29 / 04 / 2024

Adana Şehir Hastanesi akıllı hale geldi!

Adana Şehir Hastanesi akıllı hale geldi!

Yozgat’ın ardından Adana Şehir Hastanesi de, Turkcell’in kurduğu dijital altyapı sayesinde akıllı hale geldi. 



Geliştirdiği dijital servislerle dünyaya yazılım ihraç eden Turkcell yeni yatırım alanı olarak belirlediği sağlık sektörüne hastanelerden giriş yaptı. 

Türkiye gazetesinden Ömer Temur'un haberine göre ilk olarak Yozgat Şehir Hastanesi’nin dijital dönüşümüne imza atan Turkcell, son olarak buna  Adana  Şehir Hastanesi’ni ekledi. Rönesans Sağlık Yatırım ve Turkcell iş birliğiyle hayata geçirilen Adana Şehir Hastanesi, 1550 yatakkapasitesinin yanı sıra sağlık alanında en ileri teknolojisiyle şimdiden dünyanın sayılı sağlık kampüsleri arasındaki yerini aldı.

Sağlık Bakanlığı öncülüğünde bugüne kadar 11 şehir hastanesinin hayata geçirildiğini dile getiren Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, 12.’sinini de bu ay sonunda Eskişehir’de açılacağını dile getirdi. Yapılacak yatırımlarla toplamda 39 hastane ve 44 bin 500 yatak kapasitesine ulaşılacağını dile getiren Erkan, “Turkcell olarak Rönesans iş birliğinde Türkiye’deki dijital hastane dönemini Yozgat Şehir Hastanesi’yle birlikte başlatmıştık. Buna ek olarak yine Rönesans İşletme Hizmetleri ile birlikte 1 yılını tamamladığımız Adana Şehir Hastanesi’nin de teknolojik altyapısında Turkcell imzası bulunuyor. 1550 yataklı bir hastane.  Haftalık 45 bin kişiye hizmet veriyor. Bu projelerden edindiğimiz tecrübeleri Eskişehir ve Elazığ Şehir Hastanesi’ne taşıyacağız. 2019 yılında açılışı yapılacak Elazığ Şehir Hastanesi ile toplam 5 bin 500 yatağa ulaşacağız. Bursa ve İkitelli Şehir Hastanesi için de görüşmeler sürüyor” diye açıklama yaptı. 


Geri Dön