04 / 05 / 2024

bayburt 2015 restorasyon projeleri

bayburt 2015 restorasyon projeleri

Geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve Türkmenlerin Anadolu’da ilk yerleştikleri bölgelerden olan Bayburt’ta bulunan tarihi eserler, aslına uygun olarak restore ediliyor.

Bayburt'ta konut satışları yüzde 28,5 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılına ait Konut Satış İstatistikleri'ni açıkladı. 2015 yılı verilerine göre konut satışları ülke genelinde bir önceki yıla göre yüzde 10,6 artış gösterirken, Bayburt'ta ise yüzde 28,5 azaldı.

Edirne Belediyesi YAPEX Restorasyon Fuarı'na katıldı!

Edirne Belediyesi, 18-21 Kasım 2015 tarihleri arasında Antalya’da uluslararası boyutta bu yıl beşincisi düzenlenen Kırsal Yaşam Kırsal Yaşam konulu, YAPEX Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı’nda yer aldı.

Akşehir Arasta Çarşısı'nın restorasyon ihalesi 17 Aralık'ta!

Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, Türkiye'nin sayılı arastalarından biri olan Konya'nın Akşehir ilçesindeki Tarihi Arasta Çarşısı'nın restorasyon ihalesi tarihinin 17 Aralık 2015 Perşembe günü yapılacağını söyledi.

TOKİ Bayburt Merkez'de kentsel tasarım projesi hazırlatacak!

TOKİ Bayburt Merkez Genç Osman Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kentsel tasarım projesi hazırlatılması işi ihalesi 10 Kasım 2015 tarihinde saat 11.00'de gerçekleşecek.

Tokat Erbaa Revvakbaba Tekkesi’nde restorasyon çalışmaları başlayacak!

Tokat’ın Erbaa ilçesinde bulunan Revvakbaba Tekkesi’nde restorasyon çalışmalarının başlayacağı bildirildi. Ravakbaba Türbesi’nin 2015 yılı yatırım programına alındığını ve kaynağın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne aktarıldığını kaydedildi.

Mimarlık öğrencilerinin restorasyon projeleri sergileniyor!

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde 20014-2015 döneminde mezun olan öğrenciler, koruma restorasyon dersinde yaptıkları bitirme projelerini Rektörlük Sanat Galerisi'nde sergiledi.

İlte Ahşap Yapı Restorasyon Mimarlık Tas.Danış.İnş.Teks.San.Ve Tic.Limited Şirketi Kadıköy Şubesi açıldı!

İlte Ahşap Yapı Restorasyon Mimarlık Tas.Danış.İnş.Teks.San.Ve Tic.Limited Şirketi Kadıköy Şubesi 650 bin TL sermaye ile 6 Ağustos 2015 tarihinde Kadıköy'de açıldı.

Alper Group İnşaat Restorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Alper Group İnşaat Restorasyon Limited Şirketi Uğur Özbodur tarafından 400 bin TL sermaye ile 29 Temmuz 2015 tarihinde Sarıyer'de kuruldu.

Toko Mimarlık Restorasyon Mobilya İnşaat Proje Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Toko Mimarlık Restorasyon Mobilya İnşaat Proje Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Tolga Kocadölü tarafından 20 bin TL sermaye ile 26 Haziran 2015 tarihinde Eyüp'te kuruldu.

Tarihi köşklerin restorasyon İhalesi 15 Temmuz'da!

İBB Tarihi Köşkler ve Hizmet Binaları Restorasyon İhalesi 15 Temmuz 2015 tarihinde saat 11:00'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi İhale İşleri Müdürlüğü Merter Ek Hizmet Binası'nda gerçekleştirilecek.

Fa Restorasyon Ve Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fa Restorasyon Ve Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Adriana Malpiedi ve Ferman Algül tarafından 10 bin TL sermaye ile 19 Haziran 2015 tarihinde Beyoğlu'nda kuruldu.

Bayburt Kırklartepe Barajı halk toplantısı 7 Mayıs'ta!

Bayburt İli Merkez'de DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Bayburt Kırklartepe Barajı, Sulaması, Malzeme Ocakları, Kırma-Yıkama-Eleme Tesisi Ve Beton Santrali projesi halk toplantısı 7 Mayıs 2015'te düzenlenecek.

TOKİ restorasyon kredisi başvuruları 30 Nisan'da sona erecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, 1-30 Nisan 2015 tarihleri arasında restorasyon kredisi başvurularının kabul edileceğini söyledi. Kredi üst limiti bu yıl için 140 bin liraya çıkarıldı.

bayburt 2015 restorasyon projeleri Haberi

bayburt 2015 restorasyon projeleri

Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ünğan, Bayburt’ta 10 tane cami olduğunu bunlardan 6’sının tescilli, 4’ünün ise ’yeni cami’dedikleri statüde olduğunu belirterek, “Bunlardan Ulu Cami ile Yakutiye Camisi’nin restorasyonunu tamamladık. Zahit Efendi Camisi’nin de restorasyonunu ise Kurban Bayramı’na yetiştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu. Konursu köyünde bulunan ve yörenin nadir ahşap el işçiliği eserlerinden olan Konursu Ulu Camisi’nin restorasyonu için de çalışmaların başlatıldığını anımsatan Ünğan, şöyle devam etti: “Çok değerli ve ahşap işlemeli bir cami. Bu sene ihalesine başlamış olacağız. Bunun dışında kalan iki tane camimizin de rölöve, restitüsyon, restorasyon projeleri çizilerek aciliyet durumuna göre ağlayan vakıf eserlerini nasıl Türkiye genelinde yüzlerini güldürüyorsak, burada da ağlayan vakıf eserleri bırakmayacağız. İnşallah hepsinin yüzünü güldürmüş olacağız.”


Yeniçağ...