03 / 05 / 2024

bayburt restore projeleri

bayburt restore projeleri

Geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve Türkmenlerin Anadolu’da ilk yerleştikleri bölgelerden olan Bayburt’ta bulunan tarihi eserler, aslına uygun olarak restore ediliyor.

Tarihi Bayburt Evleri restore edilecek!

Bayburt Üniversitesi, kentte tarihi binlerce yıl öncesine uzanan, taş duvarları ve ahşap bezemeleriyle dikkati çeken Bayburt evlerinden ikisini onararak kullanıma açacak.

Bayburt Kalesi restore edilecek!

Türkiye'nin en büyük üçüncü kalesi olma özelliği taşıyan Bayburt Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca uygulanacak proje kapsamında restore edilecek.

Mete Memiş Bayburt'ta tamamlanan projeleri inceledi!

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Belediye Meclis Üyeleri ile beraber yapımı tamamlanan ve devam eden çalışmaları inceledi.

Bursa Kayhan'daki binalar restore ediliyor!

Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi’nin, tarihi ve kültürel mirası geleceğe taşıyan projeleri kapsamında Kayhan’da belirlenen sivil mimarlık örneği binalar da restore edildi.

Bursa Kayhan'daki tarihi binalar restore edildi!

Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi’nin, tarihi ve kültürel mirası geleceğe taşıyan projeleri kapsamında Kayhan’da belirlenen sivil mimarlık örneği binalar da restore edildi.

Bursa Kayhan’daki sivil mimarlık örneği binalar restore edildi!

Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, tarihi ve kültürel mirası geleceğe taşıyan projeleri kapsamında Kayhan’da belirlenen sivil mimarlık örneği binalar da restore edildi.

Kocaeli Tavşancıl’daki tarihi yapı restore edilecek!

Kocaeli'de tarihi binalar restorasyon projeleri kapsamında yenilenerek, kullanılabilir hale getiriliyor. Bu kapsamda Dilovası Tavşancıl Mahallesi’nde bulunan bir tarihi yapının daha restore edilmesi için çalışma başlatılıyor.

Bayburt Arpalı'da TOKİ projeleri hazırlandı!

Bayburt Arpalı Belediye Başkanı Şadi Terzi, 2016 yılında beldede faaliyete geçirmek istedikleri projeleri anlattı. 2016 yılı içerisinde Kapalı pazaryeri, TOKİ, gençlik merkezi gibi önemli projelere imza atmak için harekete geçtiklerini kaydetti.

Tahtalı Köyü Camii restore edildi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin tarihi ve kültürel mirasını öne çıkaran projeleri kapsamında 2 asırlık Tahtalı Köyü Camii’nin de orijinaline uygun olarak restore edildiğini söyledi.

Bayburt Abdulvahab Gazi Türbesi restore edilecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bayburt Miletvekili Naci Ağbal, Erenli Köyünde bulunan Abdulvahab Gazi Hazretlerinin Türbesinin yenileneceğini açıkladı.

Bursa Zindan Kapı restore edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin kente değer katan projeleri kapsamında ayağa kaldırılan Bursa surlarının en önemli kapılarından biri olan Zindan Kapı’nın da restore edileceğini söyledi.

Bayburt'ta 18. yüzyıldan kalma tarihi çeşme restore edildi!

Bayburt'ta, 18. yüzyıldan kalma tarihi çeşme, restore edilerek yeniden hizmete açıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ağbal Bayburt'taki tarihi mekanların yeniden ayağa kaldırılacağını belirtti.

Bayburt'ta tarihi eserler restore ediliyor!

Bayburt’ta bulunan tarihi eserler, Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğünce aslına uygun olarak restore edilerek gelecek kuşaklara aktarılıyor.

bayburt restore projeleri Haberi

bayburt restore projeleri

Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ünğan, Bayburt’ta 10 tane cami olduğunu bunlardan 6’sının tescilli, 4’ünün ise ’yeni cami’dedikleri statüde olduğunu belirterek, “Bunlardan Ulu Cami ile Yakutiye Camisi’nin restorasyonunu tamamladık. Zahit Efendi Camisi’nin de restorasyonunu ise Kurban Bayramı’na yetiştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu. Konursu köyünde bulunan ve yörenin nadir ahşap el işçiliği eserlerinden olan Konursu Ulu Camisi’nin restorasyonu için de çalışmaların başlatıldığını anımsatan Ünğan, şöyle devam etti: “Çok değerli ve ahşap işlemeli bir cami. Bu sene ihalesine başlamış olacağız. Bunun dışında kalan iki tane camimizin de rölöve, restitüsyon, restorasyon projeleri çizilerek aciliyet durumuna göre ağlayan vakıf eserlerini nasıl Türkiye genelinde yüzlerini güldürüyorsak, burada da ağlayan vakıf eserleri bırakmayacağız. İnşallah hepsinin yüzünü güldürmüş olacağız.”


Yeniçağ...