05 / 05 / 2024

BAYR-AK afet bilinci eğitimleri

BAYR-AK afet bilinci eğitimleri

Bayrampaşa Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (BAYR-AK) Bayrampaşa’daki okullarda öğrencileri eğitimler yoluyla afetlerle ilgili bilgilendirmeye devam ediyor. Öğrencilere afet anında ve sonrasında yapılması gerekenler tüm detaylarıyla anlatılıyor.

ATEM Başkanı Akçam: DASK genişletilmeli, zorunlu afet sigortası şart!

Zorunlu Deprem Sigortası’nın yetersiz kaldığını ifade eden Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kapsamının genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Malatya Akçadağ'a 2 bin 226 köy tipi afet evi yapılacak!

Kahramanmaraş Merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 2 bin 226 köy tipi afet evi yapılacak.

'Afet Yeniden İmar Fonu' kuruluyor!

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Afet Yeniden İmar Fonunun Kurulması ile Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi!

Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi. TBB Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ''Yüksek teknolojiyi ve akıllı şehirleri deprem başlığıyla çok hızlı bir şekilde koordine etmek gerekiyor'' dedi.

Kaçak yapılara sigorta yapıldı! 

Doğal Afet Sigortalar Kurumu’nun (DASK) verilerine göre; imar barışı yapı kayıt belgesi alınan kaçak yapıların sigortalandığı ortaya çıktı.  

Bursa'nın doğal afet planı var mı?

Bursa'da bulunan yapıların yüzde 60'ının kaçak olduğunun ortaya çıkmasından sonra Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, şimdi de Bursa'nın doğal afet planının olmadığını açıkladı.

Trabzon Akçaabat Belediyesi'nden AFAD için arazi bağışı!

Trabzon Akçaabat Belediyesi, İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi yapılması için 9 dönüm araziyi hazineye devretti. Akçaabat belediye Başkanı Şefik Türkmen, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Ayvalık'ın afet bölgesi ilan edilmesi talebi TBMM gündeminde!

Ayvalık'ın afet bölgesi ilan edilmesi yönündeki talepler meclis gündemine taşındı. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın konu hakkında açıklamalarda bulundu..

Tekirdağ Ergene’de Temel Afet Bilinci eğitimi verildi!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında ilgili personellere “Temel Afet Bilinci ve Yapısal Olmayan Tehlikelerin Azaltılması” konularında “Eğitmen” eğitimi verildi

Ataşehir Belediyesi'nden Temel Afet Bilinci eğitimi!

Ataşehir AKOM ve Ataşehir Belediyesi AKUT Enstitüsü işbirliğiyle 1-7 Mart “Deprem Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, ilçe sınırlarındaki 5 bin 368 ilköğretim ve lise öğrencisine “Temel Afet Bilinci” eğitimleri verildi.

Gaziosmanpaşa’da 100 bin öğrenciye Temel Afet Bilinci Eğitimi!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçede eğitim gören öğrencileri 'Temel Afet Bilinci Eğitimi' projesiyle doğal afetlere karşı bilinçlendiriyor. Proje kapsamında 100 bin çocuğun eğitimden faydalanması amaçlanıyor.

Zonguldak Belediyesi'nden afet bilinci eğitimi!

Afet ve Acil Durum (AFAD) Zonguldak İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Zonguldak Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi çalışanlarına "Temel Afet Bilinci Eğitimi" verildi.

Güngören`de temel afet bilinci eğitimleri başladı!

Güngören Belediyesi, İstanbul MAGDER (İstanbul Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği) işbirliği ve uzman eğitmenleri ile 2015-2016 eğitim yılı eğitimlerine 12. sınıf öğrencilerine yönelik “Temel Afet Bilinci” eğitimleri ile başladı.

BAYR-AK afet bilinci eğitimleri Haberi

BAYR-AK afet bilinci eğitimleri


BAYR-AK, Bayrampaşa’daki okullarda öğrencileri eğitimler yoluyla afetlerle ilgili bilgilendirmeye devam ediyor. Öğrencilere temel yangın eğitiminin yanı sıra doğal ve doğal olmayan afetlere hazırlık, afet anında ve sonrasında yapılması gerekenler tüm detaylarıyla anlatılıyor. Teorik eğitimler zaman zaman uygulamalı eğitimlerle de destekleniyor.


Bayrampaşa Saraybosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Atatürk İmam Hatip Ortaokulu, Fetihtepe Ortaokulu, Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu, Hüseyin Bürge Anadolu Lisesi, Mustafa Itri Ortaokulu, Prof. Muharrem Ergin Ortaokulu, Sabit Büyükbayrak Çok Programlı Anadolu Lisesi, Saraybosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Suat Terimer Anadolu Lisesi, Bayrampaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi BAYR-AK’ın şuana kadar eğitim verdiği okullar arasında yer alıyor.


Aynı eğitimler Bayrampaşa’daki diğer okullarda da verilecek.




Bayrampaşa...