26 / 05 / 2024

başakşehir Akıllı Şehircilik toplantısı

başakşehir Akıllı Şehircilik toplantısı

20 Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘İnovasyon ve Akıllı Şehircilikte Belediyelerin Rolü’ toplantısında Başakşehir’de bir araya geldi. Yuvarlak masa toplantısında, teknolojiyi şehirlere uygulamada örnek alınan Barcelona modeli masaya yatırıldı.

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinlerinden yeni eylem: 'Mahkeme kararlarına uyun'

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde bir protesto gösterisi gerçekleştirdi. Yetkililere seslenen yurttaşlar mahkeme kararlarına uyulması için çağrı yaptı...

TOKİ Başakşehir projesi yarın ihaleye çıkıyor! Kayabaşı'na 163 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Başakşehir Kayabaşı projesinin ihalesi yarın gerçekleştirilecek. Kayabaşı TOKİ projesinde 163 konut yer alacak.

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, depreme dayanıklı dirençli kentler, yerel hizmetler, akıllı şehircilik, çevre ve enerji projeleri, kiralık evler, yurtlar ve sosyal alanlar gibi üst yapı projeleri için de önemli bir yöntem olacak.

Başakşehir Sular Vadisi'ndeki kafeterya 10 seneliğine kiraya veriliyor!     

KİPTAŞ, İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, Başak Mahallesi, Yunus Emre Caddesi, No: 2/4 A Sular Vadisi 3. Bölge'de yer alan Ticari İşletme Vasfına sahip kafeteryayı 10 seneliğine kiraya veriyor. İşte aylık ve yıllık kira bedeli...

TOKİ, Başakşehir ve Esenler projeleri için düğmeye bastı!

İstanbul projeleri için düğmeye basan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Başakşehir ve Esenler'de yeni konutlar inşa edecek.

TOKİ'den Başakşehir Kayabaşı'na 729 yeni konut!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Başakşehir Kayabaşı Batı Bölgesi 1. Kısım ihalesini bugün saat 15:00'te gerçekleştirecek.

Polat Akıllı Şehircilik Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Polat Akıllı Şehircilik Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Selami Polat tarafından kuruldu.

Murat Kurum: İlk akıllı şehir projesini hayata geçiriyoruz!

Esenler’de rezerv yapı alanında 60 bin konut ürettiklerini dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Burada dünyanın sıfırdan kurulan ilk akıllı şehir projesini hayata geçiriyoruz" dedi.

Başakşehir’in çevreci ve akıllı belediye binası 29 Ekim’de açılacak!

Başakşehir’in yeni belediye binasında çalışmalar hızla devam ediyor. Çevreci ve akıllı belediye binasının 29 Ekim tarihinde açılacağı duyuruldu.

Akıllı Şehir Uygulamaları ile günlük hayat kolaylaşacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 3. Türkiye 2023 Zirvesi’nde akıllı şehir projeleriyle ilgili yürütülen çalışmaları anlattı. 

TOKİ Başakşehir Kayabaşı başvuruları yarın başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul Başakşehir Kayabaşı projesi için başvuru süreci yarın başlıyor...

TOKİ Başakşehir Kayabaşı başvuruları başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul Başakşehir Kayabaşı projesi için başvuru dönemi 19 Ekim'de başlıyor.

TOKİ Başakşehir Kayabaşı 1. ve 2. Etap'ın ihaleleri yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul Başakşehir Kayabaşı Mahallesi'nde inşa edeceği konutların kura çekilişi yapıldı.

başakşehir Akıllı Şehircilik toplantısı Haberi

başakşehir Akıllı Şehircilik toplantısı


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Toptaş, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi imzasıyla gerçekleşen ‘İnovasyon ve Akıllı Şehircilikte Belediyelerin Rolü’ isimli yuvarlak masa toplantısı Başakşehir Living Lab (Yaşam Laboratuarı) Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Toptaş, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin yanı sıra Barcelona Şehir Meclisi Başkanı Prof. Dr. Josep M. Pique ve 20 Büyükşehir Belediye Başkanı katıldı.


"LİVİNG LAB’DA GELİŞTİRİLEN PROJELERİ İLÇEMİZDE UYGULUYORUZ"

Programın açılış konuşmasını yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Akıllı ve inovativ şehircilik anlayışının ilk ve en etkin ayağı Living Lab’lerdir. Başakşehir Belediyesi olarak biz, tüm dünyada 340 kadar olan bu laboratuvarların Türkiye’deki ilk ayağını hayata geçirdik. İçerisinde bulunduğumuz...