14 / 05 / 2024

Başikele imar

Başikele imar

Başiskele Belediyesi, ilçede yer satın alan ve inşaat çalışmalarına başlayan vatandaşların taleplerini yerine getirerek imar yolları açıyor

İmar affına dair sorular yanıt buluyor! İmar affı ne zaman başlayacak? İmar affı kaç yılda bir çıkıyor?

İmar affı ülke gündeminde olan konulardan bir tanesidir. İmar affına dair pek çok sorular yanıt bulmayı bekliyor. İşte bu konuya dair sorulan sorular!

Mimarlar Odası Saraçoğlu Mahallesi için Mehmet Nuri Ersoy'la görüştü!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Saraçoğlu Mahallesi'nde yapımına başlanan imar projesinin durdurulması için Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy ile görüştü. Ersoy’un Saraçoğlu’nda yürütülen mevzuatı savunduğunu, ortada bir sıkıntı olmadığını söylediğini belirtti. 

Ankara Saraçoğlu Mahallesi projesi için 106 kuruluştan tepki!

Ankara Saraçoğlu Mahallesi'nde yapımına başlanan imar projesinin durdurulması için 106 kuruluşun imzasıyla "Rant hedefinden vazgeçin" çağrısında bulunuldu. 

Gayrimenkul sektörü için yeni başlangıç: İmar affı!

GABORAS CEO'su Kurtuluş Altun ve Eva Değerleme Genel Müdür Cansel Şirin Yazıcı, gayrimenkul sektörü ve konut satışlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

İmar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır?

Hükümet ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması için 31 Aralık 2017'den önce yapılan konut ya da iş yerleri için imar barışı sürecini başlatmıştı. Peki, 8 Haziran 2018 tarihinde başlayan imar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır? 

Ülkemizi bir baştan bir başa imar edip şaha kaldırıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada; "Ülkemizi bir baştan bir başa imar edip şaha kaldırıyoruz." dedi.

Bursa'da 40 bin yapı için ücret ödendi!

Haziran'da başlayan imar barışı uygulamasına Bursa'dan 400 bin başvuru geldi. Yapılan başvurulardan ise yaklaşık 40 bin yapı için ücret ödemesi yapılıp 'yapı kayıt belgesi' alındı. 

İmar barışına Bursa'dan 400 bin başvuru yapıldı!

Başvuruların Haziran 2018 itibari ile alınmaya başlandığı imar barışına Bursa'dan 400 bin başvuru yapıldı. Yapılan başvurulardan ise yaklaşık 40 bin yapı için ücret ödemesi yapılıp 'yapı kayıt belgesi' alındı...

Beykoz Çavuşbaşı’nda imar planı çalışmaları başlıyor!

Beykoz Çavuşbaşı Mevkii Elmalı havzası imar planları sorunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beykoz Belediyesi ve İSKİ’nin ortak gayret ve çabalarıyla çözülüyor, imar planı çalışmaları yakında başlıyor. 

Tekirdağ Malkara Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Tekirdağ  Malkara Belediye Meclisi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti. Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul başkanlığında düzenlenen toplantıda başta imar olmak üzere gündem maddeleri konuşuldu. 

Tarihi Yarımada imar barışından nasıl etkilenecek?

Tarihi Alan Başkanlığı, ‘imar barışı’nın İstanbul’da tarihi yarımadayı nasıl etkileyeceğiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan rapor istedi. Başkanlık, raporun UNESCO rehberine göre hazırlanmasını talep etti.

Batman'da imar barışına 25 bin kişi başvurdu!

Kaçak ve ruhsatsız yapıların kayıt altına alınma için başlayan imar barışı uygulamasına başvurular devam ediyor. Batman'da bugüne kadar 25 bin kişi imar barışı başvurusu yaptı.

İmar barışı başvuruları e-Devlet üzerinden nasıl yapılır?

8 Haziran'da başlayan imar barışı uygulamasına başvurular devam ediyor. 31 Aralık'a kadar uzatılan uygulama kapsamında başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor. İşte adıma adım imar barışı başvurusu...

Başikele imar Haberi

Başikele imar


Başiskele Belediyesi, ilçede yer satın alan ve inşaat çalışmalarına başlayan vatandaşların taleplerini yerine getirerek imar yolları açıyor. Başiskele Belediyesi, ilçenin birçok bölgesinde yeni yolların açılması, düzenlenmesi ve asfalt çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. İlçe halkına ulaşım konusunda rahatlık sunmak için gerekli tüm çalışmaları yapan ekipler yeni yollar açıyor, düzenlemeler yapıyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda yol açma, genişletme ve akabinde dolgu malzemesi serimi çalışmalarından birini Damlar mahallesi Kocayemiş sokağın 300 metrelik kısmında...