08 / 05 / 2024

batık kredi artış

batık kredi artış

Finans sektöründe batık krediler 16.7 milyar artttı. Toplam 68 milyar lirayı bulan batık kredinin 21.8 lirasını tahsil edilemeyen bireysel krediler oluşturuyor. Bireysel nitelikli kredi ve kredi kartları içinde en yüksek artış yüzde 14.6 ile konut kredilerinde gerçekleşti.

OSB’lerde yıllık kira artışları ortalama yüzde 102 seviyesinde gerçekleşti!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş., OSB’lerde yıllık kira artışlarının ortalama yüzde 102 seviyesinde gerçekleştiğini ortaya koydu.

Dünya Bankası ile 18 milyar dolarlık kredi anlaşması yapıldı: 165 bin ev ve emekliye zam yapılabilir!

Dünya Bankası ile yürürlüğe alınan 18 milyar dolarlık kredi anlaşması kapsamında neler yapılabilir? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Hükümet artık ev sahiplerinin hakkını vermeli

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların sayısı her geçen gün artıyor. Yüzde 25 zam sınırlaması nedeniyle mağdur olan ev sahipleri bu  uygulamanın kaldırılmasını isteyerek, “Hükümet artık ev sahiplerinin hakkını vermeli” dedi.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da artış gösterdi. Halifax tarafından açıklanan resmi rakamlara göre fiyatlar Ocak ayına göre yüzde 0,4'lük bir artış gösterdi.

Ticari emlak piyasasında batık krediler sorun yaratıyor! Birçok sektör etkilenecek!

Ticari emlak piyasasında yaşanan sorunlar son günlerde sık sık gündem oluyor. St. Louis'deki Toberman Becker Wealth'in ortağı Michael Becker konuya ilişkin açıklamasında batık kredilerin sektörü sorunlarla karşılaştıdığının altını çizdi.

Kredi kartı kullananlara şok haber! Resmen açıklandı! Artık limit artırılmayacak!

Mevduat ve katılım bankaları, kanıtlanabilir onay veya talep olmadan, kişiler adına kredili hesap dahil herhangi bir hesap açamayacak, ve kredili hesabın limitini artıramayacak. 

Çin'deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!

Çin'in emlak sektörü için genişleyen bir kurtarma kampanyasının son hamlesi Çin'in en büyük kredi kuruluşu Ping An Bank Co'dan geldi. 

Kredi kartı borcu 2,5 kat artışla rekor kırdı!

Yüksek seyreden enflasyon ve artan hayat pahalılığı ile beraber vatandaşlar kredi kartlarına yüklendi. Kredilerin frenlendiği 2023'te bireysel borçlanmada ağırlık kredi kartlarına kaydı. BDDK tarafından açıklanan verilere göre vatandaşların kredi kartı borcu geçen sene 2,5 kat artış göstererek, 1 tr

Asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla bir ev alabiliyor! Aylık kredi taksitleri 4 asgari ücreti geçti!

Son günlerde fahiş konut fiyatları ve yüksek kredi faizleri sık sık gündem oluyor. Yapılan hesaplamalara göre,  asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla birikim yaparak ortalama bir konut alabiliyor. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

Acil nakde ihtiyacı olanlar artık kredi çekemiyor! Faizler zirveye oynuyor

Kredi faizleri son dönemde fırladı. İhtiyaç kredisinde 70 bin lira üst sınırının devam ettiği ifade edilirken, kredi faiz oranları ise yıllık yüzde 61’in üzerine yükseldi.

İkinci elde fiyat köpüğü bitti, otomobil artık yatırım aracı olmaktan çıktı!

Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem “Artık kredi çıkmıyor, faizler yüksek. Otomobili ihtiyacı olan alıyor” derken, Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre, “Talep biraz sıfıra doğru kaydı” ifadesini kullandı.

Kira artışlarındaki yüzde 25 sınırı mahkemelerin yükünü artırdı!

İLKE Vakfı tarafından Hukuk İzleme Raporu’nu yayımlandı. Raporda ekonomik belirsizliklerin yargı süreçlerindeki tezahürü ele alınırken, kira artışlarındaki yüzde 25 sınırının mahkemelerinin yükünü artırdığı belirtildi.

batık kredi artış Haberi

batık kredi artış

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi’nin Aralık 2016 verilerine göre, finans sektöründe tasfiye olunacak alacaklar, bir önceki yılsonuna göre yüzde 31.8 artarak 67.7 milyar liraya ulaştı. Tasfiye olunacak alacakların oranı ise yüzde 3.2’den yüzde 3.6’ya yükseldi. 2015 sonunda ‘batık’ diye de adlandırılan tasfiye olunacak alacaklar 51.4 milyar liraydı.


Ticarinin payı arttı


Nakit krediler, 2016 Aralık itibarıyla bir önceki yılsonuna göre yüzde 17 artarak 1 trilyon 841 milyar lira oldu. Bunun 1 trilyon 749 milyar liralık bölümü bankalar, 40 milyar lirası finansal kiralama şirketleri, 28 milyar lirası finansman şirketleri ve 23 milyar lirası da faktoring şirketleri tarafından kullandırıldı.


Ticari nitelikli kredilerin toplam içindeki payı geçen yıla göre 1.5 puan artışla yüzde 75.2 olurken, imalat sanayi yüzde 25.5 ile ticari krediler içinde en yüksek...