28 / 04 / 2024

Basmane Semt Merkezi davası

Basmane Semt Merkezi davası

Konak Belediyesi, 10 yıldır Basmane Semt Merkezi adı altında hizmet verdiği, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na ait iki katlı tarihi binayı kamulaştırmak istedi. Binanın boşaltılması istenince, Konak Belediyesi hizmetin sürdürülmesi için dava aç

 Konak Belediyesi'nden bir semt merkezi daha!

Konak Belediyesi, yeni yatırımlarından biri olan Aziziye Mahallesi’ndeki semt merkezini hizmete açmak için çalışmalarını hızlandırdı. 

Konak Aziziye Semt Merkezi tamamlandı!

İlçedeki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Konak Belediyesi, Aziziye Semt Merkezi'ni tamamladı.

Harran Kültür ve Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Harran'da hayata geçireceği Kültür ve Gençlik Merkezi ile Semt sahasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Aziziye'de yeni semt merkezi için geri sayım başladı!

Konak Belediyesi’nin Aziziye Mahallesi’ndeki yeni semt merkezi için geri sayım başladı. Kısa zamanda açılışı yapılacak olan iki katlı binada meslek edindirme, yabancı dil gibi birçok kurs verilecek...

İzmir Karabağlar'a yeni semt merkezi!

İzmir'in Karabağlar ilçesine yeni bir semt merkezi kazandırılması için harekete geçildi. Bölgede 200 kişilik çok amaçlı salon inşa edilecek.

Van YYÜ Semt Polikliniği hizmete açıldı!

Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi bünyesinde hayata geçirilen semt polikliniği, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Vali Murat Zorluoğlu, açılışta konuştu.

İzmir Aziziye Semt Merkezi yıl sonunda tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Konak Belediyesi hayata geçirdiği Aziziye Semt Merkezi'nin yıl sonuna kadar tamamlayacak.

Şahinbey Perilikaya Gençlik Merkezi'nde son rötuşlar!

Yatırımlarına son sürat devam eden Şahinbey Belediyesi Perilikaya Gençlik Merkezi ve Semt Pazarı’nı tamamlıyor.

İzmir Gültepe Kompleksi'nin temeli Mayıs'ta atılacak!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yaptığı açıklamada hem hizmet ürettiklerini hem de diğer kamu kurumlarının eksiklerini giderdiklerini belirtti. Pekdaş "Gültepe Toros Mahallesi’nde pazaryeri ve semt merkezi olan bir kompleksin temelini atacağız." dedi

Basmane Polis Merkezi restore edilecek!

İzmir'de, Konak Meydanı'ndan başlayıp Basmane'ye kadar uzanan Anafartalar Caddesi'nin üzerindeki üç polis merkezinden biri kapandı, diğerinin yeri değişti, Basmane Polis Merkezi ise restorasyon çalışmaları sebebiyle boşaltıldı.

Alanya Türkler Semt Polikliniği açıldı!

Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne bağlı Türkler Semt Polikliniği, 4 diş hekimi ve 5 yardımcı personel ile hastalara ağız ve diş sağlığı hizmeti vermeye başladı.

Folkart Basmane Çukuru projesi 2016!

Konut, iş merkezi ve ticaret merkezinden meydana gelen Folkart Basmane Çukuru projesi 67 ve 48 katlı iki kule şeklinde yükseliyor. Folkart Basmane Çukuru projesi 2016...

Folkart Yapı İzmir Basmane projesinin tüm detayları!

Folkart Yapı, İzmir'de Basmane Çukuru olarak bilinen arsada 1.680 daire, 170 ünitelik iş merkezi ve 40 ünitelik ticaret merkezi inşa edecek...

Basmane Semt Merkezi davası Haberi

Basmane Semt Merkezi davası


Nebahat Tabak isimli hayırsever tarafından Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlanan iki katlı tarihi yapı, Konak Belediyesi tarafından 10 yıllığına kiralanıp, restore edildi. Semt kadınlarına meslek edindirmek için kurslar düzenlenen, ülkelerindeki iç savaşlardan kaçan göçmen ve mültecilere yardım için organizasyonlar yapılan Basmane Nebahat Tabak Semt Merkezi'nin 10 yıllık kira süresi doldu. Konak Belediyesi, 10 yıl önce 390 bin TL masrafla yeniden hayata döndürdüğü Basmane Nebahat Tabak Semt Merkezi binasını, bedelini ödeyip kamulaştırmak istedi. Belediyeye ait Kadın Müzesi'nin de bulunduğu bölgede, semt merkezinin yanındaki şahsa ait arsayı satın alan, burayı bir kompleks haline getirmek isteyen Konak Belediyesi'nin kamulaştırma teklifine Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu sıcak bakmadı.  Sosyal Hizmetier'in, binanın kendilerine teslim edilmesini istemesi üzerine Konak Belediyesi dava açtı. 

Semt...