14 / 05 / 2024

Batı Tiyatrosu restorasyonu

Batı Tiyatrosu restorasyonu

Pamukkale travertenleri manzarasına sahip 1600 yıllık Batı Tiyatrosu restore edilecek. Restorasyon Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yapılacak...

Batı Şeria'daki Doğuş Kilisesi restorasyonu tam gaz! 

Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde Doğuş Kilisesi'ndeki restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.Restorasyon için komisyonun, bir kısmı Filistin hükümetinin, bir kısmı da yerli ve yabancı ülkelerdeki iş adamlarının ve kiliselerin finansmanıyla yaklaşık 15 milyon dolar tahsis edildi.

Muammer Karaca Tiyatrosu'nun restorasyonu 2021'de tamamlanacak! 

Beyoğlu’ndaki Muammer Karaca Tiyatrosu’nu restore etmek için İBB’nin açtığı ihale sonuçlandı. Ünlü tiyatro binası 15 milyon 244 bin liraya restore edilecek. Restorasyon çalışmalarının 2021'de tamamlanması planlanıyor. 

Laodikya Antik Kenti'ndeki tiyatroda restorasyon çalışmaları başladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2008'de Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti'ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu'nda restorasyon çalışmaları başladı.

Denizli'deki 1600 yıllık Batı Tiyatrosu restore edilecek!

Pamukkale travertenleri manzarasına sahip 1600 yıllık Batı Tiyatrosu restore edilecek. Restorasyon Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yapılacak...

Ankara'daki Roma Antik Tiyatrosu'nun restorasyonu TBMM'de!

Ankara'da bulunan Roma Antik Tiyatrosu'nun restorasyonuna ilişkin Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka soru önergesi hazırladı. Nazlıaka sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Muğla'daki Telmessos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonu TBMM'de!

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Telmessos Antik Tiyatrosu'nun restorasyon çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

AKM’nin restorasyonu için imza toplanıyor!

77 yaşındaki Devlet Tiyatrosu eski sahne amiri Ediz Baysal, önce Devlet Tiyatrosu Seyirciler Derneği’ni (DEVTİS) kurdu. Şimdi de atıl bırakılan AKM’nin restorasyonu için etkinlik etkinlik gezip imza topluyor.

Aspendos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonu ne durumda?

İbrahim Bakır, Aspendos Antik Tiyatrosu'nun orijinal dokusuna uygun restore edilmediği iddialarına ilişkin, "Restorasyonun ne durumda olduğunu yeniden gözden geçirdik. Yapılan işlemlerde tartışmaya konu olacak bir durum olduğunu düşünmüyoruz" dedi.

Aspendos Antik Tiyatrosu restorasyonu tepki aldı!

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Aspendos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonunda kullanılan mermerlerin aslına uygun olmadığını iddia etti.

Aspendos Tiyatrosu'nun restorasyonu tamamlandı!

Serik deki tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu'nda 2013 yılında başlayan restorasyon sona erdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 6 milyon TL bütçe ile başlattığı çalışmalarının ardından antik tiyatronun kapasitesi üç katına çıkartıldı.

Rhodiapolis Antik Kenti Tiyatrosu restorasyon ihalesinde sözleşme imzalandı!

Kumluca Belediyesi ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan Antalya’nın Kumluca İlçesi’nde bulunan Rhodiapolis Antik Kenti Tiyatrosu ve stoasının restorasyonu ihalesinin ardından, ihaleyi kazanan firma ile sözleşme yapıldı.

Rhodiapolis Tiyatrosu restore edilecek! İhalesi 26 Aralık'ta!

Kumluca Belediye Başkanlığı; Kumluca Rhodiapolis Tiyatrosu ve Stoası Restorasyonu İşini 26 Aralık 2014 tarihinde Cuma günü saat 15.00'te ihaleye çıkarıyor. Söz konusu iş 400 günde tamamlanacak.

Batışehir fiyat listesi! 633 bin TL'ye 198 metrekare!

3 bin 123 konuttan meydana gelen Batışehir'de satışa çıktığı günden bu güne 1.250 konutun satışı tamamlandı. Projede en çok ilgi gören daire tipi 3+1 daha sonra sırsıyla 2+1, 1+1 ve 4+1 daireler

Batı Tiyatrosu restorasyonu Haberi

Batı Tiyatrosu restorasyonu

Denizli İli Eskihisar Mahallesi’ndeki UNESCO Geçici Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Laodikya Antik Kenti’nde bulunan Batı Tiyatrosu, restore edilecek. Restorasyon Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yapılacak.

Milliyet'te yer alan habere göre, Pamukkale travertenleri manzaralı tiyatronun restorasyonu için Denizli Büyükşehir Belediyesi kazı heyetine 6 milyon lira destek sağlayacak.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tiyatronun restorasyonuna destek için Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek ile protokol imzaladı. 2 yıl sonra bitmesi planlanan antik tiyatroda 1600 yıl önceki gibi tekrar sanatsal etkinlikler düzenlenecek. 

M.Ö. 2. yüzyılda yapılan ve Helenistik Roma Dönemi’nde sanat ve kültürel etkinlikler düzenlenen tiyatro, M.S. 5. yüzyılda Hristiyanlığın yayılmasının ardından kullanılmadı. 15 bin kişilik tiyatro zamanla meydana gelen büyük depremlerde tamamen yıkıldı.

Batı Tiyatrosu, İncil’de geçen ve kutsal sayılan 7 kiliseden birinin...