17 / 05 / 2024

batman hes projeleri

batman hes projeleri

Yerson Enerji İnşaat tarafından Diyarbakır-Silvan ve Batman- Merkez İlçeleri Tepedibi, Bıçakçı, Çiğil, Çarıklı ve Samanyolu Köyleri sınırları içerisinde Batman Çayı Üzerinde HES projesini hayata geçirmek üzere çalışmalar başladı...

TOKİ Batman Merkez’de tam 1.030 konut!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri’nin başvuruları çarşamba günü başladı. Peki, TOKİ Batman Merkez Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

TOKİ Batman Kozluk’ta 2 bin 280 liradan başlayan taksitle!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları Çarşamba günü itibarıyla resmen başladı. Peki, TOKİ Batman Kozluk Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

10 soruda TOKİ Batman Gercüş Projesi!

TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamı bütününde Batman’da 1.750 konut inşa edilecek. Peki, TOKİ Batman Gercüş Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

TOKİ Batman Beşiri’de 850 bin TL'ye 3+1!

TOKİ 81 ilde Sosyal Konut Projeleri başvuruları çarşamba günü itibarıyla resmen başladı. TOKİ 250 bin Konut Projeleri’nde Batman da yerini alacak. Peki, TOKİ Batman Beşiri Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

7 soruda TOKİ Batman Sosyal Konut Projesi 2022! Batman ucuz konut projesinde hangi ilçede kaç konut yapılacak?

Merakla beklenen TOKİ sosyal konut projeleri için başvurular bugün itibarıyla başladı. Peki, TOKİ Batman'da kaç konut inşa edecek? Batman ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak? 6 soruda TOKİ Batman Sosyal Konut Projesi 2022...

Batman'daki imar alanları inşaat firmalarının dikkatini çekiyor!

Batman'da yeni imar alanında altyapı ve yol çalışmalarının ardından konut projeleri için düğmeye basılacak. Ayrıca Batman’ın yeni imar alanı olan Batman-Hasankeyf yol güzergahındaki Akça (Tilmiz) - Binatlı (Bileyder) köyleri çevresinde yeni yapıların da temeli atılıyor.

Trabzon Akçaabat Işıklar HES projesi incelendi!

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Düzköy, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerindeki projeleri inceledi. Yavuz, Akçaabat Işıklar (Visera) HES''te incelemelerde bulundu.

Batman Ilısu Barajı'nın yapımı iptal mi edilecek?

Batman Ekoloji Meclisi Ilısu Komisyonu Üyesi Öner Öztürk, ''Ilısu Barajı’nın inşaatı iki aşamalıdır. Asıl elektrik üretecek olan HES inşaatı yapım maliyetinin fazla olmasından dolayı henüz başlamamış. Devlet baraj yapımının iptal edilme ihtimaline karşı bu inşaatı ağırdan alıyor” dedi.

Mehmet Özçelik Batman'da projeleri inceleyecek!

Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, bir dizi incelemelerde bulunmak için bugün Batman’a geliyor.

Çiğdem HES projeleri faaliyetine devam ediyor!

Kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle Samsun 1. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Çiğdem 1, 2, 3 HES projelerinin, karara rağmen çalıştığı ortaya çıktı.

Rize'de HES projeleri arttı!

Yıllık yaklaşık 2 bin 400 kilogram ile Türkiye'nin en çok yağış alan ili olan Rize'de hidroelektrik santral (HES) projelerinin bulunduğu vadilerdeki dere yatakları suya hasret kaldı.

Türkiye'de Hes projeleri devam edecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "HES'ler Türkiye'de elektriğin sigortasıdır. Baraj ve hidroelektrik santralleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Mersin Kadıncık 1 ve 2 HES projeleri özelleştirildi!

ÖZELLEŞTİRME Yüksek Kurulu (ÖYK), Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 hidroelektrik santrallerinin (HES) işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin nihai kararı onayladı.

batman hes projeleri Haberi

batman hes projeleri


Batman Çayı üzerinde ikinci Hidro Eelektrik Santrali (HES) yapılacak.


Yerson Enerji İnşaat Proje Danışmanlık San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Diyarbakır-Silvan ve Batman- Merkez İlçeleri Tepedibi, Bıçakçı, Çiğil, Çarıklı ve Samanyolu Köyleri sınırları içerisinde Batman Çayı Üzerinde 152,24 MWe/156,91 MWm kurulu Güce sahip İvme Bendi ve HES projesini hayata geçirmek üzere çalışmalar başladı. Yap işlet devret modeli ile yapılacak olan Baraj için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği'nin 9. Maddesi gereği Batman Belediyesi Konferans Salonunda 08.01.2014 tarihinde saat 10:30 da Halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için Toplantı düzenlenecek. Toplantıya TMOBB üyeleri, Çevreciler ve projenin gerçekleştirileceği bölgedeki köylüler katılım sağlayacakları...