05 / 07 / 2024

BDDK Haciz Şikayet

BDDK Haciz Şikayet

Yargı paketinde ‘ev eşyalarının haciz’ edilemeyeceğine ilişkin hüküm bankaların tahsilatını vurunca, banka avukatlarının vatandaşı oyuna getirmeye çalıştığı ortaya çıktı. BDDK’ya vatandaşlardan şikayet yağıyor

Çilek Mobilya'ya "şikayet yönetimi" ödülü!

Çilek Mobilya, Marketing Türkiye dergisi, Marketing Management Institute, Sikayetvar.com ve Method Research işbirliğinde ilk kez verilen Alfa Ödülleri'nde, 55,6 Şikayet Yönetimi Puanı ile en başarılı mobilya markası ödülünün sahibi oldu.

Ali Babacan: Bankalar ile ilgili tek yetkili kurum BDDK'dır!

Başbakan Yardımcısı Babacan, "Bankalar ile ilgili konularda tek yetkili kurum BDDK'dır, gerektiğinde gözünü kırpmadan her adımı atar " dedi.Babacan, inşaat sektörüne yönelik sözlerini anımsattı.

Belediye kentsel dönüşüm konutları haciz edilebilir mi?

Belediye kentsel dönüşüm gelişim projeleri kapsamında üretilen konut haczedilebilir mi? Belediye kentsel dönüşüm evlerine haciz işlemi uygulanabilecek mi? Belediye kentsel dönüşüm projesiyle alınan ev haczedilebilecek mi?

Belediyelerin kentsel dönüşüm konutlarına haciz uygulanamayacak!

Torba yasa ile Belediyeler tarafından yürütülen kentsel dönüşüm ve gelişim projelerinde vatandaştan alınan ve vatandaşa verilecek taşınmazlara haciz uygulanamayacak. Belediyeler üniversite yurdu yaptırabilecek. Belediye taşınmazları haczedilemeyecek.

BDDK binasına 291 Milyon 840 bin TL'lik teklif!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu 'nun ( BDDK ) İstanbul Finans Merkezi 'ndeki binasının arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesine en yüksek teklifi YDA Group yaptı.

BDDK'dan bankalarla ilgili açıklama!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BDDK) hiçbir yetkilinin bankalara ilişkin olarak herhangi bir basın-yayın organına açıklamada bulunmadığı, söz konusu haberler hakkında gerekli hukuki işlemlerin başlatılacağı bildirildi.

BDDK'dan Rabobank'a faaliyet izni!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan BDDK kararında, "Kurulun 1 Ağustos 2013 tarihli sayılı kararı ile kuruluş izni verilen Rabobank A.Ş.’ye faaliyet izni verilmesine karar verilmiştir" denildi.

BDDK Rabobank'a faaliyet izni verdi!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan BDDK kararında, "Kurulun 1 Ağustos 2013 tarihli sayılı kararı ile kuruluş izni verilen Rabobank A.Ş.’ye faaliyet izni verilmesine karar verilmiştir" denildi.

Tapu memuru nereye şikayet edilir?

Tapu memur ve müdürleri, zaman zaman haksız uygulamalarda bulunarak, vatandaşı zor durumda bırakabiliyor. Bunun üzerinde vatandaş, sorun yaşadığı tapu müdürü veya memurunu şikayet edebiliyor. Peki, tapu memuru nereye şikayet edilir?

BDDK binasına YDA İnşaat'tan 291 Milyon 840 Bin TL'lik teklif!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu 'nun ( BDDK ) İstanbul Finans Merkezi 'ndeki binasının arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesine en yüksek teklifi YDA Group yaptı.

Ataşehir Finans Merkezi BDDK binası ihalesi 2. oturumu 5 Eylül'de!

Ataşehir Finans Merkezinde BDDK ya ait parsel gelir paylaşımı modeli ile 30 Haziran tarihinde 1.oturumu yapılacakken idarenin tasarrufunda 26 Ağustos tarihinde gerçekleştirilmiş olup, firmalar 5 Eylül 2014 tarihinde 2.oturuma davet edilmişlerdir.

Ziraat Bankası katılım bankası için BDDK'ya başvurdu!

Ziraat Bankası 'nın KAP'ta yer alan açıklamasında " Bankamız sermayedarlığında kurulacak olan Katılım Bankası'na yönelik BDDK başvurusu bugün itibariyle yapılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur " denildi.

Fibabanka'ya BDDK'dan izin çıktı!

BDDK kararına göre, Fibabanka, bağlı ortaklığına, idari işler ve satın alma, hukuk, insan kaynakları, iç kontrol ve teftiş, risk yönetimi, mevzuat ve uyum, operasyonel süreçler ve eğitim alanlarında destek/danışmanlık hizmeti sağlayabilecek.

BDDK Haciz Şikayet Haberi

BDDK Haciz Şikayet

Kamuoyunda 3. Yargı paketi olarak bilinen yasada yer alan, ‘ev eşyalarının haciz edilemeyeceği’ne ilişkin hüküm, en çok bankaların tahsilatlarını vurdu. Bugüne kadar, kredi kartı ve banka kredilerini daha çok, ‘eve haciz getiririz’ diyerek tahsil eden banka avukatları, haciz sistemin değişmesi ile birlikte adeta tahsilat yapamaz hale geldi. Birçok banka avukatının ise ‘avukatlık oyunları’ ile tahsilatlarını artırmanın yollarını aradığı belirlendi. Vatandaşlardan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) konuyla ilgili çok sayıda şikayet geldiği belirtildi.


Adalet Bakanlığı ve BDDK başta olmak üzere, ekonomi kurumlarına, yeni haciz sistemine ilişkin gönderilen şikayetler hem banka ve şirketlerden hem de borçlu vatandaşlardan geliyor. En fazla şikayet banka avukatlarının uygulamalarından geldi. Şikayetlere göre,  bazı avukatlar borçlu vatandaşlara, ‘Ev eşyaların haczi devam ediyor. Medyanın abartması’ diyerek tahsilatlarına devam...