06 / 05 / 2024

Başbakan Binyamin Netanyahu

Başbakan Binyamin Netanyahu

İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 3 bin konutluk yeni Yahudi yerleşim birimi inşasına onay verdiği belirtildi.

Gazze'nin yeniden imarı için çağrı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'de Hamas'la varılan ateşkesin ardından bölgeyi ziyaret etti. 

Brent petrol fiyatında rekor artış!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun gizlice Suudi Arabistan'ı ziyaret ettiği iddiaları ve Cidde kenti yakınlarında bir petrol dağıtım istasyonuna yapılan saldırının ardından Brent petrolün varil fiyatı, son 8 ayın en yüksek seviyesine yükseldi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in yasa dışı yerleşim inşa planlarına onay vermesine tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Batı Şeria’da ilave yasa dışı yerleşim yerlerine onay verdiğine ilişkin haberlere yönelik açıklama yaptı.

Filistin'den İsrail'in Batı Şeria'da Yahudiler için konut inşa etme planına tepki!

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun işgal altındaki Batı Şeria’da Yahudi yerleşimciler için 5 binden fazla yeni konut inşa edilmesini onaylamasına tepki gösterdi.

Natenyahu yasa dışı 3 yahudi yerleşim birimini ilhak edecek!

İsrail basını, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun müsadere planı kapsamında ilk olarak işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan 3 büyük yasa dışı Yahudi yerleşim birimini "ilhak" edeceğini açıkladı..

Ürdün'den Netanyahu'nun Kudüs'ün doğusuna 3 bin 500 konut inşa planına tepki!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün doğusuna Yahudi yerleşimciler için 3 bin 500 konut inşa edilmesi talimatı vermesine, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi tepki gösterdi...

Doğu Kudüs'te 2 bin yasa dışı konut planı donduruldu!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun işgal altında bulunan Doğu Kudüs'ün güneyindeki yasa dışı Yahudi yerleşim biriminde 2 bin yeni konut inşasının doldurulduğu iddia edildi.

Netanyahu'dan Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimlerinin ilhakı vaadi!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini İsrail'e ilhak etme vaadini yineledi. 

Netanyahu'dan Batı Şeria'ya 300 yasa dışı konut inşası talimatı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria'daki yasa dışı Dolev Yahudi yerleşim birimine 300 yeni konut inşa edilmesi için talimat verdi.  

Binyamin Netanyahu: Yahudi yerleşim birimleri sonsuza kadar kalacak

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin sonsuza kadar kalacağını söyledi.

Doğu Kudüs Han el Ahmer köyünün yıkımı ertelendi!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Han el Ahmer köyünün yıkımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erteleme kararının kısa süreli olduğunu söyleyen Netanyahu, bölgenin bir süre sonra tahliye edileceğini açıkladı.

Yahudi yerleşimcilere Filistin'de yerleşim yeri inşa edilecek!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Netanyahu Slovakya Cumhurbaşkanı Andrej Kiska görüşmeler gerçekleştirdi. Netanyahu, Yahudi yerleşimcilere Filistin'de yeni yerleşim yeri inşa edileceğini belirtti.

İsrail'de yıkım çatışması!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun İsrail’deki bazı Filistin köylerinin yıkılması talimatı vermesi üzerine çatışmalar büyüyor.

Başbakan Binyamin Netanyahu Haberi

Başbakan Binyamin Netanyahu

Haaretz ve Jerusalem Post gazeteleri, bir hükümet yetkilisine dayandırarak verdikleri haberlerde, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, iç kabine olarak adlandırılan 9 bakanla yaptığı oylama sonucunda bu kararı aldığı ifade edildi.


İsrail medyasında, Başbakan Netanyahu'nun bu kararıyla, Filistin'in BM'de 'Gözlemci Devlet' statüsü kazanması sonrasında, BM'ye sert bir cevap verdiği yer aldı. 


İsrail, 1967 sınırlarının bir devlet sınırı değil, ateşkes sınırı olduğunu, Batı Şeria'daki Filistin yönetimine ait toprakların da ihtilaflı sınırlar olduğunu ileri sürüyor ve yerleşimcilere izin...