14 / 05 / 2024

BDDK konutlarda enerji verimliliği

BDDK konutlarda enerji verimliliği

BDDK'dan konutlarda enerji verimliliğine teşvik geliyor. Enerji performansı 'A' sınıfı olan konutlar için oran yüzde 90, 'B' sınıfı olan konutlar için oran yüzde 85'e çıkacak. 

Konut kredisine BDDK’dan yeni ölçüt! A sınıfı eve ne kadar kredi çıkar?

BDDK konut kredilerinde yenileşmeye gitti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, binaların enerji verimliliği konusunu bile bu yeni düzenlemeye dahil etti. İşte detaylar!

Enerji maliyetlerindeki artışla ısı yalıtımı yeniden gündeme geldi!

Dünyada artışa geçen enerji maliyetleri ardından konutlarda enerji tasarrufu için ısı yalıtımı yapılmasının önemi tekrardan anlaşıldı. Türkiye’nin sahip olduğu enerjisinin yaklaşık yüzde 40'nı binaları ısıtmak amaçıyla kullanıyor.

Konutlarda enerji tasarrufu için nelere dikkat edilmeli?

Konutlarda tüketilen enerji, sanayideki tüketimi solladı. VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, Türkiye'deki 20 milyon hanenin yüzde 80'inden fazlasının enerjiyi verimli kullanamadığını vurguladı.

Bireysel tasarruf ile binalarda enerji israfı önlenebilir!

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Fatih Akgül, konutlarda tasarruf yaparak enerji israflarının yüzde 50'ye kadar düşebileceğini dile getirdi. 

Çevre dostu yapılarla konutlarda enerji verimliliği!

5 Haziran Dünya Çevre Günü’ kapsamında açıklamalar yapan Türkiye İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu: "Çevre dostu enerji verimli binalar gelecekte ülkelerin en önemli gündemi olacak” dedi.

Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı Forum ve Ödül Töreni 26 Kasım'da!

TuREEFF Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı Forum ve Ödül Töreni 26 Kasım 2019 tarihinde gerçekleşecek...

Enerji tasarruflu evlere kredi desteği!

BDDK bankaların kredi işlemlerine ilişkin yönetmelikte değişiklikler yaptı. Yeni düzenlemeye göre enerji tasarrufu yüksek olan ‘A sınıfı’ konutlara yüzde 90’a kadar kredi desteği verilecek.

BDDK'dan konutlarda enerji verimliliğine teşvik!

BDDK'dan konutlarda enerji verimliliğine teşvik geliyor. Enerji performansı 'A' sınıfı olan konutlar için oran yüzde 90, 'B' sınıfı olan konutlar için oran yüzde 85'e çıkacak. 

Binalar için Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınır?

Enerji Kimlik Belgesi, gayrimenkul geliştiricileri kadar konut alanları da etkiliyor. 2 Mayıs 2017 itibariyle Enerji Kimlik Belgesi (EKB) olmayan konutlarda alım-satımlar yapılamayacak. Peki Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınır? İşte cevabı....

BDDK'dan enerji sektörüne yeni sözleşme!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu enerji sektörüne yönelik kredilere ilişkin yıl sonuna kadar uygulanacak hükümleri belirledi.Söz konusu maddeye göre, bankalarca enerji sektörü için kullandırılan ve ikinci grupta sınıflandırılan kredi ile diğer alacaklar, iki defayla sınırlı olmak üzere yeni

Konutlarda enerji tasarruflu döner kapı kullanılmaya başladı!

Metaxdoor markasıyla döner kapı ve kayar kapıda yerli üretim yaptıklarını söyleyen Tuba Arslan, enerji tasarrufu özelliğinden dolayı konutların da artık döner kapı kullanmaya başladığını kaydetti.

A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi'ne sahip ilk konut İstanbul'da tamamlandı!

Türkiye'nin kentsel dönüşüm kapsamında tasarlanan ve 'Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı' (TuREEFF) fonuyla desteklenen, ilk 'A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi'ne sahip konut projesi, İstanbul'da tamamlandı.

Kentsel dönüşümde 'Süper Kent Projesi' modeli!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde “Süper Kent Projesi”ni hayata geçiriyor. Projeyle mevcut yapılar, yeni yapılar ve 7 kattan düşük katlı konutlarda enerji tasarruf performansına göre faiz desteği verilecek.

BDDK konutlarda enerji verimliliği Haberi

BDDK konutlarda enerji verimliliği

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, tüketicilere konut edinmeleri amacıyla kullandırılacak kredilerde kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranının yüzde 80'ini aşamayacağının hükme bağlandığını anımsattı. Akben "Ülkemizde enerji verimliliği yüksek konut sayısının artırılmasına katkı sağlanabilmesi amacıyla yeni bir değişiklik yaptık. Söz konusu bu oranı enerji kimlik belgesi bulunan, enerji performansı 'A' sınıfı olan konutlar için yüzde 90, 'B' sınıfı olan konutlar için yüzde 85'e çıkartıyoruz. Söz konusu değişiklik en kısa sürede yürürlüğe girecektir." dedi.

Akben, Türkiye'nin Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu'nun (UMREK), Uluslararası Maden Rezervleri Raporlama Standartları Komisyonu (CRIRSCO) üyeliği tanıtım toplantısında konuştu.

Finansal sistemin ekonomik gelişme üzerindeki vazgeçilmez katkısı gibi doğal kaynakların da ülkeler tarafından ortaya çıkartılması...