17 / 06 / 2024

Baumit İnovasyon Merkezi ürünleri

Baumit İnovasyon Merkezi ürünleri

Baumit İnovasyon Merkezi, küresel ısınmanın etkisi ile değişen iklim koşullarına yanıt verecek, uzun ömürlü sistemler geliştirmeye devam ediyor.

Basf İnovasyon Teknoloji Merkezi Limited Şirketi kuruldu!

Basf İnovasyon Teknoloji Merkezi Limited Şirketi Pendik'te kuruldu.

Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi inşaatında son durum!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin katkılarıyla yapılan "Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi"nin inşaatı devam ediyor. TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, inşaat alanında incelemelerde bulundu...

Mondi İzmit İnovasyon Merkezi açıldı!

Mondi'nin  İzmit İnovasyon Merkezi Mondi İzmit Fabrikası'nda açıldı. Türkiye tesislerindeki açılış töreni ve kutlamalara katılan Oluklu Mukawa Inovasyon Başkanı Jan Blankiewicz, “Yenilenen merkezin ekip ruhunu çok daha fazla artıracağına gerçekten inanıyorum'' dedi.

Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi 2020'de açılacak!

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi'nin inşaatını 2020 yılı ortalarında tamamlayacaklarını açıkladı.

Adana Metal Sanayi Sitesi'ne sanayi kampüsü yapılıyor!

Adana Sanayi Odası tarafından verimlilik yolunda Adana sanayisinin yalın dönüşümü ile Sanayi 4.0'a geçiş için önemli fırsatlar yaratacak Adana Metal Sanayi Sitesi'nde Sanayi Kampüsü ve İnovasyon Merkezi yapılıyor.

Bosch'un Manisa'daki 40 Milyon TL’lik fabrikası açıldı!

Bosch'un Manisa'daki 40 Milyon TL’lik fabrikası açıldı. Açılışta konuşan Bosch Termoteknik Türkiye Ticari İşler Genel Müdürü Akın Kazak, 'Aralık 2016’da açılan İnovasyon Merkezi yatırımımızı bu sene Lojistik Merkezimiz ile güçlendiriyoruz.' dedi.

Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi'nin temeli atıldı!

Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi (ETİM) binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.

ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi açıldı!

ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi hizmete açıldı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış konuşmasını yaptı.

Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi'nin inşaatı hızlandı!

Trabzon’da yapımına başlanan İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi'nin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. 7 bin 379 metrekare kapalı alana sahip merkezin kısa sürede açılması planlanıyor.

Küçükçekmece Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi açıldı!

Küçükçekmece Belediyesi tarafından kurulan ‘Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi (KÜGİM) düzenlenen törenle kapılarını girişimcilere açtı.

Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi kuruluyor!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ),İpekyolu Kalkınma Ajansı mali desteği ile Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi (ARBİM)’i kuruyor.

Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi 2018'de tamam!

Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi'nin inşaatı incelendi. TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, binanın bir yıl içinde tamamlanacağını söyledi.

Baumit, ısı farklılıklarına yanıt verebilecek ürünler geliştiriyor!

Baumit, İnovasyon Merkezi’nde farklı iklim koşulları ve mevsimler arası ısı farklılıklarına yanıt verebilecek yüksek standartlarda ürünler geliştiriyor. Ancak öyle iki sıcaklık derecesi var ki ürünlerin uygulamalarında çok dikkat edilmesi gerekiyor.

Baumit İnovasyon Merkezi ürünleri Haberi

Baumit İnovasyon Merkezi ürünleri

Avrupa’da yapılan araştırmalar, hava koşullarına bağlı olarak yapı kabuğunda oluşan hasarların son 30 yılda 15 kat arttığını gösteriyor. Avrupa’da birçok ülkede dolu tehlikesi haritaları çıkarılarak yüksek hasar oluşabilecek bölgeler belirleniyor. Bu çalışmalar dış cephe ısı yalıtım sistemlerinin de artık yüksek darbe dayanımlı olmasını zorunlu olduğunu gösteriyor. Baumit, bu verilerden yola çıkarak geliştirdiği Power Sistem ile ekstrem hava koşullarına yüksek dayanıklılık gösteren cepheler üretilmesini hedefliyor.


Küresel ısınmanın bir etkisi olarak karşımıza çıkan ani sıcaklık değişikleri ve bahar mevsimlerinin kaybolması sonucunda yapı kabuğundaki termal gerilmeler artıyor. Ani ısınıp, ani soğuyan yapı kabuğu bu gerilmeler altında yüksek yüzey gerilmelerine maruz kalıp çatlama eğilimi gösteriyor. Dolu simülasyon cihazları ile darbe dayanımlarına göre test edilen Baumit Power Sistem’in ana bileşenleri cephelerde yüksek elastikiyet ve dayanıklılık...