01 / 05 / 2024

Beceri ve sanat atölyesi

Beceri ve sanat atölyesi

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin Aşağısöğütönü Mahallesi’nde bulunan Yaşam Köyü’ne yeni bir 'Beceri ve sanat atölyesi' adı altında rehabilitasyon merkezi açıldı.

Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi binasının devredileceği iddiası TBMM'de!

İzmir Konak Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi binasının imam hatip okuluna devredileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hande Erçel ve Murat Dalkılıç'tan 600 bin TL peşinatlı ayrılık!

Ünlü oyuncu Hande Erçel ve sanatçı Murat Dalkılıç, ayrılmalarına rağmen senelik 600 bin TL'lik kirasını peşin verdikleri villada birlikte yaşamaya devam ediyor...

Studio Loft stüdyo ve sanat galerisine dönüştü!

Y.Mimar Nail Egemen Yerce ve Mimar Ayça Taylan tarafından tasarlanan Studio Loft, standart bir dairenin bir fotoğraf sanatçısının yaşam alanı, stüdyosu ve sanat galerisine dönüşüm projesi oldu.

Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nın ihalesi mecliste!

Haydarpaşa ve Sirkeci gar sahalarındaki bazı alanların kültür ve sanat etkinlikleri için kullanılmak üzere ihaleye çıkarılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İBB, Haydarpaşa ve Sirkeci ihalelerinin bazı kısımlarının iptali için mahkemeye başvurdu!

İBB, TCDD'nin tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci Garlarının atıl durumdaki depo sahaları bölgesinin, sadece "kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere" kiraya verilmesine ilişkin yaptığı ihalenin bazı kısımlarının iptali için Bölge İdare Mahkemesine başvurdu.

Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi açıldı!

Restorasyon çalışmaları tarihi Kayseri Kalesi, 6 sene aranın ardından kültür ve sanat merkezi olarak kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından TCDD ihalesi açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, TCDD ihalesi ile ilgili olarak, "Haydarpaşa Gar sahası ve Sirkeci Gar sahasının atıl durumda olan bazı bölümlerinin kiralanmasıyla TCDD, İstanbul'umuzun kültür ve sanat hayatına katkı sağlamayı ve kamuya gelir getirmeyi amaçlamaktadır." açıklamasını yaptı.

İstanbul dünyanın kültür ve sanat merkezi olacak!

Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, 2.5 yıllık dönemde gerçekleşen ve yürüyen projelerle İstanbul’un dünyada iddialı bir kültür-sanat merkezine dönüşeceğini anlattı.

Kale Grubu, Karaköy'deki binasını sanat tasarım merkezine dönüştürdü! 

Kale Grubu ilk genel merkezi olan Karaköy'deki binasını, İSTKA'nın desteğiyle Kale Tasarım ve Sanat Merkezi'ne dönüştürdü. Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, merkezin açılışı töreninde konuştu.  

Meram Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi açılıyor!

Restorasyon çalışmaları geçtiğimiz günlerde tamamlanan Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi hizmete açılıyor.

TOKİ Kayabaşı 2+1 ve 3+1 kura sonuçları listesi!

TOKİ Kayabaşı 2+1 ve 3+1 kurası çekiliyor. Kura çekimi Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapılıyor. İşte TOKİ Kayabaşı 2+1 ve 3+1 kura sonuçları listesi...

Çankaya Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi açıldı!

Çankaya'nın en yeni kültür ve sanat merkezi Nazım Hikmet açıldı. Yeni açılan merkezde 7 ayrı dalda eğitim verilecek. Dersler 24 Haziran'da başlıyor.

Çankaya Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi açıldı!

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Oran Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi’ni vatandaşların hizmetine açtı.

Beceri ve sanat atölyesi Haberi

Beceri ve sanat atölyesi

Açılışa, Eskişehir Tepebaşı İlçe Kaymakamı Salih Keser, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ve rehabilitasyon merkezine katkı sağlayanlar katıldı. Açılış konuşmasında Yaşam Köyü hakkında bilgiler veren Ahmet Ataç, “Fizyoterapi Merkezi burada yaşayan tüm yaşam köyü sakinlerine ve engelli çocuklarımıza hizmet vermekte, onların fiziksel gelişimlerine ve sağlıklarına yardımcı olmaktadır. Her gün 15 kişi bu merkezden hizmet almakta. Sanat ve beceri atölyesinde seramik, cam, ebru, ahşap boyama, mefruşat, dikiş, resim, kek ve pasta yapımı kursları düzenlenmektedir. Buraya gelen engelli vatandaşlarımız, sağlıklarına hızla kavuşmaya başlamışlardır. Evlerinden ailelerinin yardımı olmadan çıkamayan gençlerimiz, burada öğle yemeği molası bile vermek istememektedirler. Bu merkezin yapımında emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.


Ataç’ın konuşmasının ardından söz alan Tepebaşı İlçe Kaymakamı Salih...