02 / 05 / 2024

baz istasyonu için yapı ruhsatı

baz istasyonu için yapı ruhsatı

GSM operatörleri ile belediyeler arasındaki tartışmanın çözümü için binalara takılacak baz istasyonunda yapı ruhsatı aranmayacak. Böylece, belediyeler bu baz istasyonları için çok yüksek ruhsat bedelleri talep edemeyecek.

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

EPDK şarj istasyonu kurmak için gereken şartları açıkladı! İşte asgari sermaye bedeli

Geleceğin dünyasında yollarda artık benzin istasyonları değil elektrikli şarj istasyonları olacak. Türkiye'de şu anda yüzde yüz elektrikli araçlar için açılmış şarj istasyonu yok! EPDK ise şarj istasyonu açmak için gereken asgari sermaye bedelini açıkladı.

Yapı kayıt belgesi alan binalar için yıkım kararı verilmesi TBMM'de!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan bazı binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yapı kayıt belgesi alan binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündeminde!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan bazı binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Binaların ortak alanlarındaki değişiklikler için oybirliği gerekir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Binamızda 18 daire var. Yöneticimiz binanın ortak alanı olan çatı terasına baz istasyonu kurulumu için kiralama başvurusunda bulunacak. Biz 2 daire sahibi bunun terasımıza kurulmasını istemiyoruz. İstemediğim sürece işi başlatabilirler mi?' sorusunu cevapladı. 

İBB, Haydarpaşa ve Sirkeci ihalelerinin bazı kısımlarının iptali için mahkemeye başvurdu!

İBB, TCDD'nin tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci Garlarının atıl durumdaki depo sahaları bölgesinin, sadece "kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere" kiraya verilmesine ilişkin yaptığı ihalenin bazı kısımlarının iptali için Bölge İdare Mahkemesine başvurdu.

Çiğli'de baz istasyonu ev isyan ettirdi!

İzmir'in Çiğli ilçesinde baz istasyonu olan ev, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Evin telekomünikasyon şirketine kiraya verilmesi vatandaşları isyan ettirdi.

Eyüp Alibeyköy'deki akaryakıt istasyonu için yeni imar plan!

İstanbul 4'üncü ve 10'uncu İdare Mahkemeleri 3 farklı iptal kararı alındı. Akaryakıt istasyonu için parsel bitişiğindeki yolu trafiğe kapatıldı.

Konut kira yardımı almak için gerekli 8 belge!

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında evi yıkılan malikler, kentsel dönüşüm kira yardımına başvurabiliyor. Başvuru sürecinde bazı belgeler gerekli oluyor. İşte konut kira yardımı almak için gerekli 8 belge..

Eskişehir'de enerji nakil hattı için acele kamulaştırma yapılacak!

Eskişehir'de Enerji Nakil Hattının yapımı amacıyla bazı gayrimenkuller için acele kamulaştırma yapılacak...

Gayrimenkuller için yeniden değerleme imkanı!

25 Mayıs'ta yayınlanan 7144 sayılı yasasın 5. maddesi kapsamında aktife kayıtlı gayrimenkuller için "yeniden değerleme" imkanı getirildi. Buna göre isteyen mükellefler gayrimenkullerini bazı şartlar dahilinde yeniden değerlemeye tabi tutabilecekler...

Ağrı Eleşkirt'te kayak merkezi için acele kamulaştırma yapılacak!

Ağrı İli, Eleşkirt İlçesi sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazların, Güneykaya Köyünde atıl durumda bulunan kayak merkezinin faaliyete geçirilmesi projesi için acele kamulaştırma yapılacak..

Bazı alanlar İMÜ ve BÜ için teknoloji geliştirme bölgesi oldu!

Bazı alanlar İstanbul Medeniyet Üniversitesi (İMÜ) ile Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) için teknoloji geliştirme bölgesi olarak ilan edildi..

baz istasyonu için yapı ruhsatı Haberi

baz istasyonu için yapı ruhsatı

GSM operatörleri ile belediyeler arasındaki tartışmanın çözümü için binalara takılacak baz istasyonunda yapı ruhsatı aranmayacak


Belediyeler ile GSM operatörleri arasında baz istasyonu kurulumu ile fiber optik kabloların döşenmesinde yaşanan sıkıntılara çözüm için önemli bir formül geliştirildi. Ulaştırma ile Çevre ve Şehircilik Bakanlıkları tarafından yapılacak düzenlemelerle, binalara takılacak baz istasyonları için yapı ruhsatı aranmayacak. Böylece, belediyeler bu baz istasyonları için çok yüksek ruhsat bedelleri talep edemeyecek. Fiber optik kazıları için 10 kata kadar farklılık gösteren bedellere de sınırlama ve standart getirilecek. Hazırlanacak genelgeye göre baz istasyonları için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nca verilecek güvenlik sertifikası aranacak.


RUHSAT NE ZAMAN ARANACAK? 


Baz istasyonu bir binaya takılıyorsa, yapı ruhsatı aranmayacak. Ayrı bir baz istasyonu direği dikilen uygulamalarda ise ruhsat aranmasına devam edilecek. Baz istasyonları için...