05 / 05 / 2024

Batman Akyürek kentsel dönüşüm son durum

Batman Akyürek kentsel dönüşüm son durum

Şehirleşmenin henüz tam olarak sağlanamadığı, alt ve üstyapı sorunlarının giderilemediği Batman’da, kentsel dönüşüm talebine yönelik sesler yükselmeye başladı.

Batman İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi için start verildi!

Batman'da yapılması planlanan ‘İluh Deresi Riskli Alan Belirlenmesi ve Kentsel Dönüşüm Projesi’ ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Genel Müdürü Vedat Gürgen başkanlığındaki bakanlık teknik ekibi toplandı.

Akyürek İnşaat Malzemeleri ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akyürek Lojistik Orman Ürün Oto Yedek Parça İnşaat Malzemeleri ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde kuruldu.

Akyürek Taahhüt Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akyürek Taahhüt Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 100 TL sermaye bedeli ile Serhat Akyürek tarafından kuruldu.

Konya'da 2017'de 253 tarihi eser restore edildi!

Konya Büyükşehir Belediyesi 2017 yılında 253 tarihi eseri restore etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, restorasyon çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirtti.

Cansu Dere, Engin Akyürek’in Suadiye'deki evine taşındı!

Engin Akyürek ile Cansu Dere’nin gözlerden uzak yeni bir ilişkiye yelken açtı. Cansu Dere, Engin Akyürek’in Suadiye’deki dairesine taşındı.

Konya Payitaht Müzesi'nin temeli atıldı!

Konya Payitaht Müzesi'nin temeli atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek "Konya'mızda modern müze anlamdaki ilk müze olacak." ifadelerini kullandı.

DFN Plan Proje İnşaat Ulaşım Danışmanlık Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

DFN Plan Proje İnşaat Ulaşım Danışmanlık Ticaret Sanayi Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Mehmet Akyürek tarafından kuruldu. 

Tahir Akyürek Türkiye Belediyeler Birliği'nin yeni başkanı oldu!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye Belediyeler Birliğinin (TBB) yeni başkanı oldu.

Meram Son Durak'ın çehresi teleferikle değişiyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehrin en önemli dinlenme ve turistik alanı olan Meram Son Durak’ta yapımı devam eden yeraltı otoparkı ve teleferik istasyonu inşaatını inceledi.

Konya Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı'nda 136 dükkan yer alacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, içerisinde tarım Müzesi, işyerleri ve sosyal alanların yer alacağı Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatını inceledi.

Konya Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatında inceleme!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bedesten bölgesinde yaklaşık bin araçlık otoparkı, Tarım Müzesi, işyerleri ve sosyal alanları ile örnek olacak Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatındaki çalışmaları inceledi.

Batman Hilalevler sakinleri kentsel dönüşüm istiyor!

Batman Bahçelievler Mahallesi Hilalevler sakinleri kentsel dönüşüm istiyor. 126 konuttan oluşan Hilalevler 45 yıl önce yapıldı.

Batman Bahçelievler kentsel dönüşüm bekliyor!

Batman Bahçelievler mahallesinde aileler kentsel dönüşüm bekliyor. mahalle sakinlerinden Hüseyin Doğan: “Evlerimiz en az 40 yıllık. Yaklaşık otuz aile, bu binalarda yaşıyor. 1.5 Yıl önce ‘Kentsel Dönüşüm’ için başvurumuzu yaptık. Ancak sonuç alamadık'' dedi.

Batman Akyürek kentsel dönüşüm son durum Haberi

Batman Akyürek kentsel dönüşüm son durum

Şehirleşmenin henüz tam olarak sağlanamadığı, alt ve üstyapı sorunlarının giderilemediği Batman’da, kentsel dönüşüm talebine yönelik sesler yükselmeye başladı.


Akyürek Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşüm çalışmalarının başlaması talebiyle Belediye yetkililerine çağrı yaptı.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART”

Mahalle esnaflarından Ertan Yıldız, yağışlı günlerde sokakların göle döndüğünü belirterek “Akyürek Mahallesi kentin en eski mahallesi ve kentin sorunlarından nasibi almış bir semt. Ne yazık ki altyapı ve üstyapı sorunları ile boğuşuyoruz. Olası yağmurda sokaklar göle dönüyor.  Kanalizasyon sorunu var. Yollardaki çukurlar hem yayaları hem sürücüleri zorluyor. Yeşillendirme çalışmaları yetersiz. Sosyal tesisler konusunda eksiklik var. Halen imarda türlü sorunlar yaşanıyor. Batman, koca bir köyü andırıyor. Sorunların çözümü tek bir yolda geçiyor o da kentsel dönüşüm. Kente yönelik ciddi bir imar planı çıkarılmalı, alt ve üstyapıya dair...