08 / 05 / 2024

BDDK Şikayet

BDDK Şikayet

Yargı paketinde ‘ev eşyalarının haciz’ edilemeyeceğine ilişkin hüküm bankaların tahsilatını vurunca, banka avukatlarının vatandaşı oyuna getirmeye çalıştığı ortaya çıktı. BDDK’ya vatandaşlardan şikayet yağıyor

BDDK'dan manipülasyon ve yanıltıcı işlemler hakkında yönetmelik!

BDDK'nın Bankacılık Kanunu kapsamına giren finansal piyasalarda manipülasyon, yanıltıcı işlem ve uygulamaların belirlenmesi amacıyla hazırladığı yönetmelik yürürlüğe girdi.

BDDK'dan bankalara sınırlama: Yurt dışı Türk lirası işlemlerini kapsıyor!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) koronavirüs salgını nedeniyle istihdamın ve işletmelerin desteklenmesi için bankaların bazı yurt dışı lira işlemlerinde sınırlamaya yönelik düzenlemeye gitti.

BDDK'den krediler için yeni düzenleme!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), krediler için yeni düzenleme yaptı.

İş dünyasından BDDK'ya tam destek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben'in bankalara ilettikleri talimatların uygulamasını yakından izleyeceklerini söylemesinin ardından BDDK'ya iş dünyasından destek geldi.

Bendevi Palandöken: Ankara esnafı AVM fazlalığından şikayetçi!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu(TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, Ankara esnafının AVM ve zincir marketlerin fazlalığından şikayetçi olduğunu söyledi.

BDDK tasfiye olunacak alacaklar süresini uzattı!

BDDK, bankacılık dışı finansal kuruluşlarda tasfiye olunacak alacak süresi uzatma kararı aldı.

BDDK'dan koronavirüs nedeniyle esneklik kararı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle vatandaşın ve reel sektörün finansman koşullarını kolaylaştırmak için tedbir kararları aldı.

Koronavirüsü fırsata çevirenleri şikayet edin!

Ticaret odası ve dernekler dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle maske, dezenfektan ve kolonya gibi ürünleri fahiş fiyata satanların şikayet edilmesini istedi.

BDDK: Düzenlemelerle banka borcunun silinmesi söz konusu değil!

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, değersiz alacakların kayıttan düşmesine ilişkin düzenlemelerle banka borcunun silinmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

Kurallara uymayan site yöneticisini şikayet edebilirsiniz!

Bazı durumlarda hem yönetim, hem de sitede yaşayan kendi sorumluluklarını aksatırlar veya yerine getirmezler. Peki site yönetimi nereye şikayet edilir?

BDDK Başkanı Akben: Türk lirasına sahip çıkmalısınız!

BDDK Başkanı Akben, "Özellikle Türk lirasına sahip çıkmanız gerektiğini belirtmek istiyorum. Bu sayede de bizi inşallah ihracat alanında da Türkiye'nin ekonomisinin gelişmesi alanında da iyi günlerin beklediğini müjdeliyorum."dedi.

Doğan Holding yatırım bankası kuruluşu için BDDK'ya başvuruda bulundu!

Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ, "D Yatırım Bankası Anonim Şirketi"nin kuruluşu için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) başvuruda bulundu.

BDDK'dan banka kredileri açıklaması!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK), son bir yılda bankacılık sektörünün kardan gelen katkı hariç nakdi, ilave ana sermaye ve katkı sermayesinde 49 milyar lira artış yaşandığı açıklandı.

BDDK Şikayet Haberi

BDDK Şikayet

Kamuoyunda 3. Yargı paketi olarak bilinen yasada yer alan, ‘ev eşyalarının haciz edilemeyeceği’ne ilişkin hüküm, en çok bankaların tahsilatlarını vurdu. Bugüne kadar, kredi kartı ve banka kredilerini daha çok, ‘eve haciz getiririz’ diyerek tahsil eden banka avukatları, haciz sistemin değişmesi ile birlikte adeta tahsilat yapamaz hale geldi. Birçok banka avukatının ise ‘avukatlık oyunları’ ile tahsilatlarını artırmanın yollarını aradığı belirlendi. Vatandaşlardan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) konuyla ilgili çok sayıda şikayet geldiği belirtildi.


Adalet Bakanlığı ve BDDK başta olmak üzere, ekonomi kurumlarına, yeni haciz sistemine ilişkin gönderilen şikayetler hem banka ve şirketlerden hem de borçlu vatandaşlardan geliyor. En fazla şikayet banka avukatlarının uygulamalarından geldi. Şikayetlere göre,  bazı avukatlar borçlu vatandaşlara, ‘Ev eşyaların haczi devam ediyor. Medyanın abartması’ diyerek tahsilatlarına devam...