29 / 04 / 2024

Başakşehir özelleştirme kararı

Başakşehir özelleştirme kararı

Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı'na göre İstanbul'da Başakşehir, Beylikdüzü ve Büyükçekmece'deki 5 gayrimenkul özelleştirilecek..

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Başakşehir'in yeni yaşam merkezi Başakport'ta satışlar başladı!

İstanbul Başakşehir'de Yirmi Dört Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. tarafından hayata geçirilen Başakport projesinin satışları başladı. Peki projede yer alan konutların fiyatı ne kadar oldu? İşte 27 Mayıs 2022 BaşakPort projesi konutlarının fiyat listesi...

14 ildeki 30 kamu arazisi için özelleştirme kararı!

Ankara, Amasya, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kırklareli, Niğde, Aydın, Şanlıurfa, İzmir'de yer alan kamu arazileri için özelleştirme kararı alındı

Başakşehir Hoşdere'deki imar değişikliğine mahkemeden dur kararı!

Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek olan "Yenişehir"in komşusu Başakşehir Hoşdere'deki 8.3 hektar büyüklüğündeki alanın imar planlarının yürütmesinin durdurulmasına karar verildi. Açıkça hukuka aykırı olduğu tespit edilen işlemin, telafisi güç hasarlar oluşturabileceği vurgulandı.

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nin kamulaştırma kararı TBMM'de!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Başakşehir Şahintepe Mahallesi için alınan acil kamulaştırma kararıyla ilgili soru önergesi verdi.

7 şehirdeki 13 gayrimenkul için özelleştirme kararı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB),  Ankara, İzmir, Tokat, Yozgat, Diyarbakır, İstanbul ve Nevşehir'deki 13 taşınmaz, için özelleştirme kararı aldı.

Emlak Konut GYO'nun Başakşehir arsası için yeni plan!

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde 1 milyon metrekarelik alanın planları ve “rezerv yapı alanı” kararı iptal edilmişti. Emlak Konut GYO tarafından alan için yeni plan hazırlandı...

Başakşehir Şahintepe için kamulaştırma kararı!

İstanbul ili, Başakşehir ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Başakşehir Sular Vadisi yargı sürecinde son durum!

İBB 'nin meclis kararıyla Başakşehir Belediyesi’ne tahsis edilen Sular Vadisi’ndeki yapının devrine itiraz ederek başlattığı yargı süreci devam ediyor. İBB söz konusu yargı süreci ile ilgili açıklama yaptı.

Başakşehir-Kayaşehir metro hattını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapacak!

İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi'nin güzergahında yer alan  Başakşehir-Kayaşehir metro hattını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapacak. Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe girdi.

Başakşehir metro inşaatını durduran Ekrem İmamoğlu'na tepkiler büyüyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yönetimi göreve geldikten sonra birçok projeye durdurma kararı verdi. Şehir hastanesine gidecek olan Başakşehir metrosunun yapımını durduran Ekrem İmamoğlu, bu kararıyla tepki çekti...

Başakşehir Fatih Terim Stadı için karar bekleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin kasım ayı toplantısında tüm partilerin oy birliği ile mülkiyeti İBB’ye ait Başakşehir Stadı’nın 127 dönümlük arazisinin tahsisi konuşuldu.

ÖİB'den Başakşehir'de gayrimenkul satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca (ÖİB), Başakşehir'deki taşınmazın satışına onay verdi. 

Başakşehir özelleştirme kararı Haberi

Başakşehir özelleştirme kararı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından alınan karar gereğince, İstanbul'da Başakşehir, Beylikdüzü ve Büyükçekmece'deki 5 gayrimenkul özelleştirme kapsamına alındı. 


Söz konusu gayrimenkuller satış yöntemi ile özelleştirilecek. Özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2020 tarihine kadar tamamlanacak.


Özelleştirme İdaresi Başkanlığından:


ÖZELLELTİRME YÜKSEK KURULU KARARI


Tarih: 15/8/2017

Karar No: 2017/71

Konu: Maliye Hazinesina Ait Taşınmazlar


Kurulumuzca;

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının, 10.02.2017 tarihli ve 884 sayılı yazısına istinaden,


1. Maliye Hazinesine ait İstanbul ili;

a.) Başakşehir İlçesi, Hoşdere Mahallesi 634 ada, 1 parseldeki 3 bin 823,42 metrekare yüzölçümlü taşınmazın,


b.) Beylikdüzü İlçesi, Kavaklı Mahallesi 406 parseldeki 85 bin 60 metrekare yüzölçümlü taşınmazın,


c.) Büyükçekmece İlçesi, Türkoba Mahallesi 120 ada 1 parseldeki 8 bin 892 metrekare yüzölçümlü taşınmazın,


d.) Büyükçekmece İlçesi, Türkoba Mahallesi 113 ada 4 parseldeki 67 bin 598 metrekare yüzölüçümlü taşınmazın,


e.) Büyükçekmece İlçesi, Merkez Mahallesi 201 ada 9 parseldeki...