27 / 04 / 2024

Başakşehir’in çevreci ve akıllı belediye binası 29 Ekim’de açılacak!

Başakşehir’in çevreci ve akıllı belediye binası 29 Ekim’de açılacak!

Başakşehir’in yeni belediye binasında çalışmalar hızla devam ediyor. Çevreci ve akıllı belediye binasının 29 Ekim tarihinde açılacağı duyuruldu.



Enerji ve su ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan karşılayan Başakşehir’in yeni belediye binasında çalışmalar hızla devam ediyor. Milliyet'te yer alan habere göre; şantiye alanında incelemeler gerçekleştiren Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir’in yeni çevreci ve akıllı belediye binasını 29 Ekim’de hizmete açmayı planladıklarını kaydetti.

Başakşehir’in çevreci ve akıllı belediye binası 29 Ekim’de açılacak!

Millet kıraathanesi, millet bahçesi ve Başakşehir Merkez Camii’nin yanı başında yer alan belediye binası, Başakşehir’in yeni cazibe noktası bulunacak. Çalışmaların hızla sürdüğü şantiye alanında incelemelerde bulunan Başkan Kartoğlu, yetkililerden bilgi aldı. Başakşehir halkının çevre dostu ve akıllı belediye binasına kavuşacağından bahseden Başkan Kartoğlu, “Binamızda yer alacak yaklaşık 2 bin güneş paneliyle birlikte enerji ihtiyacımızın yüzde 25’ini güneş enerjisinden sağlayacağız. Yağmur suyu depolama sistemiyle de su harcamasından tasarruf edeceğiz. Ayrıca, bina cephesinde kullanılan ısı yalıtım sistemiyle birlikte ısıtma ve soğutma giderlerimizde yüzde 30 tasarruf sağlamış olacağız” diye konuştu.

Başakşehir’in çevreci ve akıllı belediye binası 29 Ekim’de açılacak!

YAŞAYAN PROJELER ARASINDA YERİNİ ALACAK

Başakşehir’in yeni kent meydanında inşa edilen yeni hizmet binası içinde kapalı otopark, kreş, erkek ve kadın spor salonları ve konferans salonları bulunuyor. Çalışanlar ve vatandaş adına birçok sosyal donatı alanları da bulunacak. 8 kabul noktası, çağrı merkezi ve 22 vezneyle beraber vatandaşların talepleri hızlı bir şekilde çözülecek. Meclis toplantılarını vatandaşların daha rahat bir şekilde takip edebilmeleri için seyirci balkonu da geniş bir şekilde tasarlanıyor. Başakşehir Meydanı ile birleşecek yeni belediye binası, çevresi ile beraber yaşayan projeler arasında olacak.


Geri Dön