05 / 05 / 2024

başakşehir riskli bina

başakşehir riskli bina

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında en fazla riskli bina, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde tespit edildi. Ülke genelinde şimdiye kadar yaklaşık 175 bin konut ve iş yerinin riskli olduğu belirlendi...

Başakşehir'deki riskli binaların oranı yüzde 50'den 13'e düştü!

Başakşehir Belediyesi tarafından 3 mahalledeki kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, 2009 yılından bu yana yürütülen çalışmalarla riskli bina oranı yüzde 50'den 13'e düştü.

Başakşehir'deki riskli bina stoku yüzde 13'e indi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçedeki riskli bina stoku yüzde 13'e indi. 

Başakşehir'de riskli bina oranı yüzde 13'e indi!

İstanbul Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Başakşehir genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü. 

Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi'ndeki riskli alanın imar planı askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Ziyagökalp Mahallesi Riskli Alan 1. Etap 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Başakşehir Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarıyla dikkatleri çekiyor. Tamamlanan ve devam eden dönüşüm çalışmalarıyla ilçe genelindeki riskli bina oranının yüzde 50’den yüzde 15’e düşürüldüğü belirlendi. 

Başakşehir için beklenen müjde geldi! Riskli yapı oranı yüzde 5’e inecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi’ndeki kentsel yenileme çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kartoğlu yaptığı açıklamada, Başakşehir’deki riskli yapı oranını yüzde 5'e indirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Başakşehir Kayabaşı'nda kentsel dönüşüm kapsamında 10 bina yıkıldı!

Başakşehir Belediyesi tarafından Kayabaşı'nda inşa edilecek olan sosyal konut projesi kapsamında 10 binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Başakşehir Şahintepe'de imar barışı mağduriyeti!

Başakşehir Şahintepe'de "İmar Barışı"ndan faydalanan vatandaşlar, bölgenin riskli alan ilan edilmesi sebebiyle evlerini terk etmeye zorlandıkları için tepki gösterdi...

Başakşehir'de kaçak yapının önlemi için Drone timi kuruldu!

İnsansız hava aracı Drone uçurma modasına Başakşehir Belediyesi de uydu. Kaçak bina yapımının önlenmesi için Drone timi kuran ekipler, havalimanına yakınlığı ile tepki topladı.

Başakşehir 'de 350 dönümlük alan kentsel dönüşüme girdi!

İstanbul Başakşehir sınırları içerisindeki Ziya Gökalp Mahallesi, Bakanlar Kurulu’nca riskli alan kabul edildi. 3’ncü havalimanına bağlantı noktasında yer alan, Atatürk Olimpiyat Stadı’na komşu 350 dönümlük bölgede kentsel dönüşüm uygulanacak.

Başakşehir Ziya Gökalp'teki 350 dönüm arazide dönüşüm başlıyor!

İstanbul Başakşehir sınırları içerisindeki Ziya Gökalp Mahallesi, Bakanlar Kurulu'nca riskli alan kabul edildi. 3'ncü havalimanına bağlantı noktasında yer alan, Atatürk Olimpiyat Stadı'na komşu 350 dönümlük bölgede kentsel dönüşüm uygulanacak.

Başakşehir Ziyagökalp Mahallesi'nde riskli alan kararı!

İstanbul Başakşehir ilçesine bağlı Ziyagökalp Mahallesi sınırları içerisinde belirlenen alan riskli alan ilan edildi. Bakanlar Kurulu kararı ile bugün 29347 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Başakşehir'de tartışılan arsa için büyük iddia!

Başakşehir'de üzerine okul yapılması planlanan Göçmen Konutları'nın park alanının inşaat için riskli olduğu öne sürüldü. Bölgenin dere yatağı olduğu, dolgu ile park alanı yapıldığı belirtiliyor.

başakşehir riskli bina Haberi

başakşehir riskli bina

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşların başvurusuyla ülke genelinde şimdiye kadar yaklaşık 175 bin konut ve iş yerinin riskli olduğu belirlendi.


Riskli binaların yaklaşık üçte ikisi, İstanbul'da tespit edildi. Risk tespiti yapılan 101 bin 728'i konut ve 14 bin 445'i iş yeri olmak üzere 116 bin 173 bağımsız birim, İstanbul'da bulunuyor.


HANGİ İLÇE NE KADAR RİSKLİ?


Kadıköy'de 20 bin 406'sı konut, bin 889'u iş yeri olmak üzere 22 bin 295 birimin risk altında olduğu belirlenirken, bu ilçeyi 7 bin 606 birimle Maltepe, 7 bin 152 birimle Esenyurt takip ediyor.


BAŞAKŞEHİR'DE BİR KONUT RİSKLİ


İstanbul'da dönüşüme en ilgisiz kalan ilçe ise Başakşehir oldu. Bu ilçede sadece bir konutta risk tespiti yaptırıldı.


Başakşehir'i 7 bağımsız birimle Adalar ve 30 birimle Şile izledi.


İstanbul'un...