23 / 07 / 2024

batınlar turizme açılacak mı

batınlar turizme açılacak mı

Türkiye Su Altı Arkeolojisi Vakfı Başkanı Aydemir: " Su altı zenginliği açısından dünyanın bir numaralı ülkesiyiz ama 'yasak bölge' ilan ederek bu batıkları koruyamıyoruz" dedi.

Mardin Kalesi'ndeki 700 yıllık cami ibadete açılacak!

Turizme kazandırılacak Mardin Kalesi'ndeki yaklaşık 700 yıllık cami ibadete açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Mardin Müzesi Müdürlüğü tarafından, 6 yıl önce başlatılan çalışmalar devam ediyor...

Antalya'da Batı Çevre Yolu 11 Şubat'ta açılacak!

Antalya'da Batı Çevre Yolu açılıyor. Şehir içi trafiği büyük oranda rahatlatması beklenen yolun tamamlanan ikinci kısmı da 11 Şubat'ta hizmete açılacak.

Tekirdağ'dak tarihi beş köy restore edilerek turizme açılacak!

Tekirdağ’daki ‘Miras Yolu’ projesi kapsamında bölgedeki tarihi beş köy restore edilerek turizme açılacak.

Batı Karadeniz'de bin 252 tesis açılacak!

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Batı Karedeniz Gelişim Projesi (BAKGEP) kapsamında bin 252 tesis açılacak ve 2019 yılı sonuna kadar 18 milyar lira harcanacak. Bununla ilgili çalışmalar sürüyor." dedi.

Batıkent metrosu ne zaman açılacak?

Ulaştırma Bakanlığı'nca yapılacak Keçiören Metrosu’nun Batıkent Metrosu ile bağlantı çalışmaları 16 Nisan Cumartesi tarihinden itibaren başlıyor. Peki Batıkent Metrosu ne zaman açılacak?

Özgecan Aslan Parkı ne zaman açılacak?

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, yapımı devam eden ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde açılacak olan Özgecan Aslan Parkı'nı ziyaret ederek çalışmaları inceledi.

Tulumba BAT-çık’ta kuzey-güney yönü trafiğe açılacak!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tulumba Bat-Çık Projesi’nde, kuzey-güney yönlerinde trafiğe açılacak olan ilk etabın asfaltlama çalışması tamamlandı. yolun ışıklandırma ve orta refüj çalışmalarına başlandı. İşte ayrıntılar...

Tarihi Vordonisi Adası turizme kazandırılacak!

İstanbul ’un kayıp adası olarak bilinen ve Maltepe sahilinden 700 metre açıkta bulunan 'batık ada Vordonisi Maltepe Belediyesi'nin desteğiyle turizme açılacak.

Tarihi Vordonisi Adası turizme açılacak!

İstanbul ’un kayıp adası olarak bilinen ve Maltepe sahilinden 700 metre açıkta bulunan 'batık ada Vordonisi Maltepe Belediyesi'nin desteğiyle turizme açılacak.

Aydın Efeler Konağı turizme açılacak!

Aydın'ın en değerli tarihi yapılarından Efeler Konağı, belediyenin hazırladığı projeyle turizme açılacak. Açılış Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteleniyor.

Aydın Efeler Konağı turizme kazandırılacak!

Aydın'ın en değerli tarihi yapılarından Efeler Konağı, belediyenin hazırladığı projeyle turizme açılacak.Efeler Konağı ve içinde üretilen el sanatları, Aydın'ın sembollerinin yer aldığı görseller sergilenecek.

2006 yılında Ceneviz Kalesi turizme açılacak!

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişinde Beykoz sırtlarındaki, mülkiyeti Hazine ve Milli Savunma Bakanlığı'na ait olan, tarihi Ceneviz Kalesi 2006 yılında Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecekmiş ve restore edilerek turizme açılacakmış.

Bursa Gölyazı doğal sit alanı turizme açılıyor!

Bursa Valiliği ile Nilüfer Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile Gölyazı artık bir bütün olarak turizme açılacak. Gölyazı'da bulunan tarihi ve doğal sit alanlarının turizme kazandırılabilmesi için yapılan protokol imza töreni gerçekleşti.

batınlar turizme açılacak mı Haberi

batınlar turizme açılacak mı

Tarih boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu'yu çevreleyen denizlerde tespit edilen bazı batıkların turizme açılması isteniyor. Türkiye Su Altı Arkeolojisi Vakfı Başkanı Oğuz Aydemir batıkların yasaklanarak korunamadığına dikkati çekerken Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu Başkanı İnkılap Obruk ise bir kaç batığa turistik dalış imkanı verilmesi halinde dalış turizminde Kızıldeniz'e rakip olunabileceğini öne sürüyor.


Kaş açıklarında bulunan M.Ö. 14. yüzyıla ait ticaret teknesi Uluburun'da yapılan kazılarla tüm dünyanın dikkatini üzerine çeken Türkiye, tespit edilen yüzlerce batık ve antik kentini korumakta güçlük çekiyor. Su altı kazıları ve konservasyon işlemlerinin maliyetinin çok yüksek olması ve hırsızlık olabileceği endişesiyle batıkların bulunduğu alanlar dalışa yasak bölge ilan ediliyor. 


Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi tarafından yürütülen Türkiye Batık Envanteri Projesi'ne destek olan Türkiye Sualtı...