03 / 05 / 2024

Batı şeria Doğuş kilisesi

Batı şeria Doğuş kilisesi

Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde Doğuş Kilisesi'ndeki restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.Restorasyon için komisyonun, bir kısmı Filistin hükümetinin, bir kısmı da yerli ve yabancı ülkelerdeki iş adamlarının ve kiliselerin finansmanıyla yaklaşık 15 milyon dolar tahsis edildi.

Doğu Batı Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Doğu Batı Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 82 milyon 716 bin 218,03 TL sermaye bedeli ile Zeynel Abidin Erdem, Mehmet Nezih Erdem ve Mehmet Rıza Erdem ortaklığında kuruldu.

Doğu Batı İnşaat Emlak Otomotiv Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğu Batı İnşaat Emlak Otomotiv Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de Enis Gündoğdu ve Gökhan Şimşek ortaklığında kuruldu.

İsrail, Batı Şeria'da 1355 konut için ihale açılacağını açıkladı!

İsrail İskan Bakanı Zeev Elki yaptığı açıklamada, Batı Şeria ile Doğu Kudüs’te toplamda 1355 yeni konutun hayata geçirilmesi amacıyla ihale açılacağını duyurdu.

İsrail askerleri Batı Şeria’da Filistinlilere ait 6 dükkanı yıktı!

İsrail askerleri Batı Şeria’da yer alan toplam 6 dükkanı ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktı...

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinli bedevilerin evlerini yıktı!

İşgal altında bulunan Batı Şeria'nın doğu kırsalında Filistinlilerin bazı ev ve ahırlar, "ruhsatsız" olması nedeniyle İsrail askerleri tarafından yıkıldı.

İsrail askerleri Batı Şeria'daki Filistinli bedevilerin konutlarını yıktı!

İşgal altında olan Batı Şeria'nın doğu kırsalında Filistinli bedevilere ait bazı evler İsrail askerleri tarafından yıkıldı...

İsrail askerleri Batı Şeria'daki Filistinlileri evsiz bırakıyor!

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait evlerin yıkımına devam ediyor. Son olarak askerler  Batı Şeria'nın El Halil kentinde Filistinlilere ait bir evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıktı.

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir evi yıktı!

İsrail askerleri, işgal altında olan Batı Şeria'nın El-Halil kentinde Filistinlilere ait evi bir "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı.

Türkiye, İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te konut inşa etme adımını şiddetle kınadı!

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te toplam 2 bin 572 konutluk ilave yasa dışı yerleşim birimi inşası yolunda attığı adımı şiddetle kınadığını belirtti.

İngiltere'den İsrail'e Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yeni yerleşimleri derhal durdurun çağrısı!

İngiltere, İsrail yönetimine Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yeni yerleşim yerlerinin inşasının derhal durdurulması çağrısı yaptı.

Almanya'dan İsrail'e 'Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yeni yerleşimlerin inşasını durdurun' çağrısı!

Almanya, İsrail yönetimine Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki yeni yerleşim yerlerinin inşasının durdurulması çağrısı yaptı.

İsrailli sivil toplum kuruluşu: Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşası onaylandı!

İsrailli sivil toplum kuruluşu Peace Now (Şimdi Barış) Hareketi, Tel Aviv yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşasını onayladığını açıkladı.

İsrail Batı Şeria'da 2 Filistinli aileyi evsiz bıraktı!

İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El Halil şehrinde Filistinlilere ait 2 evi "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı. 

Batı şeria Doğuş kilisesi Haberi

Batı şeria Doğuş kilisesi

Filistin Batı Şeria'da Beytüllahim kentinde Hazreti İsa'nın doğduğuna inanılan Doğuş (Mehd) Kilisesi'ndeki restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Doğuş Kilisesi, Hristiyan dünyasının en önemli kutsal mekanlarından kabul ediliyor. Doğuş Kilisesi'nde 2012'de başlayan restorasyon çalışmaları halen devam ediyor. Restorasyonun büyük çoğunluğu tamamlanırken, kilise bu arada tehlike altındaki dünya mirası listesinden çıkarıldı.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), restorasyon çalışmalarının ardından 2 Temmuz'da kiliseyi bu listeden çıkardı. Restorasyon kilisenin güzelliklerini gözler önüne sererken, tarihi yapının yıkılmaya ve yok olmaya yüz tutmuş bölümleri de yeniden hayat buluyor. Çalışmalar kapsamında tavan, kapılar, mozaik tablolar, duvarlar restore ediliyor.

Filistin Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı Sözcüsü Jaris Kamseya, yaptığı açıklamasında, kilisenin restorasyon öncesi kötü durumda olduğunu, ana tavanın düşmesinden...