07 / 05 / 2024

bayramda tatilcilerin tercih ettiği yerler

bayramda tatilcilerin tercih ettiği yerler

İzmir Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, Kurban Bayramı için ilçedeki otellerin bekledikleri rezervasyon oranlarını yakalayamadığını, tatilcilerin yakın Yunanistan adalarını tercih ettiğini söyledi...

Otel fiyatları ikiye katlandı, bayramda tatil hayal oldu! 2 kişilik tatilin maliyeti en az 25 bin lira!

Bayram tatili öncesi otel fiyatları cep yakıyor. Bayramda, iki kişi 8 gecelik konaklamanın bedeli 25 bin liradan başlayarak 50 bin liraya kadar yükseliyor. Ultra her şey dahil tatili tercih edenlerin ise en az 200 bin lira ile en çok 500 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

Araplar tatil için Uludağ'ı tercih etti!

Ortadoğu'daki Arap ülkelerinden çok sayıda iş adamının alışveriş merkezi ve konut projeleri gibi yatırım girişimlerine de hazırlandığı Bursa'da, Uludağ'ı tercih eden tatilcilerin yaklaşık yüzde 30'u yine Araplardan oluşuyor.

Arsenal Divan Suites İstanbul G-Plus'ı tercih etti!

Arsenal Spor Kulübü, Türkiye’de yaptığı konaklama sırasında Divan Suites İstanbul G-Plus’ı tercih etti. Arsenal, Türkiye’de konaklama tercihini Divan Suites İstanbul G Plus’ dan yana kullandı.

AVM'ler bayramda açık mı?

Alışveriş merkezleri, mevcut düzenleme gereğince bayramda hizmet veriyor. Yeni AVM yasası 2014 tasarısı gereğince, pazar günü ve resmi tatillerde tamamen kapanacak olan AVM'ler bayramda açık mı?

Turlara ilgi gösteren tatilcilerin tercihi kayak merkezleri oldu!

Yaza kadar uzun bir tatil fırsatının bulunmaması tüketicileri yılbaşı tatilini hafta sonu ile birleştirerek 5 güne çıkarmaya itti. Turlara yoğun ilgi gösteren tatilcilerin yurtiçindeki ilk tercihi kayak merkezleri oldu.

Ev alacak olanlar en çok ara kat daireleri tercih ediyor!

Yapı-Endüstri Merkezi'nce düzenlenen 5'inci Konut Konferansı' nda paylaşılan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin ( GYODER ) araştırmasına göre konutta en fazla ara katlar tercih ediliyor...

Rönesans Tower, iklimlendirmede Daikin-McQuay sistemlerini tercih etti!

Rönesans Tower, iklimlendirmede Daikin-McQuay sistemlerini tercih etti. İstanbul Ataşehir’de A plus ofis konsepti ile inşa edilen Rönesans Tower’da, konfordan taviz vermeden yüksek verim ve enerji tasarrufu sağlayan çözümlere yer verildi.

Nurol GYO HYFIX Kimyasal Su Yalıtım Sistemleri'ni tercih etti!

Betonun tamamını yalıtarak, beton ömrü boyunca su izolasyonu sunan HYFIX Kimyasal Su Yalıtım Sistemleri, Nurol GYO'nun bir "Yaşam Vadisi" oluşturma yaklaşımı ile inşaatına başladığı Nurol Park projesinin temel altı su yalıtımında tercih edildi.

Yeşim Özaltay tatilcilerin yılbaşı tatili seçeneklerini değerlendirdi!

Tatilcilerin tatil taleplerini değerlendiren Setur Yurtçi ve Yurtdışı Turlar Müdürü Yeşim ÖZALTAY, yılbaşı tatilinde; yurt içinde ve yurt dışında yaklaşık 2000’den fazla tatilcinin seyahat edeceğini öngördüklerini belirtti.

Yılbaşında yurtdışı turlarına gidenler Londra'yı tercih ediyor!

İngiltere’nin Başkenti Londra son 3 yıldır Dünya çapında yılbaşı haftası ve gününün en eğlenceli kutlandığı şehir olarak seçiliyor, Londra bu yıl da 2015 yılbaşı gecesine hazırlanırken yurtdışı turlarına gidenler Londrayı tercih ediyor.

Cam balkonlar neden tercih ediliyor?

KIŞ mevsiminin gelmesiyle beraber cam balkonlara ilgi artıyor, inşaat sektöründe de cam balkonlar artık çok kullanılır hale geldi. Tüketici hem kışın balkon keyfi yapmak için hem de binanın ısı yalıtımına katkıda bulunduğu için cam balkon tercih ediyor..

Yerli turistler Kapadokya'da butik otelleri tercih ediyor!

Kapadok ya bölgesinin başkenti Nevşehir'in tarihi ve turistik merkezlerini gezip görmeye gelen yerli turistlerde artık butik otelleri tercih etmeye başladı. Bu durum bölge turizminin kalitesinin artmasını sağladı...

Mustafa Durmaz: Yerli turistler butik otelleri tercih etmeye başladı!

Butik otellere olan ilginin arttığını kaydeden Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, yerli turistlerin butik otelleri tercih etmeye başlamasıyla birlikte bölge turizminin kalitesinin daha da arttığını ifade etti.

bayramda tatilcilerin tercih ettiği yerler Haberi

bayramda tatilcilerin tercih ettiği yerler


Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, Kurban Bayramı için ilçedeki otellerin bekledikleri rezervasyon oranlarını yakalayamadığını, tatilcilerin yakın Yunanistan adalarını tercih ettiğini söyledi.


AA muhabirine açıklamalarda bulunan Öncel, özellikle iç turizmin önde gelen merkezlerinden olan Çeşme'nin bu yıl iyi bir sezon geçirdiğini, havaların geç ısınması, Ortadoğu ve Ukrayna'daki çatışmalar ve cumhurbaşkanı seçimi gibi risklere rağmen dolulukların geçen yılın üzerinde seyrettiğini ifade etti.


İlçede 5 yıldızlı bir kaç otel dışında kış aylarında hareketlilik yaşanmadığını, bu yıl sezonun Kurban Bayramı tatiliyle birlikte kapatılmasının öngörüldüğünü anlatan Öncel, "Kurban Bayramı tatili öncesi otelcilerin önemli beklentiler vardı ancak gerçekleşmedi. Şu anda ortalama yüzde 50-60 arası bir doluluk gözüküyor. Bunda havaların soğuması ve bayram tatilinin kısa olmasının da etkisi var. Çeşme'yi özellikle İstanbul'dan gelen misafirler hareketlendiriyor. Şu...