28 / 04 / 2024

Adana'da depremde 96 kişinin yaşamını yitirdiği apartmanın müteahhidine dava! 

Adana'da depremde 96 kişinin yaşamını yitirdiği apartmanın müteahhidine dava! 

Adana'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 96 kişinin hayatını Alpargün Apartmanı'nın tutuklu müteahhidi ve teknik uygulama sorumlusu Hasan Alpargün hakkında, 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.



6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremde hasar alan ve Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki sarsıntıda yerle bir olan Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'ndeki Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi ve teknik uygulama sorumlusu Hasan Alpargün hakkında  Adana  Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde kurulmuş olan Deprem Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.

Adana da depremde 96 kişinin yaşamını yitirdiği apartmanın müteahhidine dava! 

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, savcılık tarafından hazırlanmış olan ve Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Alpargün'ün "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 sene 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Paylaşılan detaylara göre söz konusu iddianamede, apartmanın yıkılmasına ilişkin hazırlanmış olan bilirkişi raporu da yer aldı.

Ayrıca söz konusu bu raporda, yapı yükleri ile ilgili standartlar eşliğinde değerlendirildiğinde, apartmanın üzerine yapıldığı iri kum ve çakıl taşlarından oluşan zemininin herhangi bir taşıma gücü sorunu oluşturmadığı kaydedildi.

Verilen detaylara göre, Alpargün Apartmanı'nın depremde yıkılmasında zeminden kaynaklanmış olan bir sebebin bulunmadığı bilgisinin de yer aldığı raporda, "Binadan alınan beton ve çelik numunelerinin, binanın yapıldığı senede yürürlükte olan 1975 deprem yönetmeliği yükümlülüklerini karşılamadığı, kusurlu imalattan yapı müteahhidi ve teknik uygulama sorumlusu Hasan Alpargün'ün sorumlu olduğu kanaatine varılmıştır." ifadelerine yer verildi.


Geri Dön