16 / 05 / 2024

Batı Şeria ruhsatsız okul yıkımı

Batı Şeria ruhsatsız okul yıkımı

İsrail, işgal altında bulunan Batı Şeria'daki bir okulu yıktı. Yıkılan karavan okulun ruhsatız olduğu iddia edildi.

İsrail askerleri Batı Şeria’da Filistinlilere ait 6 dükkanı yıktı!

İsrail askerleri Batı Şeria’da yer alan toplam 6 dükkanı ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktı...

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinli bedevilerin evlerini yıktı!

İşgal altında bulunan Batı Şeria'nın doğu kırsalında Filistinlilerin bazı ev ve ahırlar, "ruhsatsız" olması nedeniyle İsrail askerleri tarafından yıkıldı.

İsrail askerleri Batı Şeria'daki Filistinlileri evsiz bırakıyor!

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait evlerin yıkımına devam ediyor. Son olarak askerler  Batı Şeria'nın El Halil kentinde Filistinlilere ait bir evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıktı.

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir evi yıktı!

İsrail askerleri, işgal altında olan Batı Şeria'nın El-Halil kentinde Filistinlilere ait evi bir "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı.

İsrail Batı Şeria'da 2 Filistinli aileyi evsiz bıraktı!

İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El Halil şehrinde Filistinlilere ait 2 evi "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı. 

İsrail güçleri Batı Şeria'da 4 Filistinli aileyi evsiz bıraktı!

İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria'da Filistinli bedevilere ait 4 adet baraka evi "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı. 

İsrail güçleri Batı Şeria’da Filistinlilere ait 11 yapıyı yıktı!

İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria’nın Tubas kenti kırsalında Filistinli bedevilere ait 11 evi ruhsatsız olduğunu ileri sürerek yıktı.

İsrail güçleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait 7 evi yıktı!

İsrail güçleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait 7 evi yıktı. Evleri yıkılan ve kurtarabildikleri birkaç eşya ile sokakta kalan Filistinlilerden bazıları göz yaşlarına boğuldu

İsrail askerleri Batı Şeria’da Filistinlilere ait yapıları yıktı!

İsrail güçleri, Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde Filistinlilere ait bazı yapıları "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı.

İsrail güçleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait 2 evi yıktı!

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da ruhsatsız inşa edildikleri iddiasıyla Filistinlilere ait olan 2 evi yıktı.

İsrail güçleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir evi yıktı!

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde Filistinli bir aileye ait olan, inşaat halindeki evi "ruhsatsız" olduğu sebebiyle yıktı...

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait evi yıktı!

İsrail askerleri, işgal altında olan Batı Şeria Beytullahim kentinde Filistinlilere ait bir evi “ruhsatsız olduğu” gerekçesiyle yıktı.

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait 2 evi yıktı!

İşgalci İsrail askerleri tarafından Batı Şeria’nın Ramallah bölgesinde bir Filistinliye ait iki ev ruhsatsız olduğu nedeniyle yıkıldı.

Batı Şeria ruhsatsız okul yıkımı Haberi

Batı Şeria ruhsatsız okul yıkımı

İşgal altında bulunan Batı Şeria'daki Ürdün Vadisi'nde ruhsatsız olduğu nedeniyle bir okulu yıktı. Filistin okulu İsrail güçleri tarafından yıkılan okulun ruhsatsız olduğu gerekçe gösterildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Tubas kenti yakınlarındaki Filistinli bir bedevi köyüne baskın düzenleyen ekipler, köydeki okulu yıktı. Bölgeyi kordon altına alan İsrail güçleri yıkım sırasında köy sakinleri ile okulda okuyan Filistinli öğrencileri alandan uzaklaştırdı.

Ruhsatsız olduğu nedeniyle yıkılan karavan okulda köyde bulunan Filistinli ailelerin çocukları eğitim alıyordu. 

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından hazırlanan raporda, Doğu Kudüs ile Batı Şeria'daki "C" bölgesinde 45 okulun yıkılma tehlikesi altında olduğu belirtildi. 

Batı Şeria, Filistin ve İsrail yönetimi arasında 1995 yılında imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" kapsamında A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi...