29 / 04 / 2024

Batıkent Metrosu çalışmaları

Batıkent Metrosu çalışmaları

ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapımı sürdürülen Keçiören Metrosu bağlantı çalışması nedeniyle Batıkent Metrosu'nda uygulanan aktarma işlemi son aerdi.

KİPTAŞ Kent Etiler'de son dakika! 1.361 konutluk dev projede imalat çalışmaları başladı! 

Kent Etiler adıyla yükselecek olan KİPTAŞ Karanfilköy projesinde imalar çalışmaları başladı. İstanbul'un kalbinde yükselen projede 1.361 yeni konut yer alıyor. 

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda çalışmalar yarın başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kent genelinde raylı hat çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar yarın itibariyle başlıyor. 

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kent genelinde raylı hat çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar başladı. Projenin ilk etabı 2014'te hizmete açılacak. 

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmalarına yoğun ilgi!

Rize'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında binaların yakım işlemleri sürüyor. Kent genelindeki çalışmalar çevre halkı tarafından yoğun ilgiyle izleniyor.

Kartepe Kent Meydanı’nda inşaat çalışmaları tamamlanıyor!

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Kent Meydanı’nda devam eden çalışmaları inceleyerek, meydan çevresinde bulunan hemşehrileriyle de istişareler gerçekleştirdi.

Senegal'de Batılı firmaların kaçak imar çalışmaları tartışma yarattı!

Batılı firmaların kaçak imar çalışmalarının tartışıldığı bugünlerde, imar yasağına rağmen yabancı şirketlerin gelip otel ya da restoran inşa etmeye çalıştığı belirtildi...

Konya Metrosu çalışmaları ne durumda?

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, "Son dönemde Konyamız çok önemli yatırımlar alıyor. Bunların başında Konya metrosu. Konya metrosunun temellerini atmak için çalışmalar yürütüyoruz. Konyamız inşallah birkaç yıl içinde metrosu olan şehirler sınıfına ulaşmış olacak" dedi...

Ordu Çamaş Kent Meydanı'nın kamulaştırma çalışmaları tamamlandı!

Ordu Çamaş'ta inşa edilecek olan ikinci kent meydanı projesi için kamulaştırma çalışmaları tamamlandı.

Yomra Kent Meydanı Projesi'nde yıkım çalışmaları sürüyor!

Yomra Belediyesinin hayata geçirdiği Kent Meydanı Projesi'nde yıkım çalışmaları hızla devam ediyor. 

Van Kent Müzesi’nde restorasyon çalışmaları başladı!

Van’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılacağı ‘Van Kent Müzesi’ndeki restorasyon çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı.

Çekmeköy-Yamanevler Metrosu'nda çalışmalar tamam!

Çalışmaları tamamlanan Çekmeköy-Yamanevler Metrosu ile hizmette olan Üsküdar-Yamanevler bölümünün birleştirme testleri nedeniyle seferlere yarından itibaren 4 gün ara verilecek...

İzmir'de kent meydanı çalışmaları sürüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Karayolu Alt Geçidi üzerinde oluşturduğu ve yeşil dokusu, farklı peyzaj uygulamaları ve oyun gruplarıyla bölgeye önemli bir değer katacak meydan çalışmalarının yüzde 65’ini tamamladı.

Sultanbeyli Metrosu için çalışmalar başladı!

Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosuna entegre edilecek olan Sultanbeyli Metrosu için çalışmalar başladı.

Batıkent Metrosu çalışmaları Haberi

Batıkent Metrosu çalışmaları

ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapımı sürdürülen Keçiören Metrosu bağlantı çalışması nedeniyle Batıkent Metrosu'nda uygulanan aktarma işlemi sona erdi. 


M4 olarak adlandırılan Keçiören Metrosu ile M1 olarak adlandırılan Batıkent Metrosu arasındaki bağlantı çalışmaları nedeniyle, 16 Nisan 2016 tarihinden itibaren Akköprü ile Atatürk Kültür Merkezi istasyonları arasında yolcular, Büyükşehir Belediyesi EGO otobüsleri ile karşılıklı ücretsiz olarak taşınıyordu.


Büyükşehir yetkilileri, Ulaştırma Bakanlığı'nın bağlantı çalışmalarını bitirdiklerini bildirmesi üzerine dün gece hatta test çalışmalarının yapıldığını belirterek, aktarma işleminin bu sabahtan itibaren sona erdirildiğini açıkladılar. Yetkililer, Ulaştırma Bakanlığı tarafından 16 Nisan 2016 tarihinde başlayan ve daha önce 2 ay süreceği bildirilen çalışmaların, 22 gün önce tamamlandığını kaydettiler.


Ulaştırma Bakanlığı'nın bağlantı çalışmalarının sona erdirildiğini bildirmeleri üzerine Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin hatta gece test uygulaması yaptıklarını ve testin olumlu...