02 / 05 / 2024

batman hasankeyf köprü projesi

batman hasankeyf köprü projesi

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yapımı süren Türkiye'nin 4. büyük asma köprüsünde sona gelindi. Köprünün yıl sonunda hizmete girmesi planlanıyor. Köprü, 14 ayak üzerine inşa ediliyor.

Hasankeyf Köprüsü hizmete açıldı!

Batman, Mardin ve Habur’u birbirine bağlayan ve merakla beklenen Hasankeyf-2 köprünün açılışı yapıldı.

Türkiye'nin en uzun köprülerinden Hasankeyf-2 bugün açılıyor!

Bugün hizmete açılacak olan Hasankeyf-2 Köprüsü, hem yeni yerine taşınan Hasankeyf'e ulaşımı sağlayacak hem de Batman-Midyat yolunda baraj geçiş sorununa çözüm sunacak.

Batman-Siirt illeri köprü yapımları ihalesi meclis gündeminde!

Batman-Siirt illeri köprü yapımları ihalesine dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Botan Çayı Beğendik Köprüsü açıldı!

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Beğendik Beldesinde yapımına 2014 yılında başlanan, Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Beğendik Köprüsü açıldı...

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

TOKİ Batman Hasankeyf Üniversite yapıları için ihale düzenliyor!

Batman Hasankeyf İlçesi, Üniversite Yapıları (1 Adet Lojman, 1 Adet Nizamiye, 1 Adet Sosyal Tesis ve 2 Adet Yurt), 1 Adet Halk Eğitim Merkezi, 1 Adet Müftülük,2 Adet İlköğretim Okulu ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi. Projenin gelecek ay hizmete açılacak.

Hasankeyf 2 Köprüsü'nün inşaatında sona gelindi!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak.

Hasankeyf-2 Köprüsü'nün iki yakası birleşti!

Batman Hasankeyf'te iinşa edilen ve Türkiye'nin en uzun köprülerinden biri olacak Hasankeyf-2 Köprüsü, Eylül sonunda tek yönlü hizmete açılacak.

Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi! 

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde inşa edilen, ay sonunda tek yönlü olarak hizmete alınacak Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi.Köprüde kalan 30 metrenin de inşa edilmesiyle yıl sonunda çift yönlü olarak ulaşıma açılacak.

Batman Hasankeyf'teki mağara otel açılıyor!

Batman Hasankeyf'teki 'mağara otel' yazın açılacak. 'Üçyol Ekolojik Köy Projesi'nde yer alan 9 mağara turizme kazandırılacak.

Batman Perpıra Köprüsü 15 milyon liraya yenilenecek!

Batman Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Batman Çayı üzerinde 2000 yıl önce kurulan 40 ayaklı Perpıra Köprüsü'nün turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı. 

Batman Hasankeyf'e butik otel geliyor!

DİKA’nın desteklediği ‘butik otel’ projesi, Batman Hasankeyf'in Üçyol Köyü'nde hayata geçecek. Kaymakam Faruk Baygüven, projenin 3 milyon TL'ye mal olacağını açıkladı. 

batman hasankeyf köprü projesi Haberi

batman hasankeyf köprü projesi

Hasankeyf'te yapımı süren Türkiye'nin 4. büyük asma köprüsünün bu yıl hizmete girmesi planlanıyor.


Temeli, 2013'te Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu ve dönemin Maliye Bakanı olan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından atılan köprü, 14 ayak üzerine inşa ediliyor.


Duble yoldan oluşan ve üzerinde yaya geçişi de olan köprünün ayakları 42 metre derinliğe kazılan fore kazıklar üzerinde yükseliyor. Üç yıldır aralıksız süren çalışmaların ardından 8 ayağı tamamlanan köprüde sona gelindi.


Hasankeyf-2 ismi verilen ve bin 80 metre uzunluğunda, 26 metre genişliğindeki köprü, 105 metre yüksekliğinde. Köprünün her bir kolonu, bin 800 ton demir ve 10 bin metreküp beton kullanılarak yapılıyor. Şu an 70 işçinin çalıştığı köprünün 2016 sonuna kadar bitirilerek hizmete...