03 / 05 / 2024

Bayraklıda temeller bilimsel atılacak

Bayraklıda temeller bilimsel atılacak

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, " Yeni Kent Merkezi 'nde, zemin ile binaların statik hesaplarının örtüştüğü bir sistem olacak. Bu konuda bilimsel çalışmalar yapıyoruz" dedi...

Bayraklı'da 1 ay içerisinde tüm riskli binalar yıkılacak!

İzmir Depremi'nde sonra çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 1 ay içerisinde Bayraklı'da tüm riskli binaların yıkılacağını söyledi.

İzmir Bayraklı'da 12 mahalle için kat sınırlaması geliyor!

İzmir Bayraklı Mayıs Olağan Meclis Toplantısı'nda Bayraklı'da bina inşaatları konusu ele alındı. Mecliste 12 mahalle için kat sınırlaması önerisi getirildi. 

İzmir Bayraklı'da 10.5 milyon TL'ye satılık arsa!

Bayraklı Belediyesi, İzmir Yamanlar'da yer alan arsayı 10 milyon 474 bin 900 TL bedelle satışa çıkardı.

Rönesans Holding İzmir Bayraklı'da 910 adet konut inşa edecek!

320 milyon TL'lik Hava Harp Okulu ihalesinin ardından, 343 milyon TL'lik İzmir Bayraklı’da yapılacak 910 konut ve 132 dükkan inşaatı ihalesini de Rönesans Grubu aldı. 

İzmir Bayraklı'da ağır hasarlı binalar yıkılıyor!

30 Ekim'de meydana gelen deprem sonrasında İzmir Bayraklı'da ağır hasar alan binaların yıkım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

İzmir Bayraklı'da 1444 konut ve 208 iş yerinin temeli 22 Şubat'ta atılacak!

İzmir'deki depremde en fazla yıkımın görüldüğü Bayraklı'da yeni binaların inşası 22 Şubat'ta başlayacak. İzmir'deki depremde çöken veya ağır hasar görerek ilk etapta acil yıkılan 71 binanın olduğu bölgede, 7 proje alanı hazırlandı.

Hasan Sözbilir: Bayraklı'da 5.3 bile olsa yıkabilir!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Samos’taki artçıların birkaç ay daha süreceğini dile getirerek, "Depremin büyüklüğü 5.2, 5.3 gibi olursa Bayraklı’da binalar yıkılabilir” dedi.

İzmir Bayraklı'da konutlar ormana yapılacak!

İzmir Bayraklı'da tapuda orman olarak kayıtlı 375 hektar büyüklüğünde alan, bugün resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile orman vasfından çıkarıldı.

Murat Kurum: Bayraklı'da 1000 konteyner kuruyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Bayraklı'da ilk etapta bin konteynır kuruyoruz, çalışmalar dün başladı, 19 gün sonra teslim edeceğiz." dedi.

Bayraklı'da yıkımın faturası ağır oldu!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrası yıkımın oluştuğu Bayraklı'da trafik felç oldu. Gerek şehir merkezindeki bina yığınından kaçmak isteyenler, gerekse bu bölgede tanıdıkları olanlar bir anda trafiği felç ettiler.

İzmir Bayraklı'da çöken bina havadan görüntülendi!

İzmir'de dün meydana gelen 6.6 şiddetinde depremin ardından çalışmalar devam ediyor. Bayraklı'da çöken Doğanlar Apartmanı'nda sürdürülen çalışmalar drone ile havadan görüntülendi. 

Murat Kurum: Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık!

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrasında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldıklarını dile getirdi. 

İzmir Bayraklı’da kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda Bayraklı'da  60 dönümlük bir alanı kentsel dönüşüme yönelik pilot bölge olarak ilan etmişti.  Aradan uzun zaman geçmesine rağmen alan için henüz bir çalışma yapılmadı. 

Bayraklıda temeller bilimsel atılacak Haberi

Bayraklıda temeller bilimsel atılacak

BAYRAKLI Belediyesi yeni kent merkezinde inşa edilecek yüksek katlı yapıların bilimsel temellerin üzerinde yükselmesi için önemli bir çalışma başlattı. Bu kapsamda Dokuz Eylül Üniversite sinin (DEÜ) yürüttüğü ve sonuçlandırdığı "depreme dayanıklı yapı tasarımı için statik ve dinamik yükleı dikkate alınarak saptanan zemin özellikler i ve modelleri" çalışması, bu bölgede proje yapmak isteyenlere verilecek. 


Ayrıca Bayı aklı Belediyesi proje gruplarından yüksek katlı binalara deprem izleme sistemlerinin kurulmasını isteyecek. Böylelikle hem oluşacak depremlerin yalandan izlenmesi sağlanacak, hem de binaların deprem performansları ölçülecek. 

İzmir'de bir ilküıalüna imza atar ak Dokuz Eylül Ümversitesi Deprem Araştııma ve Uygulama Merkezi (DAUM) ile "yeni kent mer kezinde deprem-zemin-yapr etkileşimi" konulu deprem çalıştayı gerçekleştiren Bav raklı Belediyesi, bu alandaki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. İmar ve Şe^ hircilik Müdürlüğü,...