11 / 05 / 2024

Başbakan Toplu Konut İdaresi

Başbakan Toplu Konut İdaresi

Başbakan Toplu Konut İdaresi ve Hitit Üniversitesi işbirliğinde üniversite akademik ve idari personeli için yapılacak olan TOKİ Hitit Konutları tanıtıldı.

Sakarya Büyükşehir'in 240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin  240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi 15 Kasım tarihi itibarıyla başlıyor.

Çeşme Belediyesi'nden müjde! 417 adet 'Toplu Konut Projesi geliyor! Başvurular temmuz ayında!

Çeşme Belediye'si 417 adet 'Toplu Konut Projesi'sini hayata geçirileceğinin müjdesini verdi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, başvuruların temmuz ayında başlayacağını belirtti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıkladı! Diyarbakır'a 27 bin bağımsız konut inşa edilecek!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada Diyarbakır'a yaklaşık olarak 27 bin bağımsız konut, köy evi, hayvanlar için ahır ve diğer ihtiyaçlarını karşılayan yerler yapılacağını söyleyerek, temellerin yakında atılacağını kaydetti.

Konya Meram'daki toplu konut kooperatiflerine rekor başvuru!

Konya Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Meram'da yeni toplu konut kooperatifi projesinin olup olmadığını Meram Belediyesi'nin 2022 yılının ilk meclis toplantısında yanıtladı.

Ordu Perşembe'ye 180 dairelik toplu konut!

Ordu'ya bağlı Perşembe Belediyesi, ilçede yeni konut inşası için düğmeye bastı. Belediye 180 dairelik toplu konut inşa edecek. 

Çanakkale Biga'da toplu konut inşaatı başladı!

Çanakkale Biga'da ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için hayata geçirilecek olan 93 konutun yer aldığı toplu konut projesinde ilk harç döküldü. 

İzmir Torbalı'da toplu konut inşası ne durumda?

TTO Başkanı Olgun, İzmir Torbalı'da devam eden toplu konut inşaatının hammaddeye gelen yüzde 35’lik zam nedeniyle durma aşamasına geldiğini dile getirdi. 

Keşan'da toplu konut projesi için çalışmalar başladı! 

Edirne Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan'da inşa edilecek toplu konut projeleri için çalışmalarının başladığını duyurdu. 

TOKİ Mersin Çay Mahallesi'nde toplu konut inşa ediyor!

Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı, Çay Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor. Bu çalışmalar kapsamında TOKİ mahallede toplu konut inşa edecek. 

Ruhsar Pekcan'dan Arnavutluk açıklaması: Toplu konut projelerini birlikte gerçekleştirmeye hazırız!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, altyapı yatırımları özelinde Türk müteahhitlik firmalarının bugüne kadar Arnavutluk’ta yaklaşık 1,8 milyar dolar değerinde 31 proje hayata geçirdiğini belirtti. Pekcan, Arnavutluk'ta "Toplu konut projelerini birlikte gerçekleştirmeye hazırız" dedi.

İzmir Büyükşehir'den belediye çalışanlarına toplu konut müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı olağan ikinci meclis birleşiminde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin belediye ve şirket çalışanları için toplu konut çalışmasına başlayacağı açıklandı.

Hoşdere 1. Etap Toplu Konut Alanı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi Hoşdere 1. Etap Toplu Konut Alanı 647 Ada 1 Parsele İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Emlak Konut GYO Hoşdere Toplu Konut Alanı 2. Etap'ta inşaat başlıyor!

Emlak Konut GYO projelerinden Hoşdere Toplu Konut Alanı 2. Etap'ta 547 adet konut ve 5 adet ticari üniteden oluşan toplam 552 adet  bağımsız bölüm için ruhsat alındı.

Başbakan Toplu Konut İdaresi Haberi

Başbakan Toplu Konut İdaresi

Tanıtım toplantısına Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca, Genel Sekreter Erdal Kanık, Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Akyol ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Hasan Baylavlı katıldı.


TOKİ ile üniversite arasında güzel bir iş birliği oluşturulduğunu ve TOKİ’nin tüm Türkiye’de başarılı çalışmalar yaptığını ifade eden Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Üniversitemiz hızla büyüyor ve buna paralel olarak öğretim elemanı, idari personel ve öğrenci sayımız artıyor. Hem öğretim elemanlarına hem de idari personelimize konut edindirme amacıyla TOKİ ile birlikte proje başlattık ve çok şükür tamamlandı. Farklı tiplerde yapılan konutlar, uygun vadelerle personelimize sunulacak” dedi.

Kuzey kampüse yakın bir konumda yer alacak konutlara 300’e yakın talebin olduğunu açıklayan Alkan, desteklerinden dolayı Çorum Belediyesi’ne ve TOKİ’ye...