02 / 05 / 2024

bayraklı yüksek gerilim hattı park

bayraklı yüksek gerilim hattı park

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı’da yüksek gerilim hattının altına park yapması tepki çekti. Uzmanlar, bu parkta çocuk sağlığının olumsuz etkileneceğini belirtirken, vatandaşlar ise “Çocuklarımızı burada oynatmak istemiyoruz” diye konuştu

Altın zincirlerini kırdı! Son bir ayın en yüksek seviyesinde! Elinde avucunda, yastık altında altını olanlar koşun!

Gazze'de dün, hastanenin vurulmasıyla bölgesel gerilim ihtimali altın fiyatlarına yansıdı. Altın bugün adeta zincirlerini kırarak son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Peki altında yükseliş devam edecek mi?

Biva Tower Avrupa'nın en yüksek yapısal çelik binası olacak!

İzmir'de kentsel dönüşüm adımlarıyla dikkat çeken Biva Mimarlık İzmir Bayraklı’da Avrupa’nın en yüksek çelik binasını hayata geçiriyor.

İki apartman arasındaki yüksek gerilim hattı konut satışlarını engelliyor!

7’şer katlı ve 64’er daireli Altınbaş blokları arasında kalan yüksek gerilim hattı konut satışlarını engelliyor. Vatandaşlar bu bloklardan ev almaya korkuyor.

İzmir'de yüksek gerilim hattı altına yapılan parka tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı’da yüksek gerilim hattının altına park yapması tepki çekti. Uzmanlar, bu parkta çocuk sağlığının olumsuz etkileneceğini belirtirken, vatandaşlar ise “Çocuklarımızı burada oynatmak istemiyoruz” diye konuştu

Yüksek gerilim hatları kentsel dönüşümü engelliyor!

Türkiye'deki deprem riski taşıyan konutların yeniden inşasına yüksek gerilim hatlarının engel olduğu ortaya çıktı. Vatandaşlar, gerilim hatları nedeniyle yüksek kat izni alamıyor. Bu nedenle vatandaşlar dönüşüme sıcak bakmıyor.

Esenyurt'ta yüksek gerilim hattı yukarı taşınacak!

Esenyurt Belediyesi yeni bir hizmete adım atarak mahallelerdeki yüksek gerilim hatlarını en az 35 metre olmak üzere daha da yukarı çıkartacak.

5. Levent projesi yüksek gerilim hatlarından kurtulacak!

Torunlar GYO, inşaatı süren 5. Levent'te, 80 milyon TL'lik ek yatırımla 55 bin metrelik yüksek gerilim hattını yer altına alıyor.

5. Levent projesindeki yüksek gerilim hatları dönüştürülecek!

Torunlar GYO ve KİPTAŞ işbirliğiyle TEM Alibeyköy kavşağında inşa edilen 5. Levent projesi üzerinden geçen yüksek gerilim hatları dönüştürülecek. 2017de tamamlanacak olan 5. Levent projesinde yaklaşık 4 bin konut bulunacak.

5. Levent projesinden geçen yüksek gerilim hatları yer altına alınıyor!

Torunlar GYO ve KİPTAŞ işbirliğiyle, İstanbul TEM Alibeyköy kavşağında inşa edilen 5. Levent konut projesi üzerinden geçen yüksek gerilim hatları yer altına alınıyor.

Bayraklı'da parseller birleşip daha yüksek katlı imar verilecek!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, " İmar planlarını küçük küçük parseller birleşip daha yüksek katlı imar verilecek noktaya getiriyoruz " şeklinde ifadelerde bulundu.

Bursa ve Kocaeli yeni bir yüksek gerilim hattıyla bağlanacak!

Sanayinin lokomotifi olan Bursa ve Kocaeli, yeni bir yüksek gerilim hattıyla birbirine bağlanacak. Bu kapsamda, Türkiye Elektrik İletim AŞ, 35 milyon 750 bin lira yatırımla 380 kilovolt Gemlik-İzmit 380 Enerji İletim Hattı Projesi'ni hayata geçirecek.

Basın Ekspres Yolu'ndaki projelerin en büyük sorunu yüksek gerilim hattı!

Atatürk Havalimanı’ na, organize sanayi bölgesine, fuar ve kongre merkezi CNR EXPO’ ya yakınlığıyla son yıllarda hızla değerlenen ‘Basın Ekspres Yolu’ ‘yüksek gerilim’ engeline takılıyor...

Yüksek gerilim hattı yakınında oturmak!

Yüksek gerilim hattı yakınında oturmanın çevresine verdiği zararlar arasında, yaşayanların sağlığını olumsuz yönde etkilemesi ve kişilerde huzursuzluk yaratması yer alıyor. Peki, yüksek gerilim hattı emniyet mesafesi ne kadardır?

bayraklı yüksek gerilim hattı park Haberi

bayraklı yüksek gerilim hattı park


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı'da yüksek gerilim hattının altına çocuklar için 37 bin 500 metrekarelik park yaptı. Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Helil İnay Kınay, "Çocuk parkı için yer seçimi yapılırken alanın yüksek gerilim hatlarına uzak olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü çocuklar etkilenme düzeyi en yüksek olan grupta yer alıyor" dedi.


Olumsuz etkisi var


Bayraklı Mansuroğlu Mahallesi'nde "Park İzmir" adıyla yapılan parkın çalışmaları hala sürerken üzerinden yüksek gerilim hattının geçmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Yüksek gerilim hattı kablolarının, özellikle çocuk parkının bulunduğu bölümde sarkarak 25-30 metreye kadar indiği de gözlendi.

Yüksek enerji taşıyan hatların olumsuz etkileri bulunduğunu ifade eden semt sakinleri soruna çözüm bulunmasını istedi.


ÇOCUKLAR EN HASSAS KONU


Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Helil İnay Kınay, "Yüksek gerilim hatları yakınında yaşayanlarda sağlık...