30 / 04 / 2024

İzmirli müteahhitler kentsel dönüşüm için şirket kuracak!

İzmirli müteahhitler kentsel dönüşüm için şirket kuracak!

İzmir Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, federasyon bünyesinde bulunan müteahhitlerle birlikte yeni bir şirket kuruluşuna imza atarak, kenti hak ettiği yere taşımayı istediklerini söyledi...



İzmir Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, federasyon bünyesinde bulunan müteahhitlerle birlikte yeni bir şirket kuruluşuna imza atarak, kenti hak ettiği yere taşımayı istediklerini söyledi. 


İzmir'in özellikle kent merkezlerinde yoğunluk yaşadığını ve binaların yüzde 85'inin dönüştürülmesi gerektiğine dikkat çeken MÜFED Başkanı Necip Nasır, "Yeni kurulacak şirketle birlikte kentin gelecek 50 yılını planlayacağız" dedi. 


İnşaat sektörünün 200 farklı sektörü beslediğini ve İzmir'in rantının, yine İzmir'de kalmasının önemini vurgulayan Nasır, "İzmir'de, Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı 7 bine yakın müteahhit bulunuyor. Bu projeye katkı koymak isteyenlere kapımız açık. İzmir'in kentsel dönüşümünde üzerimize düşeni yaparak söz sahibi olmak istiyoruz. İzmirli müteahhitler olarak kente yeni ve çağdaş bir görünüm kazandıracak, tarihi ve sosyal dokusuna hizmet edecek bir dönüşüm seferberliği başlatmak istiyoruz. İl yeni arsa üretmek konusunda büyük sıkıntı yaşıyor. Kentsel dönüşümle hem modern, hem de sağlam yapılar inşa etmek en büyük hedefimiz. Büyük ölçekli konut inşaatı gerçekleştireceğiz. 5 -10 bin konutluk projeleri yaşama geçireceğiz. Birlikte iş yapma kültürü oluşturmayı hedefliyoruz" dedi. Birinci derece deprem bölgesi olan İzmir'in yüzde 85'inin dönüşüme muhtaç olduğunu ifade eden Nasır, "Yarın bir gün deprem olduğu zaman yaşanacak can ve mal kayıplarının vebalini kimse taşıyamaz. Bunu önlemin yolu kentsel dönüşümden geçiyor" dedi. 


Dünya Gazetesi 


Geri Dön