30 / 04 / 2024

İsrail, Batı Şeria'daki bir okulu yıktı!

İsrail, Batı Şeria'daki bir okulu yıktı!

İsrail, işgal altında bulunan Batı Şeria'daki bir okulu yıktı. Yıkılan karavan okulun ruhsatız olduğu iddia edildi.



İşgal altında bulunan Batı Şeria'daki Ürdün Vadisi'nde ruhsatsız olduğu nedeniyle bir okulu yıktı. Filistin okulu İsrail güçleri tarafından yıkılan okulun ruhsatsız olduğu gerekçe gösterildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Tubas kenti yakınlarındaki Filistinli bir bedevi köyüne baskın düzenleyen ekipler, köydeki okulu yıktı. Bölgeyi kordon altına alan İsrail güçleri yıkım sırasında köy sakinleri ile okulda okuyan Filistinli öğrencileri alandan uzaklaştırdı.

Ruhsatsız olduğu nedeniyle yıkılan karavan okulda köyde bulunan Filistinli ailelerin çocukları eğitim alıyordu. 

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından hazırlanan raporda, Doğu Kudüs ile Batı Şeria'daki "C" bölgesinde 45 okulun yıkılma tehlikesi altında olduğu belirtildi. 

Batı Şeria, Filistin ve İsrail yönetimi arasında 1995 yılında imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" kapsamında A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" İsrail'e devredilmiş, yüzde 61'i kapsayan "C bölgesi"nin "idare ve güvenliği" İsrail'e bırakılmıştı.


Geri Dön