29 / 04 / 2024

İsrail askerleri Batı Şeria'daki Filistinli bedevilerin konutlarını yıktı!

İsrail askerleri Batı Şeria'daki Filistinli bedevilerin konutlarını yıktı!

İşgal altında olan Batı Şeria'nın doğu kırsalında Filistinli bedevilere ait bazı evler İsrail askerleri tarafından yıkıldı...



İşgal altında olan Batı Şeria'nın doğu kırsalında Filistinli bedevilere ait bazı ev ve ahırlar, "ruhsatsız" oldukları gerekçesiyle İsrail askerleri tarafından yıkıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Batı Şeria'daki El-Harabşe Bedevi Topluluğu Sözcüsü İsmail el-Harabşe, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin köylerine baskın düzenlediğini dile getirdi.

Askerlerin köydeki 7 ev ile hayvan barınaklarını yıktığını dile getiren Harabşe, bedevi ailelerin  açıkta kaldığını söyledi.

İsrail askerleri Batı Şeria daki Filistinli bedevilerin konutlarını yıktı!

Harabşe ayrıca, İsrail'in Yahudi yerleşim birimi inşa etmek amacıyla bedevileri arazilerinden çıkarmaya çalıştığını söyledi.

Yerel kaynaklardan alınan bazı bilgiye göre, İsrail askerleri Batı Şeria'nın Nablus ve El Halil şehirleri kırsalında da Filistinlilere ait bazı çadır ve seralara "C bölgesinde olduğu ve ruhsatsız yapıldığı" gerekçesiyle el koydu.

Filistinli kaynaklara göre, İsrail makamları sadece geçen sene işgal altında olan Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait 500'ü aşkın ev ve iş yerini yıktı.

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 184'üncü defa yıktı!


Geri Dön