30 / 04 / 2024

BDDK Metrocity

BDDK Metrocity

2003 yılında Metrocity'nin inşaatını gerçekleştiren Yüksel İnşaat'ın kredi borcu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nu üç lüks daire sahibi yapmış. Dairelerin tanesine 1 trilyon lira muhammen bedel biçilmiş.

Avrasya GYO, Metrocity'de kira sözleşmesini yeniledi!

Avrasya GYO, Şişli Metrocity A blok 17. kat kira sözleşmesinin yenilenmesine, kira bedelinin aylık 25 bin 422 TL olarak belirlenmesine ve 1 Mart 2021'den başlamak üzere kira sözleşmesinin 1 yıllığına uzatılmasına karar verdi. 

Faizsiz konut BDDK gözetimine giriyor! 

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül, faizsiz konut edindiren şirketlerin BDDK gözetimine gireceğini söyleyerek “Toplanan paralar amaç doğrultusunda harcanacak” dedi

BDDK'dan bankaların altın hesabına yeni düzenleme!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), Bankaların Kıymetli Maden Alım Satımına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'te yaptığı değişiklikler, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

BDDK, bankaların yönetmeliğinde değişikliğe gitti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankaların destek hizmeti almalarına ilişkin yönetmelikte değişikliğe gitti

 BDDK'dan konut kredi ödemelerine kolaylık!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), konut kredisi ödemelerinde 90 günlük gecikme süresinin 180 güne çıkarılacağını açıkladı.

BDDK Aktif Rasyosu hesaplanmasına son verdi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Aktif Rasyosu hesaplanmasına son verirken, buna ilişkin tüm kararların 31 Aralık itibarıyla yürürlükten kaldırılacağını bildirdi.

BDDK, bankaların türev işlem limitlerini yükseltti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yurt dışı yerleşikler ile vadede TL satım yönünde gerçekleştirilen para swapı, forward, opsiyon ve diğer türev işlemlere ilişkin limitleri artırdı.

BDDK Aktif Rasyosu değerini düşürdü!

BDDK, 1 Ekim'den itibaren Aktif Rasyosu değerini mevduat bankaları için yüzde 95'ten 90'a, katılım bankaları için yüzde 75'ten 70’e düşürdü.

BDDK'dan kredi için not zorunluluğu!

BDDK, cirosu 500 milyon TL'yi aşan şirketlerin kredi kullanabilmesi için Kurulca yetkilendirilmiş bir derecelendirme kuruluşundan derecelendirme notu alma zorunluluğu getirdi.

BDDK'dan Giresun'daki afetzedeler için destek!

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Giresun'daki sel felaketinden maddi ve manevi etkilenen vatandaşlara destek olmak amacıyla, konut kredilerinin vadelerine ilişkin yeni düzenlemeler yapılabileceğini açıkladı...

Avrasya GYO Metrocity A Blok 17. katı kiraya verdi!

Avrasya GYO'nun portföyünde yer alan Metrocity İş Merkezi A Blok 17'nci katta bulunan 187 numaralı bağımsız bölümün mevcut kiracısı olan; Metro Portföy Yönetimi A.Ş.'ye 95 metrekarelik kısmı 1 yıllığına aylık 10.925 TL'ye kiraya verdi.

BDDK Aktif Rasyosu hesaplamasında değişikliğe gitti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Aktif Rasyosu değeri hedefini, mevduat bankalarında yüzde 100'den yüzde 95'e, katılım bankalarında ise yüzde 80'den yüzde 75'e düşürdü.

BDDK'dan 7 bankaya 204 milyon 651 bin TL para cezası!

BDDK, müşteriler tarafından iletilen şikayetlerin incelenmesi sonucunda 7 bankaya 204 milyon 651 bin TL idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

BDDK Metrocity Haberi

BDDK Metrocity



BDDK, bu kez Metrocity'de lüks daire sahibi oldu


Yüksel İnşaat'ın kredi borcu, BDDK'yı Metrocity'de 3 konut sahibi yaptı. Kurum, elindeki dairelerin her biri için yaklaşık birer trilyon değer biçti


    TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen bankaların alacakları, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nu (BDDK) Türkiye'nin en lüks gayrimenkullerinin sahibi yaptı. Daha önce Kentbank'ın Fon'a devri nedeniyle Gökkafes'te kat sahibi olan BDDK, buradaki yerlerini Sermaye Piyasası Kurulu ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'na (EPDK) sattı. Bu sefer de Kurul'un İstanbul'un en son gözde mekanlarından olan Metrocity'de üç lüks dairesi oldu.

    30 Nisan 2003 tarihinde alışveriş merkezi hizmete giren Metrocity aslında...