07 / 05 / 2024

Baumitin Teknik Uygulama Sorumlusu Ali Germili

Baumitin Teknik Uygulama Sorumlusu Ali Germili

Bahar ayları ile birlikte dış cepheler için de yenilenme dönemi başlıyor. Son yıllarda dış cephe ısı yalıtımı, özellikle enerji tasarrufu avantajı ile renovasyon çalışmalarında öne çıkan uygulamaların başında geliyor.

Adana'da depremde 2 kişinin yaşamını yitirdiği apartmanın müteahhidi ve mühendisine dava!

Adana'da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremde Kubilay Apartmanı'nın yıkılmasıyla ilgili olarak tutuklanan müteahhit Murat Helete ile tutuksuz teknik uygulama sorumlusu inşaat mühendisi Mehmet G. hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Adana'da depremde 96 kişinin yaşamını yitirdiği apartmanın müteahhidine dava! 

Adana'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 96 kişinin hayatını Alpargün Apartmanı'nın tutuklu müteahhidi ve teknik uygulama sorumlusu Hasan Alpargün hakkında, 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Esenler ilçesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesine ( Teknopark ) ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 17.12.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Çöken Kartal Yeşilyurt Apartmanı davasında tahliye!

21 kişinin hayatını kaybettiği Kartal Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesine ilişkin biri tutuklu 3 sanığın yargılandığı davada, tutuklu yargılanan inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu'nun tahliyesine karar verildi...

Kartal soruşturmasına Mimarlar Odası'ndan tepki!

TMMOB, Kartal’da 21 kişinin hayatını kaybettiği facianın ardından teknik uygulama sorumlularının tutuklanmasına tepki göstererek, cezanın gerçek sorumlulara uygulanmasını istedi.

Kartal'da çöken bina ile ilgili 3 kişi gözaltına alındı!

Kartal’da 21 kişinin yaşamını yitirdiği Yeşilyurt Apartmanı’ndaki yıkım soruşturmasında binanın projesini oluşturan Suzan Çayır, inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu ve yapı ruhsat sürveyanı Arzu Keleş Boran gözaltına alındı.

Novo Proje Uygulama Yapı Teknik İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Novo Proje Uygulama Yapı Teknik İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi bugün Kağıthane’de 200 bin TL sermaye bedeli ile Şahin Aydın tarafından kuruldu. 

Isparta Kara Havacılık Okulu'nun yüzde 92'si tamamlandı!

Ankara'da bulunan ve taşınacağı Isparta'da 3 milyon metrekarelik alanda inşa edilen Kara Havacılık Okulunun yüzde 92'si tamamlandı. Okulda 58 bina, 2 eğitim uçağı pisti ile teknik uygulama ve bakım için 4 hangar bulunuyor.

Karma Uygulama Proje Teknik Anonim Şirketi kuruldu!

Karma Uygulama Proje Teknik Anonim Şirketi 19 Şubat 2015 'te, 50 bin TL sermaye ile Bakırköy 'de, Tolga Yenier Yönetim Kurulu Başkanlığı 'nda kuruldu.

İBB: Halka sormadan Topçu Kışlası'na başlamayız!

İBB'den Topçu Kışlası açıklaması geldi. ' Projenin stratejik plana alınması rutin ve teknik uygulama. Mahkeme kararını bekliyoruz. 'Yapılabilir' kararı çıksa da halkoyuna sunacağız ' denildi.

Dağlı Teknik Uygulama İnşaat Metal Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dağlı Teknik Uygulama İnşaat Metal Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Birol Dağlı, Canan Dağlı tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 10 Ocak'ta kuruldu.

Öncelikli teknik altyapı üretimi!

Toplu Konut Bölgelerinde, Öncelikli Teknik Altyapı tesisleri Kesin Fizibilite Raporunda gösterilen İş Programlarına ve uygulama projelerine uygun olarak Belediyelerce öncelikli olarak yapılıyor. İşte öncelikli teknik altyapı üretimi hususları...

Ege Üniversitesi Tıp Teknik Medikal'e ihalelere katılma yasağı verdi!

Ege Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü tarafından yayınlanan ilana göre Tıp Teknik Medikal şirketine ihalelere katılma yasağı verdi...

Baumitin Teknik Uygulama Sorumlusu Ali Germili Haberi

Baumitin Teknik Uygulama Sorumlusu Ali Germili

Ancak fiyat alırken ve karar verirken pek çok soru ile karşı karşıya kalınıyor. Isı yalıtımının uzman markası Baumit ‘in Teknik Uygulama Sorumlusu Ali Germili, dış cephe ısı yalıtımı konusunda sıklıkla sorulan soruları yanıtlayarak  dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda ipuçları veriyor.

Soru: Isı yalıtım sisteminin dayanıklılığı nasıldır? Kaç yıl sonra malzemenin değiştirilmesi gerekir?

Cevap: EPS, suya ve mikro organizmalara karşı dayanıklılığı sayesinde uzun ömürlü bir malzemedir. İsviçre’de yapılan bilimsel bir araştırmada polistirolun 30 yılın üzerinde bir dayanıklılığa sahip olduğu tespit edilmiştir. Yani profesyonel bir uygulama ile ısı yalıtım sistemi de bir binanın kullanım ömrüne paralel bir dayanıklılığa sahip olacaktır.

Soru: Dış cephe ısı yalıtımı, iç cephe ısı yalıtımına tercih edilmeli midir?

Cevap: Binanın dış yüzeyine uygulanan ısı yalıtımı, hem içeri hem de dışarı doğru...