04 / 05 / 2024

Natenyahu yasa dışı 3 yahudi yerleşim birimini ilhak edecek!

Natenyahu yasa dışı 3 yahudi yerleşim birimini ilhak edecek!

İsrail basını, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun müsadere planı kapsamında ilk olarak işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan 3 büyük yasa dışı Yahudi yerleşim birimini "ilhak" edeceğini açıkladı..



İsrail basını, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun müsadere planı kapsamında ilk olarak işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan 3 büyük yasa dışı Yahudi yerleşim birimini "ilhak" edeceğini belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Netanyahu'nun müsadere planının ilk adımı olarak Batı Şeria'daki en büyük yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinden olan Ma’ale Adumim, Ariel and Gush Etzion'u "ilhak" edeceği ifade edildi.

İsimleri açıklanmayan İsrailli yetkililere dayandırılan haberde, Netanyahu'nun Ürdün Vadisi ile birçok yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin "ilhakını" ise geciktireceği kaydedildi. 

Netanyahu'nun 1 Temmuz'da Ürdün Vadisi ve Batı Şeria'daki bütün yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini "ilhak" etme vaadinde bulunduğuna dikkat çeken gazete, "Netanyahu, birçok bölgenin ilhakını geciktirecek ve çok sayıda yerleşimciye ev sahipliği yapan Ma'ale Adumim, Ariel ve Gush Etzion yerleşim birimlerinin ilhakına odaklanacak" bilgisini aktardı.  

- İsrail'in Batı Şeria'daki bölgeleri "ilhak" planı

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında açıkladığı sözde Orta Doğu barış planında, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "İsrail'in toprağı" olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetinii devam ettirmesi maddelerine yer veriliyordu. 

ABD ve İsrailli yetkililerden oluşan ortak komisyon tarafından, sözde barış planından sonra söz konusu bölgelerin "ilhakı" için Batı Şeria'da haritalandırma süreci başlatılmıştı.

Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'ın imzaladığı koalisyon anlaşmasına göre, İsrail Başbakanı 1 Temmuz'dan itibaren Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'nin "ilhakını" kabine veya meclisin onayına sunacak.

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinli bedevilere ait 16 yapıyı yıktı!


Geri Dön