Merkezi' için Kira Devri Protokolü imzalandı!

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde 45 dönümlük alan üzerine kurulacak "Seracılık Mükemmeliyet Merkezi" için Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü, Sakarya Fidancılar Birliği ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi arasında Kira Devri Protokolü imzalandı. 

Diyarbakır Yenişehir Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesindesi eski stadyum alanına kurulacak millet bahçesinin ihalesi gerçekleştirildi.

Van'daki depremzeler için 2 bin 500 konteyner kurulacak!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 23 Şubat'ta İran'da yaşanan ve Van'ın Başkale ve Saray ilçelerinde yıkıma sebep olan depremin ardından, ilçelere konteyner kurulacağını belirtti. Van Başkale'ye 2 bin, Saray ilçesine de 500 konteyner kurulacak...

Atatürk Orman Çiftliği yeniden kurulacak!

Atatürk Orman Çiftliği, Ankara Büyükşehir ile Çankaya'nın park alanı arsaları birleştirilerek yeniden kurulacak...

Mersin Anamur Şehir Stadı restore ediliyor!

Mersin Anamur Şehir Stadı restore edilerek daha konforlu hale getiriliyor. Şehir Stadı'na betonarme yapılacak, tribünlerin üzeri kapatılacak ve koltuklar kurulacak.

Akıllı şehir rol modeli Esenler!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Esenler’de kurulacak ilk akıllı şehir ve mobilite test merkezi için bugün işbirliği yapılacağını dile getirdi. Varank, bu projenin rol model olacağını da ifade etti. 

Büyükada'ya 4 bin 600 metrekarelik spor tesisi kurulacak!

Seçim çalışmaları kapsamında Büyükada'ya giden AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, ''Adalar-Bakırköy hattı tekrar kurulacak, hayırlı uğurlu olsun. Adalar'dan Büyükada'dan Maden Mahallesi'ne spor tesisi yapacağız'' diye konuştu.

Baruthanede kurulacak şehir Haberi

Baruthanede kurulacak şehir



Baruthane'de kurulacak şehrin projeleri hazırlandı.


Proje müsabakasının neticesi 29 Ekim'de belli olacak


   Baruthane arsası üzerinde kurulacak modern şehir için hazırlanan projeler, jüri heyeti tarafından incelenmeye başlanmıştır. Jüri heyeti 11 kişiden müteşekkildir. 

   5000 hektar araziden ibaret olan Baruthane sahasında modern şehircilik anlayışına göre muhtelif iskan adalarından müteşekkil bir şehir doğacaktır. Bakırköy, Yeşilköy sahili turistik bölgelere ayrılacaktır.

  Oteller, gazino, kulüpler, su sporları tesisleri, her türlü dinlendirici, eğlendirici tesislerin vücuda getirileceği geniş bir sahil yolu gerisinde münferit villalardan ibaret sitelerle demir ve karayoluna doğru da tedricen yükselen blok apartmanlar inşa edilecektir.

  Bakırköy - Yeşilköy arasındaki bu yeni şehir, şehre muhtelif yerlerden bağlanacaktır. 

 ...