09 / 05 / 2024

bddk şirket kurma talebi

bddk şirket kurma talebi

Sektöre yeni oyuncular girmeye hazırlanırken, mevcut finansman şirketleri de ürün çeşitliliğini artırmak için kolları sıvamış durumda. Konut kredilerinden pay almak isteyen şirketler, beyaz ve kahverengi eşyası içinde finansman paketleri çıkartacak.

Türk girişimcilerin Amerika'da şirket kuruluşları arttı! Konut alımından ihracata kadar kredi desteği sağlanıyor!

2024 yılı itibariyle, Amerika Birleşik Devletleri'nde Türk şirketlerinin sayısında önemli bir artış yaşanıyor. Bu artış, Türk iş adamları ve girişimcilerin Amerika'da finansman imkanlarına daha kolay ulaşabilmeleri için şirket kurma eğilimlerinin güçlenmesiyle ilişkilendiriliyor.

Arzum yurtdışında büyüyor! Arzum Elektrikli Ev Aletleri'nden Çin ve ABD hamlesi

Daha önce Hong Kong ve Almanya'da şirketler kuran Arzum, Çin'de de yüzde 100 bağlı ortaklık kurdu. Arzum, ABD'de şirket kurma çalışmalarını sürdürüyor.

Coin yatırımı yapanlar dikkat! Türkiye kriptoda yeni döneme giriyor!

Cumhurbaşkanlığı'nda yapılan toplantının ardından yeni alınan kararlara göre, coin piyasasını elinde tutan şirketlere Türkiye'de şirket kurma şartı, sermaye zorunluluğu, güvenli saklama ve bireysel yatırımcıların vergilendirilmesi gündeme alındı.

BDDK ve TMSF'den açıklama: 6 şirket daha devroldu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yapılan açıklamada tasfiye halinde olan toplam 21 şirketten 6 tanesinin sözleşmelerinin, Katılım Evim ve İmece Evim’e devredileceği bildirildi.

BDDK, 35 tasarruf finansman şirketinin intibak başvurusunda bulunduğunu açıkladı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), dün itibarıyla tasarruf finansman şirketlerinden 23'ünün tek başına, 12'sinin ise 5 şirket çatısı altında birleşmek üzere toplam 35 şirketin intibak başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Devlet Hava Meydanları yurtdışına açılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğüne, Türkiye dışında şirket kurma yetkisi verildiğini söyleyerek, "DHMİ artık küresel marka haline gelecek." dedi.

Petkim yeni şirket kuruyor!

Petkim katma değeri yüksek ileri mühendislik plastikleri ve ileri teknoloji kimyasalları üretiminde uzmanlaşacak şekilde, Petkim Specialities adıyla şirket kurma kararı aldı.

Gayrimenkul fonu izni alan ilk şirket EYG!

SPK’dan gayrimenkul fonu kurma izni alan ilk şirket olan EYG Gayrimenkul’ün İcra Kurulu Başkanı Çelik “İstanbul’da kriterlerimize uyan 507 proje içinden bir portföy oluşturmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar 1.230 konut portföyüne ulaştık” dedi.

Gersan Elektrik Hindistan'da yeni şirket kuruyor!

Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi A. Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Gersan Elektrik Hindistan' da Busbar üretimi için yeni şirket kuruyor...

İzmirli müteahhitler kentsel dönüşüm için şirket kuracak!

İzmir Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, federasyon bünyesinde bulunan müteahhitlerle birlikte yeni bir şirket kuruluşuna imza atarak, kenti hak ettiği yere taşımayı istediklerini söyledi...

Ünye Çimento şirket yetkililerini açıkladı!

Ünye Çimento Sanayi ve Ticaret A. Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Ünye Çimento Sanayi ve Ticaret şirket yetkililerini açıkladı...

Yayla Enerji Üretim İnşaat şirket bilgilerini yayınladı!

Yayla Enerji Üretim İnşaat tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı yazılı açıklamaya göre Ankara çankaya' da yer alan Yayla Enerji Üretim İnşaat şirket bilgilerini yayınladı...

Artı Yatırım şirket logosunu izinsiz kullanan internet sitesine dava açtı!

Artı Yatırım Holding A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yayınlanan yazılı açıklamaya göre Artı Yatırım Holding şirket logosunu izinsiz kullanan internet sitesine dava açtı...

bddk şirket kurma talebi Haberi

bddk şirket kurma talebi

Krediye vade sınırlaması dev kurumları kendi finansman şirketlerini kurmaya itti. Turkcell geçtiğimiz hafta finansman şirketi kurmak için BDDK’ya başvururken sınırlamadan zarar gören şirketlerin de aynı yola başvurması bekleniyor.


Konut kredisi eşya ile paketlenecek 

Sektöre yeni oyuncular girmeye hazırlanırken, mevcut finansman şirketleri de ürün çeşitliliğini artırmak için kolları sıvamış durumda. Konut kredilerinden pay almak isteyen şirketler, beyaz ve kahverengi eşyası içinde finansman paketleri çıkartacak. 


Finansman şirketleri yüzde 90’a yakın bir oranda otomotiv finansmanı yaptığına dikkat çeken Vahit Altun, “Gündemimizde ‘Diğer’ faaliyetler var. Sektör olarak beyaz eşya, kahverengi eşya, teknoloji ürünleri gibi alanlarda büyümek istiyoruz. Bankalar buraya girmek istiyor ama burası bizim uzman olduğumuz bir alan. Otomotiv bir yere kadar gidiyor. BDDK ile acaba ürün çeşitliliğini artırabilmek için düzenleme olarak ne yapabiliriz diye bakıyoruz....