24 / 07 / 2024

Basmane Oteller Sokağı ödül

Basmane Oteller Sokağı ödül

İzmir 'deki Basmane Oteller Sokağı girişindeki levhada, buradaki otelleri gösteren isim tabelalarının çoğu yerinde yok. Bazı otellerin duvarları yıpranmış, çiçeklikler kırılmış ve çöplük haline gelmiş.

İzmir’in konakları tarihten siliniyor!

İzmir’in Basmane semtinde bulunan ve bir döneme damgasını vuran tarihi konaklar, ilgisizlik nedeniyle tarihten siliniyor. Konaklardan üçü Basmane'deki Altınordu Mahallesi’nde ve Oteller Sokağı’nda yer alıyor.

Karma projelerdeki oteller İstanbul'da doluluğu düşürdü!

Son yıllarda karma projelerde inşa edilen oteller, doluluk oranlarını etkilemeye başladı. Rezidansların otel konseptiyle işletilmesi, İstanbul’da doluluk oranlarını yüzde 75’ten yüzde 65’e kadar düşürdü.

Yeşil Yol Projesi’nde oteller için 2.2 milyon beton dökülecek!

Karadeniz’de 8 ilin yaylasını bağlayacak 2 bin 600 kilometrelik Yeşil Yol Projesi’nde sadece oteller için 2 milyon 250 bin metrekare beton dökülecek. Bitince Bartın, Kilis ve Yalova’nın alanından daha çok beton kullanılmış olacak.

Malatya Sanat Sokağı'nda çevre düzenlemesi devam ediyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Merkez Bankası yanında yaptırılan Sanat Sokağı ve Sanat Galerisi çevre düzenleme çalışmaları devam ederken, burada 7 dönümün üzerinde bir yeşil alan oluşturuluyor.

İzmir Basmane'de yolun ortasına muhtarlık ofisi yapıldı!

İzmir'in Basmane semtindeki Faikpaşa Mahallesi'nde, Konak Belediyesi tarafından, muhtarlık için yolun ortasına ofis yapılması şaşırttı.

İşte Skylodge'deki uçuruma yapılan oteller!

400 metre yükseklikte keskin uçuruma yapılan kapsüller otel olarak hizmet veriyor. Yükseklikten hoşlananlar için yapılan Otel Natura Vive Skylodge'de her türlü hizmet var.. İşte o uçurum oteller..

Anemon Oteller Zinciri Manisa'da müze yapacak!

Anemon Oteller Zinciri Onursal Başkanı İsmail Akçura, Manisa'ya bir müze kazandıracak. İsmail Akçura Manisa'ya ve Türkiye'ye söz verdikleri 10 milyon lira bedelli müze inşaatına ağustos ayında başlayacaklarını açıkladı.

Akçakoca'da oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, bayram tatilinde ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler nedeniyle 25 bin olan nüfuslarının 130 binler seviyesine yaklaştığını belirterek, " Oteller ve pansiyonlar yüzde 100 doluluk oranına ulaştı" dedi.

Oteller bayramda yüzde 100 dolacak!

Bayram, turizm sektörüne ilaç gibi geldi. Bir haftada 13 milyon kişi yollara dökülecek. Yolcuların yarısı memlekete, yarısı tatil yörelerine koşacak. Oteller ise yüzde 100 doluluğu yakalayacak.

Çorum modern bir sanat sokağına kavuşuyor!

Çorum’un modern bir sanatevi ve sanat sokağına kavuşturulması için çalışmalar aralıksız sürüyor. 2012 yılında alt yapısı tamamlanan proje 260 bin TL'ye mal olacak. İşte ayrıntılar...

Çorum'a modern sanatevi ve sanat sokağı yapılıyor!

Çorum’a modern bir sanatevi’ ve sanat sokağına kavuşturulması için çalışmalar aralıksız sürüyor. 2012 yılında İl Özel İdaresi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından alt yapısı tamamlanan ev ve sokak için son aşamaya gelindi.

Malatya Sanat Sokağı'na Miniamalatya kurulacak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Sanat Sokağı’na “Miniamalatya” kurulacak. Proje kapsamında Malatya’nın tarihi ve turistik mekanlarının minyatürleri Sanat Sokağı’nda sergilenecek.

2004 yılında Cezayir Sokağı'nın kentsel dönüşümü sağlanmış!

2004 yılında Beyoğlu'nun tarihi sokaklarından biri olan, 9 bin metrekare kapalı alana sahip Cezayir Sokağı, Afitaş Yapım Şirketi ile Kültür Üniversitesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği 'Fransız Sokağı' Projesi'yle kentsel dönüşümü sağlanmış.

Basmane Oteller Sokağı ödül Haberi

Basmane Oteller Sokağı ödül


2005 yılında "Kentsel Yenileme Projesi Ödülü" verilen Basmane Oteller Sokağı'nın son durumu, aldığı bu ödülle hiç bağdaşmıyor. 


Aralarında, eski belediye başkanı Uşakizade Muammer Bey'in kızı olan, Atatürk'ün eşi Latife Hanım'ın doğduğu, o dönemde ev olarak kullanılan, dedesi Sadık Bey'in adını taşıyan otelin de bulunduğu sokak yıprandı. Oteller Sokağı girişindeki levhada, buradaki otelleri gösteren isim tabelalarının çoğu yerinde yok. Bazı otellerin duvarları yıpranmış, çiçeklikler kırılmış ve çöplük haline...