10 / 05 / 2024

Bayburt evleri koruma

Bayburt evleri koruma

Taş duvarları, ahşap bezemeleri ve kırman örtüsüyle sivil mimarinin önemli örneklerinden kabul edilen Bayburt Evleri'nin korunması için çalışmalar başlatıldı. Kentte 37 binanın sivil mimari örneği olarak tescil edildi.

Bayburt evlerinin korunmasına yönelik çalışmalar yapılıyor!

Taş duvarları, ahşap bezemeleri ve kırman örtüsüyle sivil mimarinin önemli örneklerinden kabul edilen Bayburt evlerinin korunmasına yönelik çalışmalar yapılıyor.

Son 5 yılda açılan kadın konuk evleri TBMM gündeminde!

Son 5 yılda açılan kadın konuk evleri ile konuk evlerinde yaşayan ve hakkında koruma kararı alınan kadın sayıları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

25 ova 'büyük ova koruma alanı' olarak belirlendi!

Batman, Bayburt, Bursa, Elazığ, Kahramanmaraş, Kars, Malatya, Muş ve Niğde'de yer alan  25 ova "büyük ova koruma alanı" kapsamına alındı.

Tarihi Bayburt Evleri restore edilecek!

Bayburt Üniversitesi, kentte tarihi binlerce yıl öncesine uzanan, taş duvarları ve ahşap bezemeleriyle dikkati çeken Bayburt evlerinden ikisini onararak kullanıma açacak.

Zekeriyaköy Köyiçi Evleri'nin imar planı komisyon gündeminde!

İstanbul Sarıyer'e bağlı Uskumruköy'de yer alan Köyiçi Evleri'nin koruma amaçlı imar planı değişikliği, Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu gündeminde...

Bayburt Evleri korumaya alınıyor!

Taş duvarları, ahşap bezemeleri ve kırman örtüsüyle sivil mimarinin önemli örneklerinden kabul edilen Bayburt Evleri'nin korunması için çalışmalar başlatıldı. Kentte 37 binanın sivil mimari örneği olarak tescil edildi.

Giresun Zeytinlik'teki evler yenileniyor!

Giresun Tabiat ve Kültür Varlıkları İle Zeytinlik Semti Ve Evleri Koruma Derneği Yönetim kurulu Üyeleri on yıldır yakından takip ettiği sokak sağlıklaştırma projesinin son durum değerlendirmesi ile ilgili toplandı.

Bayburt'taki tarihi yapılar için koruma imar planına ihtiyaç var!

Kaleli Kentler ve Bayburt Kalesi Kongresi, değerlendirme oturumuyla tamamlandı. Oturumda konuşan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun Bayburt'taki tarihi yapılar için koruma imar planı gerektiğini söyledi.

Siirt Cas Evleri'nin koruma altına alınması bekleniyor!

Siirt Ürünleri Tanıtım Derneği Başkanı Vehip Emrah, yıkılma tehlikesindeki ve Siirt kültürünün yansıtıldığı tarihi Cas Evlerin restore edilip, koruma altına alınması çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar...

Kapadokya’nın mağara evleri turizm tahribatından kurtuldu!

Dünya Mirası Listesi’nde yer alan koruma altındaki Kapadokya’nın mağara evleri turizm tahribatından kurtuldu. Bilinçsizce otele çevrilen mağaralar restore edilerek sanat merkezine dönüştürüldü

2000 yılında Sultanahmet'teki tarihi evler yardım bekliyormuş!

2000 yılında Sultanahmet'te, çoğu bakımsızlıktan yıkılmak üzere olan ve koruma altına alınması gereken tarihi Türk evleri, devletten ve Türkiye Tarihi Evleri Koruma Derneği'nin yardımını bekliyormuş.

İhlas Marmara Evleri'nin bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı!

Beylikdüzü Belediyesi, İhlas Marmara Evleri 1. Kısım’da kapsamlı bir çalışma yürüttü. Fen İşleri Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, İhlas 1 sitesinin bakım ve onarım çalışmalarını tamamladı.

1985 yılında Dede Efendi'nin evi müze olacakmış!

1985 yılında bestekar Hamamizade Dede Efendi'ni evi, Türk Musikisi Müzesi haline getirilecekmiş. Akbıyık'taki ev, Türkiye Tarihi Evleri Koruma Derneği tarafından 18. yüzyıl Türk evi görünümünde restore edilecekmiş.

Kadıköy Acıbadem Sokullu Evleri imar planı teklifi değerlendiriliyor!

Kadıköy Acıbadem Mahallesi'nde tarihi Sokullu Köşkü yanındaki Sokullu Evleri için 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar planı teklifi değerlendiriliyor...

Bayburt evleri koruma Haberi

Bayburt evleri koruma

Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan, taş duvarları, ahşap bezemeleri ve kırman örtüsüyle dikkati çeken eski Bayburt evlerinin korunmasına yönelik çalışmalar yapılıyor.


Kışın sıcağı, yazın ise serinliği muhafaza etmesiyle ünlü Bayburt taşı ile ahşaptan inşa edilen bu evleri, günümüzde merkeze bağlı Şingah, Kadızade, Mehmet Çelebi, Tuzcuzade, Veysel ve Karasakal mahallelerinin yanı sıra bazı köylerde de görmek mümkün. Taş duvarları, ahşap bezemeleri ve kırman örtüsüyle ilgi uyandıran Bayburt evlerinin korunması için çalışmalar yürütülüyor.


Bayburt Kültür ve Turizm Müdür Vekili Bekir Kurtoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte 37 binanın sivil mimari örneği olarak tescil edildiğini belirterek "Bu evlerin sahiplerine 2863 sayılı yasa gereği proje ve uygulama desteği sağlanması üzerine davetiye gönderdik. Bunlardan altısı proje desteği almak için başvuruda bulundu." dedi.


Kurtoğlu, başvuruların eylül ayına kadar...