03 / 07 / 2024

Bedaş akıllı altyapı sistemi

Bedaş akıllı altyapı sistemi

BEDAŞ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü ve Piri Reis Harita ve Gayrimenkul CBS Derneği'nin düzenlediği Uluslararası Akıllı Altyapı ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Kongresi'nde ödüle layık görüldü...

Akıllı şehirlere 326 milyar dolar yatırım!

Koronavirüs salgınında akıllı şehir yatırımlarını yeniden gündeme taşıdı. Uzmanlar, dünya genelinde 2025 yılına kadar akıllı şehir altyapısına 326 milyar doların üzerinde yatırım yapılacağını tahmin ediyor. 

Adil Karaismailoğlu: Akıllı şehirler gündemimizin birinci sırasında!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Hem mikro mobilite hem akıllı şehirler gündemimizin birinci sırasında yer alıyor" dedi.

Türkiye'den akıllı ulaşım sistemlerinde atak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye'nin tüm ulaşım modlarına entegre, güncel teknolojileri kullanan, yerli ve milli kaynaklardan faydalanan, sürdürülebilir akıllı bir ulaşım ağı oluşturmak amacıyla eylem planı hazırladı. 

Hedefimiz orta vadede 15 bin kilometre akıllı yola ulaşmak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, ülkelerin gelişmişlik seviyelerinin erişim altyapısıyla doğru orantılı olduğunu dile getirerek "Hedefimiz orta vadede 15 bin kilometre akıllı yola ulaşmak." şeklinde konuştu.

Akıllı ulaşım sistemleri uygulama koridoru!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, yakın dönemde akıllı ulaşım sistemleri uygulama koridoru oluşturacaklarını açıkladı...

Adana Şehir Hastanesi akıllı hale geldi!

Yozgat’ın ardından Adana Şehir Hastanesi de, Turkcell’in kurduğu dijital altyapı sayesinde akıllı hale geldi. 

Türkiye’nin ilk akıllı OSB'si Yalova’da inşa edilecek!

Türkiye’nin ilk akıllı sanayi bölgesi Yalova’da inşa ediliyor. İMES’in öncülük ettiği OSB; nitelikli altyapısı, eşsiz donatıları ve kullanacağı teknolojiyle yatırımcılara kusursuz bir üretim altyapısı sunuyor.

AUSDER'den Şehirlerin Akıllı Ulaşım Endeksi çalışması!

Intertraffic İstanbul 9. Uluslararası Altyapı, Trafik Yönetimi, Yol Güvenliği ve Park Sistemleri Fuarı dün başladı. Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği AUSDER, ‘Şehirlerin Akıllı Ulaşım Endeksi’ çalışmasını ilk kez fuarda tanıttı.

İstanbul 'akıllı şehir' olarak yönetilecek!

İstanbul'un 'akıllı şehir' olarak yönetilmesi için yürütülen çalışmalar hız kazandı. Önümüzdeki günlerde çıkılacak ihale ile dev projenin altyapısı oluşturulacak.

Akıllı kentlerin bilişim altyapısı kuruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, akıllı kentler konsept projeleri arasında gerçekleştirdiği "Bulut Kent Bilgi Sistemi" ile tüm belediyelere bilişim altyapısı sağlıyor.

Başakşehir'de akıllı ev dönemi başladı!

Başakşehir'de yeni yapılan binaların altyapısı, belediyenin zorunlu hale getirdiği "Akıllı Ev Projesi"ne uygun şekilde inşa ediliyor. Bu projeye göre binaların ruhsat alabilmesi için binaların akıllı ev hedefine uygun yapılması gerekiyor.

İstanbul'da akıllı ev dönemi başlıyor!

İstanbul'un "Akıllı kent" olması için önemli bir adım atıldı. Başakşehir'de yapılan evlerin altyapısı, belediyenin başlattığı ve yeni binalarda zorunlu hale getirdiği "Akıllı Ev Projesi" doğrultusunda inşa ediliyor.

Şükrü Saracoğlu Stadı akıllı stad olacak!

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın Türk Telekom Grubu'nun teknolojisiyle baştan aşağı yenilenmiş Wi-Fi ve 4,5G'ye hazır mobil internet altyapısı ile Türkiye'nin en akıllı stadı olacak.

Bedaş akıllı altyapı sistemi Haberi

Bedaş akıllı altyapı sistemi


 BOĞAZİÇİ Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü ve Piri Reis Harita ve Gayrimenkul CBS Derneği'nin düzenlediği Uluslararası Akıllı Altyapı ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Kongresi'nde ödüle layık görüldü. Genel Müdürü Abdullah Atalay "Mevcut abone ve şebekenin etüd projesine 2010'da başladık" dedi. 


Akşam Gazetesi...