03 / 05 / 2024

basri yıldız kentsel dönüşüm açıklaması

basri yıldız kentsel dönüşüm açıklaması

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, Bursa'da bina stokunun büyük kısmının çarpık ve kaçak yapılardan oluştuğunu, kentsel dönüşümle inşaat sektörünün hareketleneceğini söyledi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'dan CHP'ye kentsel dönüşüm eleştirisi!

Merakla beklenen Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Şelale Evleri'ndeki konutların tesliminde önemli açıklamalar yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "CHP örgütü engellemek için her şeyi yapıyor" dedi.

Haydar Ali Yıldız'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde  Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın kentsel dönüşüm açıklamasını ve Zürafa Sokak ile Kadem Sokak'ın akıbetini kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın o yazısı...

Haydar Ali Yıldız'dan Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Ofisi'ne ziyaret!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Fetihtepe Mahallesindki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Ofisi’ni ziyaret etti ve çalışmalara ilişkin bilgi aldı. 

Haydar Alî Yıldız: Deprem odaklı kentsel dönüşüm esasıyla hareket edeceğiz!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu'na dair tüm merak edilen konuları cevaplandırdı. Yıldız, "Deprem odaklı kentsel dönüşüm esasıyla hareket edeceğiz. Okmeydanı, Tarlabaşı, Dolapdere’de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor." dedi...

Osmangazi, CNR EXPO Emlak Fuarı’nın yıldızı oldu!

Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, ‘CNR EXPO Emlak Zirvesi 2016 Fuarı’nın yıldızı oldu. Fuara gelen ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, yatırımcılardan da tam not aldı.

Mamak, başkentin yükselen yıldızı oldu!

Kentsel dönüşümle Başkent’in yükselen yıldızı olan Mamak büyük yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ilçeye gelen yatırımcıları yalnız bırakmıyor.

Samsun Kuzey Yıldızı projesinde son durum!

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Karadeniz’in en büyük kentsel dönüşüm projesi Kuzey Yıldızı projesinin Yeni Mahalle’de gerçekleşecek 2. etap çalışmalarını yakından takip ediyor.

Yıldız Marmara Konaklama İnşaat Taahhüt Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yıldız Marmara Konaklama İnşaat Taahhüt Otomotiv Ticaret Limited Şirketi, Basri Elçi ve Eyyüp Akdulum ortaklığıyla 30 bin TL sermaye ile 25 Şubat'ta Kadıköy, Osmanağa Mahallesi'nde kuruldu.

Basri Akyıldız: Dönüşümde öncelik can güvenliği olmalı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, kentsel dönüşümün devlet katkısı olmadan yapılamayacağını belirterek, can ve mal güvenliğinin ön plana çıkması gerektiğini söyledi.

Basri Akyıldız: 2015 inşaat sektörü için umutluyuz!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, inşaat sektörünün geleceği ve inşaat sektöründe 2015 yılı için yaptığı değerlendirmelerde inşaat sektörü adına umut verici konuştu.

Basri Akyıldız: 2015'te kentsel dönüşümle sektör daha çok büyüyecek!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, Bursa'da bina stokunun büyük kısmının çarpık ve kaçak yapılardan oluştuğunu, kentsel dönüşümle inşaat sektörünün hareketleneceğini söyledi.

Basri Akyıldız: Bursa'da binaların çoğu kaçak!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, Bursa'da bina stokunun büyük kısmının kaçak yapılardan oluştuğunu, kentsel dönüşümle birlikte hareketlenecek inşaat sektörünün 2015 yılında büyüyeceğini söyledi.

Canik Belediyesi, Kuzey Yıldızı projesinin 3. etabı için çalışmalara başladı!

Kuzey Yıldızı ile gerçekleştiren Canik Belediyesi, şimdi de projenin 3. etabı için çalışmalara başladı. Genç, vatandaşlarla işbirliği içerisinde yürütülen Soğuksu kentsel dönüşüm çalışmasının bölgenin değerini artıracağını söyledi.

basri yıldız kentsel dönüşüm açıklaması Haberi

basri yıldız kentsel dönüşüm açıklaması

Akyıldız, yaptığı açıklamada, "2014 yılında birçok unsurdan dolayı inşaat ve konut sektöründe yavaşlama ve hızlanmalar oldu. 


Bilhassa 2014 yılının ilk yarısında imar yönetmeliğinde değişiklik oldu. Bu sebeple 2014 yılının ilk 6 ayında inşaat ve konut sektöründe hızlanma oldu. Yönetmelikte yapılan değişiklik sebebiyle de 2014 yılının ikinci 6 ayında ilk yarıya göre yavaşlama söz konusu oldu. Her ne kadar bunlar büyüme hızında etkili olsa da, 2015 yılında inşaat ve konut sektöründe büyümenin devam edeceği kanaatindeyiz" dedi. 


2015 yılında inşaat ve konut sektörünün büyümesinde kentsel dönüşümün etkili olacağına işaret eden Akyıldız, "Ancak biz kentsel dönüşüm projelerinin TOKİ eliyle değil özel sektör eliyle yapılmasını daha uygun buluyoruz. Böyle yapıldığı takdirde inşaat firmalarına ve sektör çalışanlarına daha katkı sağlayacağını düşünüyoruz" diye konuştu.


Bursa...