03 / 05 / 2024

batman tilmerç

batman tilmerç

Aydınkonak (Korike) mahallesinin ardından Demiryolu (Tilmerç) köyünü de mahalle yuttu. Bir dönemler kent merkezi dışında kalan iki köy, Batman’ın yeni mahalleleri oldu.

Batman Tilmerç Millet Bahçesi 10 Aralık'ta ihaleye çıkıyor!

Batman Tilmerç Millet Bahçesi projesi 10 Aralık'ta ihaleye çıkıyor. Projede sosyal donatı alanları da yer alıyor.

Batman'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Batman'da kentsel dönüşüm çalışmaları için ilk adım atıldı. Batman Valisi Hulusi Şahin, Çamlıtepe, Korik, Petrol ve Tilmer mahallelerini kapsayan imar planları tanıttı.

Batman'ın yeni imar planları iptal edildi!

Batman'da Körük ve Tilmerç Köyleri'ndeki 780 hektarlık alan için hazırlanan imar planı iptal edildi. Alan için yeni planın hazırlanması bekleniyor.

Batman’a komşu olan köylere mahalle statüsü verildi!

Aydınkonak (Korike) mahallesinin ardından Demiryolu (Tilmerç) köyünü de mahalle yuttu. Bir dönemler kent merkezi dışında kalan iki köy, Batman’ın yeni mahalleleri oldu.

Batman Tilmerç'teki apartman ongrid sistemiyle enerji üretiyor!

Batman’ın Gültepe mahallesindeki 22 daireli bir apartmana kurulan ‘ongrid’ sistemle enerji üretiliyor. Elde edilen enerjinin fazlası DEDAŞ’a satılıyor.

Batman'da 3.4 milyon TL'ye satılık arsa!

Batman Valiliği Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü, Batman Tilmerç'te bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 3 milyon 453 bin 550 TL olarak belirlendi.

TOKİ Batman'da emekliler için 230 TL taksitle ev satıyor!

Kirada yaşayan emeklilere müjde! 230 TL taksitle ev sahibi olabilecekler. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Batman'da Emekliler Derneği ile yaptıkları projeyle bin 472 konut yaptıklarını belirtti.

TOKİ Batman'da emekliler için bin 472 konut inşa ediyor!

Emekliler, düşük peşinatla ve uygun taksitlerle Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) ev sahibi olabilecek. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Batman'da Emekliler Derneği ile yaptıkları projeyle bin 472 konut yaptıklarını belirtti.

Bahçeşehir Koleji Türkiye'nin en büyük kampüsünü Batman'da açıyor!

Kaliteli eğitimi, 60 kampüs, 110 okul ile Türkiye’nin her noktasına ulaştıran Bahçeşehir Koleji, 2015-2016 eğitim öğretim yılında Güneydoğu’da sekizinci, Batman’da ikinci kampüsünü açtı.

Batman Style Life projesi tanıtıldı!

Batman’a inşaat sektöründe yenilikler kazandıran Erfa Grup İnşaat, Gültepe mahallesinde inşa ettiği ofisleri tanıttı. Hafta sonu yapılan tanıtım programına seçkin bir davetli topluluğu katıldı.

Batman Yücebağ sağlık merkezinin temeli atıldı!

Batman’ın Sason ilçesine bağlı Yücebağ beldesinde yapılacak olan sağlık merkezinin temeli atıldı.Temel atma töreninin ardından İl Sağlık Müdürü Bodakçı, Kaymakam Dündar’ı makamında ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Batman'da DESA statik yapı denetim firması açıldı!

Akyürek Mahallesi Batman Ticaret Odası yanında Desa statik yapı denetim açıldı, inşaat mühendisi Mustafa Demir Ferhat, Demir ve ÖmürSaraç'ın ortaklaşa kurdukları Desa statik yapı denetim firması törenle açıldı.

Emekliler Derneği Batman'da tespih fabrikası kuracak!

Üyeleri için yaptığı proje ve hizmetlerle adından sıkça bahsettiren Emekliler Derneği, Batman'daki emeklileri istihdama katmaya hazırlanıyor. Dernek Başkanı Hüseyin Ekmen, üyeleri için Batman'da tespih fabrikası kuracaklarını söyledi.

batman tilmerç Haberi

batman tilmerç

KENT İÇİNDE KAYBOLDU

Batman’a komşu olan köyler, modern kentin birer semti oldu. 10 Yıl öncesine kadar köy statüsünde olan Aydınkonak (Korike) ile Demiryolu (Tilmerç) Batman’ın gelişen semtleri oldu. Son yıllarda eğitim kurumları ile özel sitelerin adresi olan Tilmerç köyü ise Çamlıtepe mahallesiyle birleşti. Referandumla ‘mahalle’ statüsüne kavuşan Tilmerç köyü sakinleri; “Batman’ın bir köyüydük. Şimdi ise modern semti haline geldik. Köyün etrafındaki arsaların tümüne bina dikilince kendimizi bir anda şehir içinde bulduk” dediler. 

“ALTYAPI SORUNLARI VAR”

DSİ kanalının içinden geçtiği Tilmerç’te altyapı ağırlıklı sorunlara dikkat çeken semt sakinleri, sözlerini şöyle sürdürdüler; “Gerek eğitim yuvaları gerekse de modern binaların yapıldığı mahallemiz, gözde bir semt haline geldi ama altyapı sorunları çözülmüş değil. Köy döneminde sorunlarımız bu denli değildi. Yeşil alan sayısının arttırılmasını istediğimiz Tilmerç’in, çalışma...